All I want door Margaret Johnson

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover All I want
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 1682 woorden
  • 9 januari 2011
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
47 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
96
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover All I want
Shadow
All I want door Margaret Johnson
Shadow

All I want
Alex: persoonlijke assistent van Brad, op de kunstgalerie in Brighton.
Brad: baas van de kunstgalerie.
Barry: Alex haar vriendje.
Tania: Brad zijn vriendin.
Betty: Alex haar moeder.
Christopher: Brad zijn neef.

H1
Het verhaal gaat over Alex. Alex is net 30 geworden, woon in een flat een de zee en is altijd te laat op haar werk. Ze verliefd op haar baas Brad Courtney, maar hij heeft al een vriendin. Ze is laat voor haar werk en kan geen schoenen vinden. Normaal loopt ze, maar nu gaat ze met de bus. Op haar werk aangekomen is de deur op slot. Brad doet even later wel open en ze gaan koffie drinken. Hij moet lachen om haar verschillende kleur van schoenen, een witte en een zwarte. Dan komt Arthur binnen en vertelde dat hij zijn schilderijen niet wil showen. Brad is erg teleurgesteld. Hij geeft Alex de rest van de dag vrij en loopt weg zonder haar en laat haar betalen.


H2
Alex wil helemaal geen vrije dag, want nu is ze niet bij Brad. Diana komt langs met bloemen en wenst haar een fijne verjaardag. Alex en Diana praten samen over Brad en vindt dat Alex haar boek moet beginnen te schrijven. Diana stelt voor om samen naar Alex haar ouders te gaan. Haar ouder hadden erg van de natuur. Zo is haar moeders bijnaam Willow (een soort boom), haar vader Moon. Hun echte namen zijn Betty en Jeff. Ze heeft ook een broer Rob en zijn bijna is Tree. Alex wil geen bijnaam, maar ze denkt dat haar ouder haar als ze er niet is Star of Wood noemen. Rob die woont in Schotland. Alex en Diana gaan samen op weg naar Rottingdean, dat is waar de ouders van Alex wonen.


H3

De moeder van Alex vindt Barry een beetje saai, in tegenstelling tot Brad die ze een stuk beter vindt. Als verjaardagscadeau krijgt Alex een grote kleurrijke vaas. Thuis gekomen gaat ze even slapen, maar als ze wakker wordt is het al 7 uur. Terwijl ze met Barry afgesproken had dat ze om half 7 in het restaurant zou zijn. In het restaurant is Tania de vriendin van Brad en Brad natuurlijk. Hij doet erg aardig tegen haar in tegenstelling tot Tania. Tania draagt een groen jurkje dat Alex ook had willen kopen, maar te duur was. Zelf draagt ze een zwart jurkje, dat nu niet goed pas omdat ze een beetje is aangekomen. Tania maak daar een opmerking over. Uiteindelijk komt Barry binnen en hij wenst haar een fijne verjaardag.


H4

Een meisje met ballonnen wenst Alex een fijne verjaardag en zingt met het hele restaurant Happy Birthday. Barry verteld iedereen dat Alex 30 is geworden. Alex vindt dit alles vreselijk. Brad en Tania the Terrible kregen een conflict. Alex kon zich alleen hierop concentreren, en niet op het verhaal van Barry. Tania loopt weg, Brad volgt haar. Bij de tafel van Alex feliciteert hij haar. Alex vertelt aan Barry dat Brad haar baas is.

Alex vindt zichzelf dik, gevoelloos, jaloers, oud en minderwaardig. Ze denkt dat Brad door de ruzie van Tania nu een vrij man is. Er is iets verkeerd. Journalisten staan voor de galerie en ze glippen via een achteringang naar binnen. Alex vraagt wat er aan de hand is en Brad antwoordt niet. Er moet een verband zijn tussen de journalisten en Tania’s en Brad’s conflict. Maar wat?


H5

Brad vertelt dat de Ralph Blackmen schilderijen op de galerie nep zijn. Het is een schandaal. Brad en Alex gaan het gebouw uit en d journalisten stellen vragen, maar Brad en Alex antwoorden niet. Ze stappen in hun auto en rijden weg.


H6

Ze gaan richting Firle Beacon. Ze rijden door de regen en het lijkt net een Ralph Blackmen schilderij. Als Brad vraagt of ze een vriend heeft liegt ze. Alex ziet een huis. Tot haar grote verrassing stoppen ze daar. Het huis is van Brad’s oma. Zij was een vriend van de Bloomsbury Group. Dat is een groep van schilders uit 1930. Zij hadden een huis daar vlakbij genoemd Charleston. Alex komt erachter dat Brad ook een schilder is. Brad vraagt of Alex vanavond wil blijven of naar huis wil. Ze blijft natuurlijk. In het huis hangen overal schilderijen. Alex ziet een wit schilderij. Ze weet niet wat het voorstelt. Brad is verontwaardigd. Ze werkt voor Brad op de kunstgalerie, maar in werkelijkheid weet ze niets van de kunst af. Hij vraagt haar favoriete schilder. Het enige wat ze kan bedenken is het schilderij zonnebloemen van Van Gogh. Als ze beter naar het schilderij kijkt ziet ze verschillende kleuren wit: blauwwit, groenwit, grijs-wit en effenwit ook ziet ze verschillende diktes. Brad gaat schilderen, Alex gaat beneden een boek lezen. Misschien kan ze ontdekken wat het witte schilderij voorstelt.


H7
Dus Alex wil gaan koken om te laten zien hoe geweldige kokkin ze is. Ze vindt Brad’s boeken saai. Toch lees ze een detective boek. Ze wil zijn kunst mooi gaan vinden, maar ze vindt het lelijk en haar moeder zou het volgens haar ook lelijk vinden. Ondertussen zit de kiprollade in de oven. Daar had je alleen kip, wortels, aardappels en paddenstoelen voor nodig. Ze valt met haar boek in slaap. Als ze wakker wordt zegt Brad dat hij iets aangebrands ruikt. Het eten is aangebrand. Brad besluit om wat bevroren lasagne op te warmen. Hij is bang dat ze de magnetron laat omploffen dus doet hij het zelf. Brad kijkt een quiz, Alex haat ze omdat ze de antwoorden nooit weet. Brad deelt haar mede dat hij haar niet langer nodig heeft als assistente. Hij vindt haar mooi, ook al heeft ze ook haar slechte kanten. Alex huilt, Brad troost haar. Alex denkt dat ze gekust wordt………


H8

……… maar Brad is in slaap gevallen. Ze gaan allebei slapen en Alex voelt zich nutteloos. In de ochtend hoort Alex een vrouwenstem. Ook ziet ze een jongetje. Ze denkt dat het Brad’s zoontje is, maar het is Brad’s zus haar kind Christopher. Christopher blijft enkele 3 dagen logeren, omdat zijn ouder huwelijksproblemen hebben. Brad gaat even boodschappen doen, omdat ze geen eten meer in huis hebben. Hij gaat pizza halen, want dat wil Christopher graag. Brad vraagt Alex om een tijdje op Christopher te passen. Dat vindt ze goed. Ze vertelt hem een mooi verhaal over een strenge familie die hun kinderen aard namen geven. Christopher wil ik ook z’n naam en noemt zich dus Forest (woud,bos). Christopher vraagt of Alex Brad’s vriendin is. Op dat moment komt Brad thuis en Alex antwoordt dat ze alleen 2 dagen voor hem komt werken.


H9

Christopher lag in bed. Alex maakte zich mooi voor Brad en had 10 wensen met het zelfde onderwerp, Brad. Maar geen van de wensen kwam uit. Brad leest een boek en zijn stoel en kijkt niet een s naar haar. Later gaat hij weg, want hij gaat stappen. Alex was zeer teleurgesteld.


H10
Alex telefoneert met haar vriendin zij zegt dat ze een kinderboekenschrijver moet worden. Alex probeert meteen aan haar verhaal. Het lukt nog niet al te best. Alex is bezorgd. Het is elf uur en Brad is er nog steeds niet. Ze kruipt uit angst bij Christopher in bed. Dan belt Tania haar en ze schrikt wakker. Zij beschuldigt Tania ervan dat ze de schilderijen heeft gestolen. Brad is niet bij haar, dus vraagt ze zich ook af waar Brad nu is.


H11

Christopher is wakker geworden door de telefoon. Hij ontdekt het begin van Alex’ verhaal en wil dat ze het voorleest. Christopher geeft haar aanwijzingen hoe ze het beter zou kunnen doen. Het wordt uiteindelijk toch een goed verhaal. Ze wil het op de computer van haar vader uittypen en publiceren. Brad komt thuis met een blauw oog veroorzaakt door de vervalser van de Ralph Blackmen schilderijen. Hij keek alleen maar naar hem en toen sloeg de man hem. Daarna moest hij in het politiebureau aanwijzen wie de man wie. Hij wist het niet meer en gaat morgen dus weer naar het politiebureau. Brad schaamt zich voor het blauwe oog, daarom ontliep hij Christopher.

Alex en Christopher gaan een kerstboom kopen, want Christopher vond het ze niet kerst in het huis van Brad. Dan komen ze Barry’s auto tegen. Ze rijden met Barry mee en Christopher weet nu dat Barry Alex’ vriend is.


H12

Na het opzetten van de kerstboom hoorde Alex een vrouwenstem. Het was Diana. Dan komt Brad al scheldend binnen. Alex’ moeder komt ook opeens binnen en Brad past dezelfde versiertruc toe bij Diana. Alex dacht dat zij speciaal was voor Brad, maar hij deed dit bij iedereen.


H13

Diana is niet geïnteresseerd in Brad. Wat een goede vriendin is ze toch. Barry en Diana gaan de salsa dansen. Het lijkt op liefde maken. Alex is jaloers. Brad wil Diana en Barry jaloers maken en kust Alex. Ze duwt hem weg. Dan komt Christopher binnen met een schilderij van een kerstboom. Bard wordt boos. Dit was zijn “witte” schilderij. Brad stuurt iedereen weg. De vader en moeder van Christopher komen om hem op te halen. Barry en Alex gaan wandelen en ze bedenkt dat toen ze kuste met Brad ze niks voelde. Ze wil bij Barry blijven en is niet meer geïnteresseerd in Brad.


H14
Het is Kerstmis. Ze eten een speciaal diner met kalkoen, wortels en aardappelen. Barry gaat mee naar Alex ouders. Haar broer is er niet, want die is bij zijn vriendin Sky in Shotland. Brad en Tania gaan trouwen en de dief van de schilderijen is opgepakt door de politie. Barry en Alex gaan samen op salsadansen in het nieuwe jaar. Tijd voor de cadeautjes. Barry krijgt een schilderij van een brug (niet van de kunstgalerie!). Alex krijgt skischoenen. Barry heeft 2 tickets geregeld voor een skivakantie in Oostenrijk. Dan kust Alex Barry.

Voor dit verslag heb ik het verslag van anoniem gebruikt, aangepast en dingen toegevoegd.

Bron: http://www.scholieren.com/boekverslagen/26644

REACTIES

B.

B.

In hoofdstuk 14 krijgt ze geen tickets naar Australiƫ maar naar Oostenrijk ;)

11 jaar geleden

J.

J.

Laat het even na kijken door iemand die geen dyslexie heeft,want er zitten nogal veel spel fouten in.
voor de rest prima verslag!

11 jaar geleden

L.

L.

goed, duidelijk verslag maar wel wat fouten in de spelling.

11 jaar geleden

J.

J.

Ik Jorian verkade vond het wel een leuk verhaaltje en voor de rest wel lekker vlot lezen

10 jaar geleden

A.

A.

nee het is wel Australiƫ want er staat : inside there are two plane tickets to Austria.

10 jaar geleden

A.

A.

Er staat inderdaad 'Austria' maar dat betekent Oostenrijk en niet Australiƫ.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "All I want door Margaret Johnson"