Adventure in Rio door John Milne

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 844 woorden
  • 25 juni 2007
  • 96 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.2
  • 96 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
64
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Adventure in Rio
Shadow
Adventure in Rio door John Milne
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Samenvatting
Neil Garton is een jonge man. Hij is 22 jaar en monteur. Hij was de assistent van Russel browden. Russel was 50 jaar. Russel had lang wit haar. Als beroep was hij uitvinder. Wanneer Neil klaar is met studeren krijgt hij de baan bij het bedrijf van Russel. Ze willen een elektronische auto gaan maken. Dat was al vaker geprobeerd maar toen klopte er iets niet met de batterijen. Dr. Lucher wou hem tegenhouden hij was de baas van een olie bedrijf en anders verkocht hij geen olie meer.
Hij had te weinig geld en ging naar Londen om te kijken of hij daar van iemand geld kon lenen. Dat was niet gelukt. Toen hij terug kwam kreeg hij een pakje van Neil. In het pakje zaten twee batterijen en een klok een bom dus. Er zat ook nog een briefje bij.

Russel wilde meteen bellen naar Rufus Garton’s maar het was nacht dus dat kon nog niet. De volgende dag probeert hij het nog een keer maar weer wordt er niet opgenomen. Later worden ze teruggebeld door Rufus Garton. Hij belt vanuit een flat want zijn telefoon wordt afgeluisterd. Rufus Garton zit in Brazilië en daar heb je ook nog eens drie uur tijd verschil.
Dr. Lucher ligt met zijn boot aan het strand naast hem staan twee handlangers met een pistol. Er kwam nog een bootje aangevaren met nog twee mannen er in. Die mannen vertellen wat Rufus Garton doet wie hij belt en wie hem bezoekt. (Zijn dochter) Dr. Lucher wil Rufus en zijn dochter op zijn schip hebben. Hij stuurt zijn mannen erop uit om ze te gaan gijzelen. Rufus zit in zijn flat en krijgt te horen dat er iemand voor hem aan de deur staat en beneden op hem stond te wachten. Hij deed de deur open om te kijken wie het was. Dan hoort hij een stem die zegt draai je om. Daar staat een man met een pistol, hij moest meekomen. Later staat er een andere handlanger van dr. Lucher bij Mirjam. (Rufus dochter) Ze vertellen dat ze Rufus gevangen hebben. Ze moet vertellen welke papieren aan haar vader gaf maar dat wist ze niet.
Dr. Lucher heeft op een eiland voor de kust van Rio de Janeiro Rufus Garton en Antonio Severe gevangen genomen. Ze worden ondervraagt maar ze laten niks los. Dus dr. Lucher zei dat ze Severe’s dochter moeten bellen en alles moeten vertellen. Mirjam(severe’s dochter) was alleen in haar vaders bureau. Ze belt Rufus Browden om te vertellen dat ze een pakje heeft gestuurd maar ze wil hem meteen terug, want haar vader en Rufus Garton zitten gevangen. Russel vindt dat ze naar de politie moet gaan. Maar dat kan niet anders vermoorden ze haar vader. Russel wil haar zo snel mogelijk gaan helpen en neemt samen met Neil zo snel mogelijk het eerste vliegtuig dat naar Rio gaat. Mirjam verstopt zich in een hotel
De volgende ochtend belt Russel om de reis te boeken. Wat later komt de koerier die het pakje afgeeft. Russel belt Mirjam en zegt dat het pakje veilig is aangekomen en dat ze zo snel mogelijk zouden vertrekken. Ze vond goed maar ze hielt het kort want de kidnappers zouden zo kunnen bellen. Vlak nadat ze de telefoon had neergelegd belde de kidnappers. Ze sprak af in een café vlak voordat de man komt. Waarmee ze had afgesproken. Ze gaat weg en legt een briefje neer.
Hun vliegtuig komt aan om 8.30 Am. Ze gaan snel naar het hotel. Ze zien vanuit de taxi een boot. En deze boot heet Oil King. Deze boot is van Dr. Lucher. Miriam heeft een plan bedacht, en het aan hen zien. Haar vader en Rufus zitten gevangen in een grote villa. Ze volgen Dr. Lucher al een tijdje. Miriam belt naar de kidnappers, en zegt dat ze wacht in het kantoor van haar vader, met de notities van Mr Garton. Ze stappen dan in een geleende speedboot, en gaan dan naar de zuidkust van het eiland. Dan gaat Miriam naar binnen, en bevrijdt haar vader en Rufus. Ze ging de politie bellen, en ze zei dat ze informatie had over de drugssmokkelaars in de baai van het eiland. Ze moesten erg voorzichtig doen, want anders verliest haar vader een van zijn vingers.
Toen ze naar het eiland gingen namen Russel en Neil een radio mee. Ze vaarden naar de zuidkant van het eiland. Miriam ging het laatste gedeelte van de tocht zwemmend anders zouden ze haar horen. Ze liep hurkend naar de villa toe. Ze ging de trap af en kwam daar bij een paar kamers. In de eerste kamer die ze open deed zat haar vader en in de tweede zat Rufus. Ze liepen weer de trap op en probeerde naar buiten te komen. Russel en Neil waren ondertussen naar de noordkant toegegaan. Miriam, haar vader en Rufus rende het strand op richting de boot. Ze sprongen in de boot en vaarden snel weg. Er kwam nog wel iemand achter ze aan maar die was te laat.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

waarom is het alleen maar vertaald?

8 jaar geleden

�.

�.

Ik heb hier niks van begrepen, er zijn geen komma's waardoor ik in de war raak of hele maar dan ook hele slechte zinnen. Hoe kan jij nou op HAVO zitten als je niet eens een goede samenvatting kan schrijven?!

5 jaar geleden

Andere verslagen van "Adventure in Rio door John Milne"