Warum schweigt der Schatzsucher? door Jo Pestum

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 547 woorden
  • 9 augustus 2006
  • 15 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.3
  • 15 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1985
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Warum schweigt der Schatzsucher?
Shadow
Warum schweigt der Schatzsucher? door Jo Pestum
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Biografie Jo Pestum:

Jo Pestum is in 1936 geboren in Kohlenpott. Hij groeide op en was erg avontuurlijk. Hij ondernam lange reizen naar allerlei landen.

Hij heeft verschillende banen gehad zoals barkeeper en vrachtwagenchauffeur maar daarna werd hij hoofdredacteur en karikaturist. In 1970 werd hij schrijver en filmauteur. Hij schreef veel boeken, vooral voor kinderen. Maar hij schrijft ook Romans.

Samenvatting:


Niko en Klaus zijn twee speurneuzen die altijd op zoek zijn naar avontuur. En dat vinden ze dan ook. Als op een dag Tarzan, een jongen van de school, hun een kaart te leen vraagt gaan er al lichtjes branden. Ze ontdekken dat Tarzan naar iets op zoek is, en ontdekken ook dat hij naar iets op zoek is wat met een oud volk, de Katten te maken heeft.

Maar Tarzan wil niet met hen praten en dus gaan ze het zelf oplossen!

Als ze op een avond op zoek gaan zien ze Tarzan, bij de rivier, maar zien ze ook een andere man, met een verrekijker die hen en Tarzan in de gaten houdt. Plotseling gaat Tarzan weg en Niko en Klaus proberen te ontdekken waar hij naartoe gaat.

Dan treffen ze een oude man aan, en ze ontdekken dat hij iets te maken heeft met Tarzan en zijn geheim, maar de man zegt alleen vreemde dingen.

Als de volgende dag een Mercedes langs Tarzan komt rijden, springt er ineens een man uit die Tarzan wil grijpen en kidnappen. Maar Tarzan is sneller en weet de man achter zich te laten. Niko en Klaus helpen Tarzan om aan de man te ontvluchten waarbij de man in een berg vuilnis valt.

Daarna praten Niko en Klaus samen met Tarzan, Tarzan verraadt zichzelf door te zeggen dat het een schat is. Langzamerhand verteld Tarzan meer.
Ze ontdekken dat Tarzan waarschijnlijk iets heeft ontdekt waar de mannen die achter hem aanzitten ook naar op zoek zijn. Samen met Niko en Klaus verzint Tarzan een plan om erachter te komen wie die mannen zijn.


Ze maken een nepschat die Tarzan zogenaamd opgraaft en ondertussen maakt Niko foto’s van de mannen. Tarzan vlucht weg, maar het plan is gelukt!

Als ze terug komen is Habakuk kwaad op hen omdat ze niks verteld hebben aan Habakuk. En Habakuk verteld hen dat ze de politie in de weg zitten, die op zoek zijn naar 200000 DM die gestolen is uit een bank door twee mannen. Als Niko uitlegd dat Tarzan dat geld heeft gevonden en dat ze foto’s hebben is Habakuk blij.

Maar dan zijn ze bang dat er iets is met Tarzan want ze weten niet waar hij is.
Ze gaan naar het huis van de visser die Tarzan het geheim heeft verteld en zien eerst niets. Maar ineens komt een van de mannen naar buiten met Tarzan die hij stevig vast houdt. Ze moeten blijven staan, als ze willen dat Tarzan in leven blijft.

De bandieten willen de auto van Habakuk hebben en ze willen Tarzan ook meenemen en waarschuwen Habakuk om niet de politie te bellen. Maar dan
komt de politieboot eraan. Tarzan slaat zich los van de bandieten en Habakuk slaat de man neer. Tarzan is vrij en alles is weer goed gekomen…

Gelukkig had Tarzan niets verraden. En hij had het gestolen geld gevonden… hij was de held!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.