Angels & Demons door Dan Brown

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas aso | 502 woorden
  • 12 juni 2007
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 8 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Het Bernini mysterie
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
624
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als
Prijzen

Boekcover Angels & Demons
Shadow
Angels & Demons door Dan Brown
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Beschrijving
Met “Het Bernini mysterie” is Dan Brown niet aan zijn proefstuk, al eerder schreef hij de bestseller “De Da Vinci code”. In beide boeken speelt hoogleraar Robert Langdon de hoofdrol waar hij telkens voor een nieuwe uitdaging komt te staan. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Luitingh en de oorspronkelijke titel luidt Angels & Demons. De eerste druk was in juni 2003 maar inmiddels is het boek al aan zijn 22ste druk toe.

Samenvatting
Op een ochtend wordt fysicus Leonardo Vetra vermoord en krijgt op zijn borst een brandmerk met het woord “illuminati”. Het woord is zo geschreven dat je het ook ondersteboven kan lezen, een ambigram genaamd. In het boek komen op verschillende momenten van deze ambigrammen voor als brandmerk, de schrijver slaagde er zo in de spanning enorm op te drijven. Deze ambigrammen zijn steeds indrukwekkend gemaakt, door het speciale gehanteerde geschrift, de krulletjes en het feit dat ze toch duidelijk langs twee kanten te lezen zijn.


De illuminatie, een groep wetenschappers, werd vervolgd en vermoord door de Kerk omdat ze de leer van de Kerk tegensprak. Enkele wetenschappers onderzoeken in CERN, het grootste laboratorium ter wereld, het bestaan van antimaterie. Dit is uiterst explosief materiaal dat absoluut niet in verkeerde handen mag terecht komen.

Mening
Het is zeer boeiend hoe de auteur over deze antimaterie kan vertellen, je weet zeker dat hij veel onderzoek heeft gedaan naar dit onderwerp. De grens tussen fictie en non-fictie is zelfs moeilijk te onderscheiden. Dit komt omdat hij verschillende elementen gebruikt die reëel zijn en verzonnen elementen toevoegd.

Dan Brown weet op een originele manier de spanning enorm op te bouwen. Het feit dat het hele verhaal slechts iets meer dan een dag duurt, doet al vermoeden dat er heel wat staat te gebeuren in het boek. “Fysiscus Leonardo Vetra rook brandend vlees, en hij wist dat het zijn eigen vlees was.” Zo begint de auteur zijn boek en ben je vertrokken voor enkele spannende uren om het mysterie mee op te lossen.

Het einde is een bundel van ontknopingen die het mysterie oploste. Sommige waren echter voorspelbaar, maar de meeste eerder onverwacht. De hele tijd denk je het mysterie zelf opgelost te hebben, maar toch weet de auteur je te blijven boeien door steeds een andere weg in te slaan dan verwacht.

Dit boek haalt een discussiepunt aan tussen de wetenschap en de Kerk. In de geschiedenis hechtte de Kerk geen geloof aan de wetenschap, meer nog, beschouwde hen als vijand. Ook de bevolking die zeer gelovig was stond dus argwanend tegenover de wetenschap. Tegenwoordig neemt de wetenschap eerder de overhand, toch heeft de Kerk nog veel kritiek op dit boek geuit in de actualiteit. Het feit dat de Kerk zo heftig gereageerd heeft is waarschijnlijk omdat de Kerk vrij negatief werd voorgesteld in het boek.

Eens je begint in dit boek laat het je niet meer los. Het is een topper van formaat en een aanrader voor iedereen die wat van spanning houdt. Ik ga alvast andere boeken van hem lezen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Angels & Demons door Dan Brown"