Adventure in Rio door John Milne

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 671 woorden
  • 29 mei 2007
  • 56 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.9
  • 56 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
64
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Adventure in Rio
Shadow
Adventure in Rio door John Milne
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Adventure in Rio

Titel en auteur

De titel van het boek is Adventure in Rio, en het is geschreven door John Milne.

Het soort verhaal
Ik vind het een avontuurverhaal, omdat de hoofdpersonen veel avonturen beleven. Ik vind het ook een detectiveverhaal, omdat ze de ontvoerders gaan zoeken, en de twee mannen gaan bevrijden.
Het verhaal is wel realistisch, het zou wel echt gebeurd kunnen zijn, maar het is wel een beetje raar dat ze een elektrische auto wilden ontwerpen.

De personen
Russell: Russell is 50 jaar, en hij is een uitvinder. Hij heeft al veel dingen willen uitvinden, maar de meeste daarvan zijn mislukt. Nu wil hij een elektrische auto uitvinden. Maar daar heeft hij het geld niet voor. Hij gaat samen met Neil naar Rio de Janeiro.


Neil: Neil is 22 jaar, en hij is de assistent van Russell, hij werkt ook mee met de elektrische auto ontwerpen. Hij doet de deur open toen Dr Lurcher naar hen toe kwam. Hij denkt dat Rufus zijn oom is, omdat ze dezelfde achternaam hebben. Hij gaat ook mee met Russell naar Rio de Janeiro om Miriam te helpen.

Dr. Lurcher: Dr. Lurcher is een hele rijke man. Hij heeft zoveel geld omdat hij olie verkoopt. Hij wil niet dat iemand een elektrische auto maakt, omdat hij dan niet meer zal verdienen. Hij wil Russell stoppen met zijn uitvinding, daarom zegt hij tegen alle banken dat ze Russell geen geld moeten lenen. Hij heeft samen met twee andere mannen, Rufus en de vader van Miriam gekidnapt.

Ik zou Miriam wel willen leren kennen, ze lijkt me aardig en behulpzaam, en ze is nog veel jonger dan de andere personen in het boek.
Dr. Lurcher zou ik niet willen leren kennen, het lijkt me een vreselijke man, hij denkt alleen maar aan geld.
Ik zou niemand in het boek willen zijn, en ik lijk ook op niemand, omdat er niemand van mijn leeftijd in het boek voorkomt. Maar als ik echt iemand zou moeten kiezen, dan zou ik Miriam wel willen leren kennen, ze lijkt me heel aardig.

De achtergrond
Het verhaal speelt zich af in 1970, in Engeland en Brazilië.

De tijd en plaats is wel belangrijk, als dat er niet bij zou worden vermeld, zou je niet weten waar het was. En dat is wel belangrijk omdat het zich op twee plaatsen afspeelt.
Ik vind dat de achtergrond niet belangrijk is, en worden niet kleine dingen vertelt over de personen bijvoorbeeld.

Een samenvatting van de gebeurtenissen
Russell Bowden is een uitvinder, samen met Neil probeert hij een elektrische auto uit te vinden. Maar Dr. Lurcher verkoopt olie, en wil dus niet dat dit plan wordt uitgevoerd. Maar Rufus, een oom van Neil, wil ook een elektrische auto maken. Dr. Lurcher kan Russell stoppen door tegen de banken te zeggen, om hem geen geld te lenen. Dr. Lurcher had een nepbom gestuurd met een waarschuwing erbij dat hij de volgende keer iemand zou kidnappen. Miriam moest het project van Rufus naar Russell sturen, zodat Dr. Lurcher het niet van Rufus konden stelen. Miriam komt erachter dat haar vader en Rufus zijn gekidnapt, daarom komen Russell en Neil naar Rio de Janeiro. Ze maken een plan, om ze te bevrijden, en Dr. Lurcher en de twee mannen worden gearresteerd.

De titel
Ik vind dat de titel goed is gekozen, het past goed bij het verhaal, omdat het een avontuur in Rio is. Ik zou zelf geen betere titel hebben gekozen.

Je eigen mening
Ik vond dit wel een leuk boek om te lezen, ik vond het heel makkelijk, dus ik had het ook heel snel uit. Ik vond de hoofdpersonen niet echt leuk, omdat de meeste al best wel oud waren. En ik lees altijd boek waar de hoofdpersonen van mijn leeftijd zijn.
Ik heb nog nooit een boek gelezen waar dit boek op lijkt.
Ik zou het iemand wel aanraden om te lezen. Het is een makkelijk en dun boekje, en je hebt het zo uit. Het is ook wel spannend, en het leest lekker.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

dankje ik had dit echt nodig

5 jaar geleden

Andere verslagen van "Adventure in Rio door John Milne"