13 little blue envelopes door Maureen Johnson

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 623 woorden
  • 30 juli 2007
  • 70 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.6
  • 70 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
13 enveloppen & 1 rugzak
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
336
Geschikt voor
vmbo/havo/vwo
Punten
4 uit 5
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's

Boekcover 13 little blue envelopes
Shadow

Wie droomt  er op zijn 17e niet van om de wereld en de liefde te ontdekken? 

Wanneer de 17-jarige Ginny van haar onlangs overleden tante 13 enveloppen ontvangt en geld om een vliegticket naar Londen te kopen, weet ze dat er iets spannends staat te gebeuren. Wat ze niet weet, is dat de reis haar leven drastisch zal veranderen. 
Samen met de reg…

Wie droomt  er op zijn 17e niet van om de wereld en de liefde te ontdekken? 

Wanneer de 17-jarige Ginny van haar onlangs overleden tante 13 enveloppen ontvangt en geld…

Wie droomt  er op zijn 17e niet van om de wereld en de liefde te ontdekken? 

Wanneer de 17-jarige Ginny van haar onlangs overleden tante 13 enveloppen ontvangt en geld om een vliegticket naar Londen te kopen, weet ze dat er iets spannends staat te gebeuren. Wat ze niet weet, is dat de reis haar leven drastisch zal veranderen. 
Samen met de regels die haar tante heeft opgeteld, storten de enveloppen haar in een groot avontuur. De brieven leiden Ginny naar Londen, Rome, Parijs, Amsterdam en Korfu. Terug in Londen wachten haar twee verrassingen: de jongen op wie ze verliefd is en het ware verhaal van haar tante. Het wordt een reis om nooit te vergeten. 
 

Regel 1: 
Je mag alleen meenemen wat in je rugzak past. 

Regel 2: 
Je mag geen reisgidsen of woordenboeken meenemen. 

Regel 3:
Je mag geen extra geld, creditcards, pinpassen of travellercheques meenemen. 

Regel 4:
Neem geen laptop, mobieltje, muziek of fototoestel mee. Het is verboden naar huis te bellen of via internet contact te zoeken met vrienden. Kaarten en brieven sturen is prima. 

Regel 5: 
Open de enveloppen in de juiste volgorde en niet eerder dan aangegeven. 
 

13 little blue envelopes door Maureen Johnson
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Samenvatting
Ginny (eigenlijk Virginia maar iedereen noemt haar Gin of Ginny is een meisje van 17 jaar. Op een dag ontvangt ze van haar overleden tante een pakketje met 13 enveloppen. In de 1e brief staat wat er de bedoeling van is: ze gaat op reis naar verschillende steden om een opdracht te vervullen die in de brief staat. Ze mag de volgende brief pas openen als ze de opdracht heeft volbracht. Ook zijn er 5 regels waar ze zich aan moet houden. Alleen meenemen wat er in je rugzak past, geen reisgidsen of woordenboek meenemen, geen extra geld meenemen, geen enkel contact met thuis of vrienden en de enveloppen in de goede volgorde en niet eerder dan aangegeven staat openen.

In de 2e brief gaat ze naar Londen. E heeft een pinpas gekregen en moet daarvan de pincode zien te ontrafelen. Ze moet logeren bij enen Richard. Haar tante (Peg) hield erg van kunst en schilderen. In de 3e brief moet ze dan ook 500 pond doneren aan iemand die zij vindt dat het goed kan gebruiken. Het moest wel iemand zijn die met kunst et maken had. Ze doneert het aan Keith een jongen van 19 die musicals maakt. (En die zij erg leuk vind.) In brief 4 gaat ze samen met Keith naar een kunstenares in Edinburg. Brief 5: ga naar Rome en bezoek mijn favoriete Godin Vesta, de Godin van huis en haard. Brief 6: nodig een Romeinse jongen uit om cake te eten. Dit is eigenlijk niks voor Ginny want ze4 is verlegen maar het lukt haar toch. In brief 7 moet ze naar Parijs, naar het Louvre. In parijs heeft haar tante een klein café opgeknapt. Zonder verdere aanwijzigingen moet ze dit gaan zoeken. Brief 8. Als ze logeert in een kleine jeugdherberg komt op een gegeven moment Keith langs. Samen gaan ze op zoek naar dit café. Ze vinden het maar de volgende dag moet Keith al weer weg en moet ze weer alleen op pad.

In brief 9 moet ze naar Amsterdam. Peg heeft weer een logeeadres voor haar maar als ze daar aanklopt blijkt hij verhuist te zijn. Ze vindt uiteindelijk onderdak bij de Knapps. Maar bij deze moet ze om 6 uur opstaan en bezoeken ze de hele dag museums. Als ze ook brief 9 heeft vervult gaat ze naar Kopenhagen. Ze logeert bij Hippo’s een leuk soort herberg. Samen met haar kamergenoten gaat ze samen in brief 11 naar Korfu. Op de boot naar Korfu leest ze de 12e brief. In de brief staat dat ze zelf mag weten wanneer ze de 13e brief openmaakt, staat een grote verantwoordelijkheid in. Maar als het eiland in zicht is wordt haar rugzak gestolen met alles erin. Dus ook alle brieven. Ze heeft alleen nog haar pinpas en haar paspoort. Als ze geld wilt gaa pinnen blijkt ook nog dat al het geld op de rekening op is. Ze belt Richard en hij zorgt dat ze weer terug komt in Londen. Onderweg vertelt hij het ware verhaal over haar tante. Hij is haar oom. Ginny ‘’schrikt’’ en zoekt hulp bij Keith. Maar samen gaan ze de volgende ochtend toch terug naar Richard. Als ze is aan het kijken naar Peg’s favoriete schilderij ontdekt ze een sleutel achter de groene muiltjes waar haar tante het altijd over had. Met z’n 3en ontdekken ze dat ze sleutel is van een oude werkplaat van haar tante. Samen maken ze het slot open. Het blijkt dat er 13 schilderijen in zitten, ze gaan over de 13 enveloppen. Ook zit er een kaartje bij. Ze moet deze persoon bellen. Hij zorgt dat de schilderijen worden gevijld. Ze brengen 70000 pond op. Ze hebben op de opdracht van opdracht 13 ook ontrafeld. Dus ze geeft de helft van het geld aan Richard een gaat naar huis.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

het boekverslag is er bruik baar maar de zinne zijn niet helemaal goed zo als bijvoorbeeld in de eenerlaatste zin.


14 jaar geleden

L.

L.

uuh der zijn wel maar 255 pagina's he

10 jaar geleden

Andere verslagen van "13 little blue envelopes door Maureen Johnson"