ADVERTENTIE
Ben jij op zoek naar een studie die je meer biedt dan standaard hoorcolleges en werkgroepen?

Verdiep je dan eens in een universitaire studie bij Defensie! Een studie waar je meer leert dan studeert. Samen met Defensie beantwoorden we de meestgestelde vragen over studeren bij Defensie. 

Check het artikel!

Op een mooie zomerse dag zit mevrouw McGillicuddy in de trein op weg naar huis, ze komt net van haar zus af. Dan merkt ze dat de trein gaat stoppen en ze kijkt uit het raam, maar op dat moment komt er net een andere trein naast ze staan. Mevrouw McGillicuddy ziet dat er een man ruzie heeft met een vrouw en dat de man de vrouw vermoordt. Bij het station aangekomen gaat ze direct naar de politie, maar die geloven haar verhaal niet en nemen de zaak niet in behandeling.

Dus wil McGillicuddy zelf op onderzoek uit, maar dat kan ze niet alleen. Ze belt naar een goeie vriendin van haar: Miss Marple. Die komt en dan doet McGillicuddy nog eens haar verhaal. Miss Marple wil nog een paar dagen over denken en gaat weer naar huis.


Na een aantal dagen komt Mevrouw McGillicuddy Miss Marple tegen op straat en nodigt haar uit in haar huis. Daar bespreken ze het nog een keer en besluiten er nog iemand bij te halen: Lucy Eyelessbarrow.

Die besluit ook om mee te doen. De 3 vrouwen lopen de volgende dag door de stad om een plan uit te werken waarmee ze op onderzoek uit kunnen. Dan komt Miss Marple op het idee om de route te lopen die de trein gereden heeft, dat doen ze dan ook. Dan komen de drie vrouwen langs een stuk grond dat hoort bij het erf van de Familie Crackenthorpe.

Dat is de dichtstbijzijnde plek van de moord en ergens op die grond zal het lijk ook wel moeten liggen. Maar omdat ze niet zomaar op het erf van de Familie Crackenthorpe kunnen gaan kijken besluit Lucy bij daar een baantje te zoeken en dat lukt, ze wordt aangenomen als schoonmaakster.

Lucy kan nu dus op het erf van Familie Crackenthorpe gaan zoeken. Ondertussen gaan Miss Marple en Mevrouw McGillicuddy op eigen onderzoek uit.

Op een dag krijgt Lucy wel heel raar bezoek bij de Familie Crackenthorpe. Er staat een man aan de deur die zich voorstelt als dokter Quimper, gezinsdokter bij de Familie Crackenthorpe.

Hij vertelt dat hij zijn wekelijkse controle komt doen.

Op een dag krijgt Lucy een uitnodiging van Crackenthorpe om te blijven eten, maar Lucy kan niet en belooft de volgende keer wel mee te eten. Ze heeft een paar dagen vrij gekregen en gaat terug naar Miss Marple om een tussenverslag uit te brengen.

Als Lucy weer terug is bij Crackenthorpe maakt ze de lunch klaar voor het gezin, maar omdat nog niet alles in huis is gaat ze ook nog even om boodschappen. Intussen komt dokter Quimper ook nog langs voor een inspectie. Als Lucy weer terug is van de boodschappen ruikt ze dat het best stinkt in de keuken, maar dat laat ze voor wat het is.


Als ze later het avondeten gaat voorbereiden blijft die rare lucht nog hangen. Weer trekt ze zich er niks van aan en gaat gewoon verder met het bereiden van het eten. Zodra het eten klaar is gaat iedereen aan tafel zitten en ook Lucy gaat aan tafel zitten om mee te eten. Lucy wacht nog even voordat ze gaat eten en dat is maar goed ook, want binnen de kortste keren gaan de gezinsleden van Crackenthorpe spugen en worden ze misselijk. Lucy laat het eten staan en belt dokter Quimper op, die komt direct en kijkt wat er aan de hand is. Hij laat de gezinsleden afvoeren naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Dan maakt Lucy mooi gebruik van de situatie en gaat op het terrein van het gezin rondkijken voor een eventuele verstopplek van het lijk. Als ze na een middag zoeken terug in het huis komt ziet ze ineens nog een schuur staan. Ze rent naar die schuur toe en gooit de deuren open.

Dan ziet ze een sarcofaag (stenen doodkist). Ze probeert het open te krijgen, maar dat lukt niet dus belt ze naar Miss Marple en Mevrouw McGillicuddy die direct komen. Samen gaan ze naar de sarcofaag en krijgen de kist open. Dan ontdekken ze iets gruwelijks, daar ligt het lijk van een vrouw. Ze lichten de politie in en die komen direct naar het huis.

Als de agenten Mevrouw McGillicuddy herkennen voelen ze zich schuldig voor wat ze gedaan hebben en bieden hun excuus aan. Dan lopen ze door naar de sarcofaag en zien nu het lichaam van de vrouw ook.

Het blijkt de vrouw te zijn van dokter Quimper die haar als vermist had opgegeven. Als het ziekenhuis dan belt met de uitslag van Familie Crackenthorpe blijkt er sprake te zijn van voedselvergiftiging. Daarop neemt de politie actie en arresteert dokter Quimper. Hij wordt beschuldigd van moord op zijn vrouw en de poging tot moord bij de familie Crackenthorpe.

Ondanks dat hij ontkent wordt hij toch veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Dit komt doordat Mevrouw McGillicuddy hem direct herkent heeft aan zijn brede schouders.

Familie Crackenthorpe wist trouwens ook niet dat daar een lijk lag. Zodra familie Crackenthorpe terug thuis is vertelt Lucy waarom ze hier een baantje heeft gezocht. Een paar weken na het oplossen van de moord gaat de telefoon bij Lucy Eyelessbarrow, het is mevrouw Crackenthorpe die haar samen met Miss Marple en Mevrouw Gillicuddy uitnodigt voor een diner in de stad bij een luxe restaurant.

Aan het eind van de avond nemen ze afscheid en gaan ieder hun eigen weg. Maar een paar dagen na het etentje wordt Miss Marple gebeld door het ziekenhuis met de mededeling dat familie Crackenthorpe alsnog gestorven is, blijkbaar was de voedselvergiftiging nog niet geheel uit hun lichamen verdwenen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Ahum, ze zat niet op een "mooie zomerse dag" in de trein. Het was koud. Vlak voor kerst en had net kerst cadeautjes gekocht =_="

14 jaar geleden