Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

Inhoud:

Het verhaal gaat over een jongen die Kevin heet en een meisje dat Sadie heet. Het verhaal speelt zich af in Ierland. Het verhaal gaat over de relatie tussen Kevin en Sadie die onmogelijk wordt gemaakt door hun ouders en buren. Sadie is namelijk een protestants meisje en Kevin is een Catholieke jongen, in Ierland keuren de ouders zo’n relatie namelijk af. Sadie en Kevin waren ooit eens vrienden en na jaren ontmoetten ze elkaar weer. Ze weren verliefd op elkaar en probeerde elkaar vaak te zien, maar dat lukte maar met veel moeite. Brian, een buurjongen van Kevin en had een geweer, Kevin moest eigenlijk dat geweer voor Brian verstoppen, maar dat wilde Kevin niet doen. Hij wilde niks met geweren te maken hebben. Op een dag werd Kevin in elkaar geslagen door 3 personen, één daarvan had hij herkend, het was Brian, hij was zo zwaar verwond dat hij naar het ziekenhuis moest. Ze hadden hem in elkaar geslagen omdat ze wisten dat hij een relatie had met Sadie en vanwege het geweer. Vanaf die dag besloten Sadie en Kevin elkaar niet meer te zien. Toen verloor Sadie haar baan omdat haar baas erachter kwam dat Sadie een relatie had met een Katholieke jongen. Ze ging toen werken bij een oud-leraar van haar, ze deed daar voornamelijk schoonmaakwerk. Later ging ze ook werken bij de buren van haar oud-leraar. Na een tijdje besloten ze elkaar weer te zien, toen begonnen de problemen weer. Er werden brandstichtingen gedaan bij de Katholieken en bij de Protestanten. Op een dag kwamen er soldaten de huizen controleren. Ze vonden Brian’s geweer bij Kevin, maar ze konden nooit achterhalen van wie dat geweer was. Kevin werd hier zo kwaad over dat hij Brian in elkaar sloeg. De man waar Sadie later bij ging werken, kwam het slechte nieuws vertellen. Er was een bom gegooid in het huis waar de andere werkgever van Sadie woonde. Hij stierf. Kort daarna verloor Kevin zijn baan. Kevin en Sadie waren beide ziek van alle moorden en besloten te verhuizen naar een grote stad in Engeland. Weg van alle problemen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

V.

V.

thanx

16 jaar geleden

P.

P.

slecht verslag egt bagger had er niks aan

12 jaar geleden

M.

M.

Matig maar wel handig

4 jaar geleden