A Christmas carol door Charles Dickens

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover A Christmas carol
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 827 woorden
  • 29 oktober 2004
  • 32 keer beoordeeld
Cijfer 7
32 keer beoordeeld

Boekcover A Christmas carol
Shadow
Ebenezer Scrooge is a mean, miserable, bitter old man with no friends. One cold Christmas Eve, three ghosts take him on a scary journey to show him the error of his nasty ways. By visiting his past, present and future, Scrooge learns to love Christmas and the people all around him.
Ebenezer Scrooge is a mean, miserable, bitter old man with no friends. One cold Christmas Eve, three ghosts take him on a scary journey to show him the error of his nasty ways. By …
Ebenezer Scrooge is a mean, miserable, bitter old man with no friends. One cold Christmas Eve, three ghosts take him on a scary journey to show him the error of his nasty ways. By visiting his past, present and future, Scrooge learns to love Christmas and the people all around him.
A Christmas carol door Charles Dickens
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De belangrijkste personen:

- Ebenezer Scrooge: Een rijke en gierige zakenman die niets geeft om kerstmis, maar dat verandert helemaal.
- Bob Cratchit: Een arme werknemer van Scrooge hij heeft een gezin, en zijn jongste zoon Tiny Tim is ernstig ziek.
- Jacob Marley: de zakenpartner van Scrooge die 7 jaar geleden overleden is, en die Scrooge waarschuwt voor zijn levensstijl, want anders komt hij in de hel.
- Fred Scrooge: Hij is het neefje van Scrooge.


Het verhaal:

Vroeger hadden Scoorge en Marley een kantoor. Marley was zeven jaar geleden overleden, maar op de kantoordeur stond nog steeds Scrooge & Marley.
Scrooge was een gierige man met veel geld. Op straat maakte niemand een praatje met hem, maar dat vond hij niet erg.

Op kerstavond zat Scrooge in zijn telkamer, hij had de deur op een kier zodat hij Fred goed in de gaten kon houden die brieven aan het kopiëren was.
Scrooge en Fred kregen een meningsverschil over kerst, want Fred vond kerst een leuke tijd, maar Scrooge vierde het liever helemaal niet. Daarom weigerde hij ook om bij Fred te komen eten. Er kwamen verschillende mensen bij de deur die om geld vroegen, maar Scrooge gaf hun niks. Ook de schrijfhulp van Scrooge wou graag op kerstdag vrij zijn, Scrooge gaf hem wel vrij maar hij moest de volgende dag dan wel extra vroeg komen.

Scrooge wou naar zijn kamer gaan maar toen hij voor zijn deur stond zag hij opeens geen deurklopper op zijn deur maar Marley’s gezicht. Toen hij even later nog eens keek was het gezicht weer verdwenen. Even later gebeurde er allemaal rare dingen in het huis, en Marly’s geest kwam te voorschijn. De geest vertelde hem dat als Scrooge zijn leven niet verbeterd, hij net zoals Marley wordt, dus een geest die vast zit met een kettingslot. Ook vertelt de geest hem dat er 3 geesten hem gaan bezoeken.

Scrooge werd wakker het was 12 uur, hij had een hele dag en nacht geslapen.
Scrooge wachtte tot dat het 1 uur was, want dan zou de eerste geest komen.
En inderdaad de geest kwam, de geest zei dat hij de geest van het kerstverleden was. De geest leek op een kind en op een oude man tegelijk. De geest nam hem mee naar de plek waar Scrooge opgegroeid was, hij kreeg tranen in zijn ogen toen hij dat allemaal weer zag. Daarna viel hij in een diepe slaap.

Toen Scrooge wakker werd was het 1 uur, en hij wachtte op de volgende geest.
Er kwam rood licht uit de andere kamer, en toen hij er heen wou lopen hoorde hij iemand zijn naam roepen.

Het was de geest van het hedendaagse kerstfeest, de kamer verdween en er kwam een heldere kerstmorgen tevoorschijn. De geest en Scrooge liepen door de straten, ze zagen hoe het ging in het huis van Bob Cratchit en hoe slecht het ging met zijn zoon Tiny Tim. De geest en Scrooge liepen verder, het leek dat de geest steeds ouder werd. Er kwamen 2 kinderen tevoorschijn uit de jas van de geest, een jongen en een meisje, ze waren dun en gemeen. Ze hadden geen plaats om heen te gaan zei de geest. De klok sloeg 12 uur en bij de laatste slag keek Scrooge omhoog en zag hij een spook aankomen.

Dit was de geest van de kerst die nog moest komen. De geest liet hem zien hoe het was als hij dood zou zijn, en hoe de mensen dan over hem dachten. De geest liet hem ook zien hoe het dan met Tim af zou lopen als Scrooge hem niet ging helpen.
Toen liet de geest hem een graf zien op het kerkhof, Scrooge zijn naam stond er op.
Nee, zo wou Scrooge niet doodgaan, hij wou zijn leven gaan verbeteren.

Scrooge was blij hij was weer terug in zijn eigen kamer, en hij was blij met zijn nieuwe plannen. Hij deed zijn raam open en beneden stond een jongetje. Hij vroeg aan hem welke dag dat het vandaag was en het jongetje zei: kerstdag!
Hij vroeg of het jongetje voor hem een kalkoen wou kopen, hij stuurde de kalkoen naar Bob Cratchit. Scrooge bestelde een koets en ging naar zijn neef Fred toe om daar alsnog te gaan eten, onderweg kwam hij de mannen tegen die gister bij hem aan de deur waren geweest, Scrooge bood zijn excuses aan en gaf hun alsnog wat geld.

Scrooge was de volgende morgen vroeg in zijn kantoor, hij wou zien dat Bob te laat op zijn werk zou komen. En Bob was te laat, en hij bleef maar zijn excuses aanbieden. Scrooge zei: Ik zal je wat vertellen mijn vriend, ik pik dit soort dingen niet langer en daarom….. Zal ik je salaris verhogen vanaf nu! Bob wist niet wat hem overkwam! Het ging nu beter dan ooit met Scrooge en met Tiny Tim die niet dood ging. De mensen op straat lachten toen ze Scrooge zo zagen veranderen.

REACTIES

L.

L.

eindelijk, een goede en lange samenvatting! thankyou!

13 jaar geleden

M.

M.

Goed verslag! Er staan soms een beetje overbodige informatie in maar dat maakt niet uit!!! Super!
Groetjes van mij

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "A Christmas carol door Charles Dickens"