Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Angels & Demons door Dan Brown

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Angels & Demons
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 601 woorden
  • 15 augustus 2007
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
11 keer beoordeeld

Boekcover Angels & Demons
Shadow
Angels & Demons door Dan Brown
Shadow
Het Bernini Mysterie
1.Lectuurfiche
a) Titel: Het Bernini Mysterie
Auteur: Dan Brown
Uitgeverij: Luitingh
Jaar van uitgave: 2000
Vertaling: Josephine Ruitenberg
b) Het boek werd eerder al aangekocht door een van m'n familieleden. c) Ik startte in het van begin de krokusvakantie en eindigde op het einde van de vakantie. Het boek las enorm snel. d) Nadat ik De Da Vinci Code uit had, en te horen kreeg dat er nog een ander verhaal van Robert Langdon was, twijfelde ik geen seconde en ik wist welk mijn volgend boek zou zijn. e) Zie bijgesloten bladeren. f) Thema: Religie
Genre: Thriller

g) Mijn favoriete fragmenten van het boek zijn wanneer Langdon het “pad van verlichting” volgt, en er steeds zoekt naar nieuwe aanwijzingen om naar de volgende locatie zien te geraken. 2.Beoordeling Het Bernini Mysterie is een van de spannendste boeken die ik ooit las. De schrijver, Dan Brown, neemt je helemaal mee in zijn verhaal. Vanaf het begin al treden er al verschillende onopgeloste vragen op, die in de loop van het verhaal worden opgelost, maar er komen er ook steeds meer bij, en uiteindelijk worden de resterende antwoorden op het einde van het boek beantwoord, op een heel verrassende manier. Je wordt namelijk de hele tijd op een dwaalspoor gebracht. Je denkt de hele tijd dat de Illuminati (een geheim genootschap van wetenschappers, die tegen de Kerk zijn) nog steeds actief zijn en dat ze een aanslag op het Vaticaan hebben beraamd. Maar pas helemaal op het einde van het verhaal kom je te weten dat het eigenlijk de camerlengo (de raadsheer van de paus) is die alles had opgezet, en dat de Illuminatie al jaren is uitgestorven. Net als in De Da Vinci code kom je steeds nieuwe dingen te weten, waar er soms dan nog eens grondiger informatie over wordt gegeven. Dan heeft heel veel research gedaan voor dit boek, wat wel een pluim verdiend. Het boek is dus heel leerrijk, maar tegelijk ook heel spannend. dat komt omdat de personages steeds te maken met een spannende race tegen de klok. zoals ik al eerder vermeldde, was er een bom gesignaleerd in het Vaticaan, maar onvindbaar. Op de dag wanneer alles plaatsvindt is juist ook het conclaaf begonnen in het Vaticaan, en er zijn ook 4 kardinalen ontvoerd waar men hopeloos naar aan het zoeken zijn. Gezien deze feiten, staan de hoofdpersonage onder zeer grote druk en wordt het dus nog spannender, zowel voor de lezer als voor de personages in het boek. Ik las De Da Vinci code vóór Het Bernini Mysterie, en aangezien Het Bernini Mysterie eerder was geschreven dan De Da Vinci code, had ik de boeken dus niet in juiste volgorde gelezen. want in De Da Vinci Code had ik het gevoel dat de personages niet erg werden uitgeschreven, maar nu ik het bernini mysterie uit heb, heb ik veel meer achtergrondinformatie gekregen. Wat zo aangenaam is aan het boek is dat er geregeld wordt gewisseld van vertelperspectief, en dat alles zo ingenieus in elkaar zit, en toch blijft het boek, ongeacht de letterlijk dikte van het boek, zo licht en, vlot om te lezen. Net als in De Da Vinci Code zet het boek je tot denken in verband met bepaalde (gemeenschappelijke) zaken, zoals de Katholieke Kerk, de symboliek in het algemeen, de Illuminatie(en bestaat deze dan toch nog?), het gebruik van zeer energie rijke energie bronnen(kernenergie en antimaterie). Het Bernini Mysterie is net zoals zijn broer (De Da Vinci Code), een van m'n grote literaire aanranders van dit moment. Onafgezien van de commercialisering van Brown's werken, is hij een prima schrijver.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Angels & Demons door Dan Brown"