13 little blue envelopes door Maureen Johnson

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 729 woorden
  • 31 juli 2007
  • 75 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.6
  • 75 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
13 enveloppen & 1 rugzak
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
336
Geschikt voor
vmbo/havo/vwo
Punten
4 uit 5
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's

Boekcover 13 little blue envelopes
Shadow

Wie droomt  er op zijn 17e niet van om de wereld en de liefde te ontdekken? 

Wanneer de 17-jarige Ginny van haar onlangs overleden tante 13 enveloppen ontvangt en geld om een vliegticket naar Londen te kopen, weet ze dat er iets spannends staat te gebeuren. Wat ze niet weet, is dat de reis haar leven drastisch zal veranderen. 
Samen met de reg…

Wie droomt  er op zijn 17e niet van om de wereld en de liefde te ontdekken? 

Wanneer de 17-jarige Ginny van haar onlangs overleden tante 13 enveloppen ontvangt en geld…

Wie droomt  er op zijn 17e niet van om de wereld en de liefde te ontdekken? 

Wanneer de 17-jarige Ginny van haar onlangs overleden tante 13 enveloppen ontvangt en geld om een vliegticket naar Londen te kopen, weet ze dat er iets spannends staat te gebeuren. Wat ze niet weet, is dat de reis haar leven drastisch zal veranderen. 
Samen met de regels die haar tante heeft opgeteld, storten de enveloppen haar in een groot avontuur. De brieven leiden Ginny naar Londen, Rome, Parijs, Amsterdam en Korfu. Terug in Londen wachten haar twee verrassingen: de jongen op wie ze verliefd is en het ware verhaal van haar tante. Het wordt een reis om nooit te vergeten. 
 

Regel 1: 
Je mag alleen meenemen wat in je rugzak past. 

Regel 2: 
Je mag geen reisgidsen of woordenboeken meenemen. 

Regel 3:
Je mag geen extra geld, creditcards, pinpassen of travellercheques meenemen. 

Regel 4:
Neem geen laptop, mobieltje, muziek of fototoestel mee. Het is verboden naar huis te bellen of via internet contact te zoeken met vrienden. Kaarten en brieven sturen is prima. 

Regel 5: 
Open de enveloppen in de juiste volgorde en niet eerder dan aangegeven. 
 

13 little blue envelopes door Maureen Johnson
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
13 enveloppen & 1 rugzak
- Vertaald door: Sandra van de Ven.
- Vertaald uit: Engels.
- Oorspronkelijke titel: 13 little blue envelopes
- Eerste druk: Engels: 2005. Nederlands: 2006.
- Uitgever en plaats van uitgave: Engels: HarperCollins Publishers, New York. Nederlands: Uitgeverij De Fontein, Baarn.

Over de hoofdpersoon:
Ze heet Ginny, van Virginia, dat ze 17 jaar oud is en valt het liefst niet zo erg op.

Wat vinden anderen van hem/haar?:
Haar overleden tante is gek op haar en de meeste mensen die ze ontmoet vinden haar ook erg aardig.


Wat vind jij van hem/haar?:
Ik vind haar wel een leuk personage want ook al lijkt ze een beetje saai of verlegen ze doet toch allemaal spannende dingen.

Belangrijkste bijfiguren:
Ginny’s overleden tante Peg, Keith een vriend die later haar vriendje wordt en Richard een man waar Ginny logeert en Peg’s man.

Wat hebben zij met elkaar en de hoofdpersoon te maken?:
Van Peg moet Ginny deze reis maken. Keith ontmoet ze in Londen en ze helpt hem met zijn voorstelling en ze komt hem later weer tegen, dan wordt hij haar vriendje. Richard helpt Ginny met wat dingen en ze mag bij hem logeren.

Waar speelt het verhaal zich af?
Eerst in New York dan in Londen, Edinburgh, Rome, Parijs, Amsterdam, Kopenhagen, Korfu overal waar ze heen wordt gestuurd door haar tante.

In welke tijd speelt het zich af?
Deze tijd, het gaat over allemaal dingen die je nu hebt, zoals vliegtuigen, treinen, pinpas en mobieltjes.


Hoe het boek begint in 3 zinnen:
Met de eerste brief van tante Peg. Ginny is in New York en krijgt de andere brieven waarin staat dat ze naar Londen moet en daar ene Richard moet opzoeken dus doet ze dat. In Londen gaat ze allemaal dingen doen en ontmoet ze Keith.

Hoe het boek eindigt in 3 zinnen:
De laatste brief is gestolen en Ginny heeft geen geld meer, ze wordt door Richard geholpen en weer naar Londen gehaald. In Londen krijgt ze te horen dat Richard getrouwd is met Peg en daarom vlucht ze naar Keith. Daarna maakt Ginny het weer goed met Richard.

Samenvatting:
Ginny krijgt van haar overleden tante allemaal brieven waarin opdrachten staan die ze moet uitvoeren. In de eerste brief staat dat ze naar Londen moet, met een adres waar ze heen moet. Op dat adres woont Richard bij wie ze kan blijven logeren. In Londen moet ze wat opdrachten uitvoeren waardoor ze Keith ontmoet een jongen die toneelstukken maakt. In de vijfde brief staat dat ze naar Rome moet, ook daar moet ze wat opdrachten uitvoeren, zoals de Vestaalse maagden bezoeken en met een jongen cake eten waardoor ze een beetje in de problemen raakt. Dan moet ze naar Parijs ook daar zijn er weer opdrachten en ze komt Keith weer tegen. Vanuit Parijs moet ze naar Amsterdam waar ze bij iemand moet gaan logeren die net is verhuist zodat ze uiteindelijk bij een beetje rare familie terecht komt. Als ze genoeg heeft van Amsterdam gaat ze naar Kopenhagen waar ze een tijdje blijft bij een man op een woonboot. Als ze weer van boort gaat verblijft ze een tijdje in een jeugdherberg waar ze een paar vrienden maakt. Samen met hun gaat ze naar Korfu een eiland bij Italië. Als daar haar rugzak wordt gestolen met de laatste brief erin en het blijkt dat ze niet meer zoveel geld heeft schrikt ze. Uiteindelijk haalt Richard haar terug naar Londen waar hij vertelt dat hij met haar tante getrouwd was. Ginny schrikt zo erg dat ze wegloopt naar Keith toe. Ze mag bij Keith blijven logeren als ze het de volgende dag maar weer goed maakt met Richard, dat doet ze en dan is alles weer goed. Ze schrijft zelf de laatste brief, die ze niet gelezen heeft, naar haar tante.

Over de schrijver:
Maureen Johnson is geboren in Philadelphia, Pennsylvania. Ze heeft in New York aan de Columbia University de opleiding creatief schrijven en toneelschrijven gevolgd. Ze heeft in New York hamburgers geserveerd, stond in Picadilly Circus achter de bar, werkte in Las Vegas tussen de tijgers en ze is in de beroemde West End-musical verzeild geraakt. Op dit moment woont ze in New York, als ze niet schrijft is ze bezig met het zoeken naar het volmaakte kopje koffie.

Ik heb deze informatie heb ik achter uit het boek en op haar site: www.maureenjohnsonbooks.com

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

wanneer is Maureen johnson geboren??

11 jaar geleden

M.

M.

Sorry ik zie het al 16 februari 1973

11 jaar geleden

E.

E.

Weet iemand het genre van dit boek ?

10 jaar geleden

Andere verslagen van "13 little blue envelopes door Maureen Johnson"