Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Angels & Demons door Dan Brown

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
Boekcover Angels & Demons
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas aso | 612 woorden
  • 10 juni 2009
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
9 keer beoordeeld

Boekcover Angels & Demons
Shadow
Angels & Demons door Dan Brown
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boekbespreking :
Bernini Mysterie

Algemene gegevens:
Titel: Het Bernini Mysterie
Genre: Thriller
Auteur: Dan Brown
Pagina's: 429
Uitgeverij: Luitingh - Sijthoff
Hoofdpersonages: Robert Langdon, Vittoria Vettre, deze zijn de 2 hoofdpersonen van het boek. Robert Langdon is het eigenlijke personage die alles oplost, maar Vittoria geeft ook een meerwaarde aan het boek

Korte beschrijving:
Het Bernini Mysterie is het eerste boek in de verhaalreeks van Robert Langdon, maar is het onbekende broertje van het grote succes “De Da Vinci Code”. Het verhaal begint waar een onderzoeker het uitschreeuwt van pijn, en waar er een groot wit ding door zijn borst ist gestoken. Iemand vraagt hem het wachtwoord, maar omdat hij deze niet heeft, kan hij het niet geven. Daarop snijd de moordenaar het oog uit van de arme man om zo voorbij de irisscan controles te gaan. Dan begint het eigenlijke verhaal. Robert Langdon word wakker in de nacht en krijgt een telefoontje van de directeur van CERN of hij zo snel mogelijk wil komen naar CERN, er is een man vermoord en een vreemd symbool is op zijn borst gekerfd. Robert Langdon is een deskundige op het gebied van symbolen, sekten en oculte zaken en is er dus de geschikte persoon voor. Robert Langdon gaat naar Cern en vind er de betekenis van het symbool, het betreft een symbool van de Illuminati, de machtigste terreurbeweging die er ooit geweest is. Robert Langdon komt er ook te weten dat de dader niet alleen een moord heeft gepleegd maar ook een druppel Antimaterie heeft gestolen, antimaterie is een stof die gemaakt is in de ondergrondse van CERN en is krachtig genoeg om met één druppel een heel stuk te laten ontploffen. De moordenaar dreigt ermee om volledig Vaticaanstad op te blazen Op datzelfde moment zijn er in het Vaticaan besprekingen wie de nieuwe paus gaat worden, hoewel er ontbreken 4 kardinalen. Die zijn ontvoerd door de Illuminati en de moordenaar laat weten dat er elk uur een paus wordt vermoord. Robert langdon laat het echter niet bij zitten en gaat op zoek naar de kardinale via het Pad van Verlichting. Dat ‘pad’ werd gemaakt om in vroegere tijden alle Atheïsten op een goede weg te helpen richting een niet-gelovige groep. Omdat je vroeger werd vermoord tijdens de Inquisitie als je een ketter was. Iedereen met enig verstand kon het Pad Van Verlichting vinden. Helaas komt hij iedere keer net te laat om de kardinalen te redden. Op het einde van het boek kom je alles te weten, de paus die dood is en dat er daarom herbesprekingen werden gehouden wie de nieuwe paus wordt, werd vermoord door zijn assistent (Camerlengo) omdat hij een kind heeft verwekt bij een vrouw. De assistent werd razend met alle gevolgen van dien. Op het laatste moment steekt hij zichzelf in brand op het balkon van de Paus en kom je te weten dat Camerlengo, de assistent het eigenlijke kind is van de paus.

Bespreek 2 personages:
Robert Langdon: Symboliekdeskundige en een leraar aan Harvard. Hij is rond de 40, ongeveer een 1m80 groot en een zwemmerslichaam. Hij begint grijs te worden en heeft last van Claustrofobie door iets in zijn jeugdjaren.

Vittoria Vettra: Geen knappe vrouw maar ze heeft iets speciaal over zich. Ze is de docher van de wetenschapper die gruwelijk vermoord werd in het begin en staat Robert Langdon bij bij de zoektocht. Ze wordt ook ontvoerd maar Robert vind haar terug en het eindigt in een avontuurtje in bed.


Eigen mening:

Het was een goed boek en naar eigen mening was het beter dan de Da Vinci Code. Het heeft voorspelbare momenten maar toch weet Dan Brown je op de laatste momenten vast te grijpen in het verhaal met onvoorstelbare maar toch geloofwaardige wendingen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Angels & Demons door Dan Brown"