Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

1. titel: Across the barricades

schrijver: Joan Lingard

uitgever: Heinema Educational Books Ltd

jaar van eerste uitgave: 19722. Waar: In Belfast

passage op bladzijde 12: “...Our Sadie knows the half of Belfast…”

passage op bladzijde 149: “…he would be sitting waiting for her in a field twenty miles outside Belfast”

passage op bladzijde 155: “…She did not speak for a moment. She stared down at Belfast…”Wanneer: In de tijd dat de katholieken en de protestanten tegen elkaar in opstand kwamen. Precieze tijd staat er niet in.hoeveel tijd gaat er voorbij: Dat wordt ook niet echt duidelijk in het verhaal. Vermoedelijk een week of 2 à 3.3. verklaring titel: Het verhaal gaat over een protestants meisje e een katholieke jongen worden verliefd op elkaar, maar dat gebeurt in een tijd waarin dat onmogelijk blijkt te zijn. Want de beide kanten strijden steeds tegen elkaar. Ze staan dus allebei aan de andere kant van de muur.

Een passage op bladzijde 6: ”…They had started as enemies, had even fought with stones and fists; then for a while they had been friends but eventually had driften apart because of the difficulties of meeting.”

Een passage op bladzijde 7: “…Scrap in the streets : burnt-out cars and buses and armoured vehicles, torn-up paving stones, barbed-wire coiled to firm barricades. And along the streets were soldiers on patrol with fingers on the…”4. Enkele motieven en thema:

Het thema is liefde, want zij blijven elkaar leuk vinden ook al worden ze van elkaar gescheiden door geestelijke barricades.

De motieven die daarbij horen zijn: strijd, dood, barricades,familie en vrienden.5. kruip-in-de-huid-verhaal

Ik schrijf een stukje in de huid van Tommy als hij hoort dat Linda weer haar mond eens niet kan dichthouden.Linda komt binnen. “Hallo, mevrouw en meneer Jackson.”

“Goede avond Linda. Is het koud buiten?”, vroeg meneer Jackson aan Linda, om maar iets te zeggen, zodat het niet stil was. Maar snel viel mevrouw Jackson hem in de rede. “Heb je toevallig onderweg Sadie gezien” “Ja, ik heb haar gezien. Ze stond bij de bushalte.” “Wat deed ze daar?” “Dat weet ik niet, maar ik denk dat ze niet blij was om me te zien. Er stond ook nog een ander jongen bij. “Wat waren ze aan het doen?”, vroeg mevrouw Jackson al gauw.

Ze zal het al wel weer niet vertrouwen. Daar gaan we weer. Moeder vraagt en Linda geeft antwoord om maar aardig en goed over te komen bij Tommy’s ouders. Alsof ze het perfecte voorbeeld was. Hier ergerde Tommy zich ook altijd aan, haar kant om het proberen te laten zien dat zij het goede voorbeeld is. “Linda, zullen we gaan?” “Ik heb wel zin in een filmpje” en dat terwijl hij net zat te bedenken dat hij wel weer eens wat anders wilde dan altijd maar naar de bioscoop te gaan. Alsof ze niets konden doen.

Hij had eigenlijk geen zin het gezeur van zijn moeder. Hij kon het nu al raden ze zou dadelijk gaan zeggen dat we op tijd thuis moesten zijn, maar dat we dat toch altijd waren in tegen stelling tot Sadie die altijd te laat kwam. Om maar niet het gezeur te hoeven horen va zijn moeder liep hij snel naar buiten en Linda liep achter hem aan. Toen hij net de deur dichtdeed. Hoorde ze allebei nog dat zijn moeder tegen vader zei dat ze het maar goed getroffen hadden dat Linda Tommy’s vriendinnetje was.

Om er maar niet op in te gaan, vroeg hij snel aan Linda naar welke film ze graag wilde. Ze liepen net de straat op toen zijn moeder hen nog na riep dat als ze Sadie zagen ze haar naar huis moesten sturen. Oh nee, niet weer, dacht hij. Ik wilde dat ze eens niet zo bemoeizuchtig was.6. Zou ik dit boek aanraden aan een leerling?

Ik zou dit boek wel aanraden aan een medeleerling, want het boek is niet zo moeilijk. Het is wel leuk, want als je een tijdje hebt gelezen zit je er lekker in en begin je het zelfs leuk te vinden. Dat was bij mij tenminste zo. Je leest het makkelijk uit. Niet moeilijk en wel leuk dus.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

O.

O.

wauw, je bent echt geweldig

9 jaar geleden