Tödlicher Schnee door Felix & Theo

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Tödlicher Schnee
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 383 woorden
  • 23 januari 2003
  • 199 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
199 keer beoordeeld

Boekcover Tödlicher Schnee
Shadow
Tödlicher Schnee door  Felix & Theo
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel : Tödlichen Schnee
Schrijver : Felix en Theo
Hoofdpersonen : Helmut Muller Orlanda Bassi Rita Raro James Born Gernot Haube Jan Mydal Samenvatting Helmut Muller is een privé detective. Als hij vakantie heeft gaat hij graag op vakantie naar Munchen waar een vriend van hem Josef een vakantie huisje heeft in de bergen, waar ze dan samen gaan skiën. Maar als hij daar aan komt blijkt er niemand te zijn en hangt er een briefje aan de deur dat hij er niet is en dat Helmut in een hotel in de buurt kan overnachtten. Daar ontmoet hij een oude vriend van hem Gernot Haube, hij is daar op een conferentie over milieuvervuiling. De volgende dag is er iemand vermoord in het hotel. Helmut wordt gevraagdte helpen bij het oplossen van de moord. Als ze dan met de groep op een excursie gaan zijn ze voordat ze willen vertrekken ontbreekt James Born. Helmut Muller heeft al een slecht voorgevoel en als ze terug lopen zien ze allemaal politie auto’s staan. Ze vragen wat er aan de hand is en er blijkt dat James Born vermoord is. Terug in het hotel kijkt Helmut goed om zich heen. Hij ziet een vrouw die zich erg vreemd gedraagt en volgt haar ze loopt in de richting van de kamers waar het personeel overnacht en woont. Helmut door zoekt de kamer die ze is binnen gelopen als ze weer weg is hij vindt een foto met de twee vermoorde mannen en er staan nog twee vrouwen en een man Peter Bratsch. Die avond gaat hij uit eten met een journalist die hij ook in het hotel heeft ontmoet. Als ze 's avonds weer terug lopen staan er allemaal ambulances voor het hotel. Het blijkt dat Peter Bratsch geprobeerd heeft zelfmoord te plegen door veel slaappillen te gelijk in te nemen. Helmut komt er achter dat Peter Bratsch de twee moorden heeft gepleegd omdat hij wraakgevoelens had. De volgende dag krijgt hij een brief van Josef waarin staat dat hij de komende week nog niet terug komt, ook zit er een sleutel in zodat hij van het huisje gebruik kan maken. Helmut besluit om samen met Orlanda gebruik te maken van het huisje en daar lekker te gaan skien en nog even van zijn vakantie te gaan genieten.

REACTIES

J.

J.

''Als ze dan met de groep op een excursie gaan zijn ze voordat ze willen vertrekken ontbreekt James''
(15e regel van de samenvatting)
regel klopt denk ik niet echt...

17 jaar geleden

T.

T.

wie heeft er dan de eerste moord gepleegt?

18 jaar geleden

A.

A.



Peter bratch heeft iedereen vermoord

5 jaar geleden

S.

S.

in het verslag staan bijna alle hoofdpersonen niet vermeld... je leest ook niet wie orlando is en in het verhaal komt nog een belangrijke ontdekking voor... Dat ziet ie aan een foto.. deze omtdekking is ook niet vermeld...
een heel onbruikbare samenvatting


18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Tödlicher Schnee door Felix & Theo"