A hat full of sky door Terry Pratchett

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 462 woorden
  • 25 juli 2007
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 8 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Een hoed van lucht
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
352
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover A hat full of sky
Shadow
A hat full of sky door Terry Pratchett
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Een hoed van lucht
Door Terry Pratchett
Naam:
Klas: 2Aa
Naam docent: L. Rap

1. samenvatting

Tiffanie(de hoofdpersoon) is een meisje van een jaar of veertien. Ze is ook nog heks en ze is kelda(een koningin van de pirrels. Die zijn 20 centimeter lang, beresterk en roepen steeds: kreemes.)geweest. Ze is oud genoeg om te gaan werken en wordt naar een heks genaamd juf Nuchter gestuurd. Die juf nuchter is wat raar want ze heeft twee lichamen en maar 1 geest. (Dus als de ene een boer laat zegt de ander sorry). Ze gaat met die juf nuchter iedere dag op pad om de mensen in andere dorpjes te helpen. Maar ondertussen zit er een korrever(een kwaad monster dat niet dood kan gaan en je geest overneemt) achter haar aan. De pirrels die hebben dat gemerkt en komen in actie. Ze reizen helemaal naar waar Tiffanie zit maar het is al te laat. De korrever heeft haar bijna helemaal te pakken. De pirrels kunnen overal binnenkomen en gaan het hoofd van Tiffanie in. Ze weten het stukje te vinden dat niet van Tiffanie is en gaan de korrever te lijf. De korrever wordt uit het lichaam van Tiffanie gegooid maar heeft een stukje van haar bij zich. En komt dus zeker weten terug. Ze gaat met de beste heks van de wereld, joffer Wedersmeer, naar de bergen om niemand anders te verwonden met haar lichaam. Ze vangen de korrever en hij verandert. Hij let nu niet meer erg op zijn instinct.
Joffer Wedersmeer noemt hem Arie. Uiteindelijk merkt hij dat het tijd is om te sterven en komt de DOOD hem ophalen. Ze gaat daarna naar het heksenkampioenschap om te kijken of ze een echte heks was. Ze was wel een echte heks maar ze won niet. Uit eindelijk komt haar dode oma terug en ze wil zoveel praten maar daarna moet ze weer terug naar het land van de dood. Ze gaat nog een keer naar de bergen. Als ze boven is en haar hoed af doet zit hij vol met sterren. Ze is nu een echte heks.


2. mening

Ik vond het een leuk boek omdat die mannetjes er best vaak in voor kwamen en een hele rare taal gebruikten die nog net te lezen was. Als je een hoofdstuk had gelezen wilde je er gelijk nog een lezen zo leuk was het.

3. extra

Hallo meneer en mevrouw Verweert

Uw dochter heeft besloten om bij mij te gaan wonen en voor een iets hoger bedrag te gaan werken. Uw dochter is zeer moedig. Ze werd aangevallen door een monster dat eerst niet dood kon maar zij heeft hem gedood. Ik hoop dat u dit niet erg vind.

Met vriendelijke groet,

Juffrouw Nuchter

P.S. ze is nu een echte heks

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.