Superstar gesucht! door Bernhard Hagemann

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Superstar gesucht!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 802 woorden
  • 26 maart 2012
  • 185 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
185 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
96
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Superstar gesucht!
Shadow
Superstar gesucht! door Bernhard Hagemann
Shadow
ADVERTENTIE
Stem nu op jouw favoriete fotoserie! 📸

Zo’n 200 scholieren en mbo-studenten hebben meegedaan aan de Rijksmuseum fotowedstrijd met als thema toerisme. Welke foto’s vind jij het mooiste? Stem nu en wie weet hangt jouw favoriet straks in het Rijksmuseum met zijn eigen expositie.

Stemmen!

1. De titel van mijn boek is: Superstar Gesucht!

2. De schrijver van mijn boek heet Bernhard Hagemann. Hij is ook de schrijver van oa. ‘Bert und die fliegende Jacke’ ‘Lasagne für Luis Lagerfeld’ ‘Nelly, Die Piratentochter’ en nog veel meer. Bernard is ook fotograaf. Hij is geboren op 16. 11 1956 in Bad Reichendal een plaats in Duitsland dat dicht bij de grens van Oostenrijk ligt.

3. Ik kan de titel van mijn boek zo verklaren. Het gaat over Carla, die graag beroemd wil worden. Dan leest ze een advertentie in een tijdschrift dat ‘Profilm’ een nieuw gezicht zocht voor een in een serie.

4. a) Het leukste gedeelte van het boek vond ik dat Carla en Sarah naar het gebouw van de casting gingen, en de casting van Carla. Ik vond het een erg interessante stukken.
b) Het minst leuke gedeelte vond ik het gedeelte dat Sarah en Carla hun text leerden. Er gebeurd niets interessants.

5. De personen in het boek zijn:
Carla. Ze is niet zo heel lang, en ze heeft blond haar. Ze heeft een beetje stevig en atletisch lichaam. Ze wil heel graag actrice worden, en vind school maar saai. Ze is beste vriendinnen met Sarah, en vrienden met Jan en Dennis. Ik vind haar een leuk en grappig meisje.
Sarah is een over het algemeen lang meisje, en ze is heel dun. Ze heeft donkerbruin lang haar en donkere ogen. Ze is beste vriendinnen met Carla, en vrienden met Jan en Dennis. Ze vind dansen heel leuk. Ze is best dapper, ze heeft amper last van podium vrees of zoiets. Ik vind haar heel leuk, en ik kan me goed in haar verplaatsen.
Jan. Jans uiterlijk word niet beschreven. Wel dat hij rookt. Hij is vrienden met Dennis en Sarah, en hij is verliefd op Carla. Ik vind hem - weer net zoals Jan - denk ik wel aardig. Alleen vind ik dat hij rookt een beetje vies.
Dennis. Dennis’ uiterlijk word niet beschreven. Wel dat hij ook – net als Jan – rookt. Hij is vrienden met Jan en Carla,en hij is verliefd op Sarah. Ik vind hem - weer net zoals Jan - denk ik wel aardig. Alleen zal ik zelf niet (Carla en Sarah dus wel) veel rond hangen bij een jongen die rookt.
Carla’s vader. Hij geeft veel om de cijfers van Carla. Verder lijkt het me wel een aardige man.
Manfred. Hij is de regisseur van de film. Hij is best vriendelijk.
Ralf Schäfer. Hij is beroemd, en Sarah en Carla ontmoeten hem in de gang. Later praat Sarah ook nog een keer met hem.

6. a) Tijd. In het heden. Dat merk je aan oa. Dat ze een telefoon hebben, dat ze camara’s hebben, dat ze scooters hebben, ect. En het is ook in de lente of zomer, want ze gaan twee keer een ijsje halen.
b) Het maakt voor het verhaal heel veel uit of zich dit in een andere tijd (eeuw) afspelen zou. Als die bijv. 30 jaar geleden was geweest, had ze waarschijnlijk nooit mee kunnen doen aan een soap.


7. a) Aan het einde van het boek krijgt Sarah een brief dat ze naar een vervolg Casting mag, maar Carla niet. Sarah liegt hier eerst over, en daarom krijgen de vriendinnen ruzie. Uiteindelijk mag zij ook niet verder door, en maken de meiden het goed.
b) Ik ben wel tevreden over het boek. Ze zijn weer vriendinnen. Natuurlijk is het wel jammer dat geen van beiden de rol gekregen heeft.

8. De belangrijkste persoon in dit verhaal is Carla. Eigenlijk veranderd ze in het verhaal niet echt, en dat komt ook omdat dit verhaal niet over een lange tijd gaat. Het zijn maar een paar weken.

9. Ik zou dit beschrijven als een klein deel van een levensbeschrijving. Ik weet dat dit niet helemaal klopt, maar ik weet niet hoe ik het anders benoemen kan.

10. Een keerpunt in dit verhaal is wanneer Sarah en Carla ruzie krijgen. Ze waren namelijk eerst beste vriendinnen.

11. Tijdbalk.

12. Ik denk dat de auteur van dit boek het boek heeft geschreven om mensen te amuseren.

13. Dit verhaal word verteld door een buitenstaander. Dat zie je in de tekst bijvoorbeeld bij: Der Kameramann bittet Sarah ans Fenster, wo mehr Licht ist.

14. a) Dit verhaal speelt zich af in Duitsland. Er word niet verteld wáár in Duitsland, maar ik denk ik niet in het Noorden, vanwege dat ze een ijsje gingen eten.
b) Het maakt voor het verhaal opzich niet zo heel veel uit waar ter wereld het verhaal zich afspeelt. Als ze er maar tv’s en zulke dingen hebben.

15. Ik vond het een erg leuk verhaal. Ik vond het leuk om te lezen, en ik vind het erg origineel geschreven.

REACTIES

B.

B.

Ja want in het noordn van duitsland hebben ze geen ijs ofzo ja man jij wel

10 jaar geleden

P.

P.

idd

8 jaar geleden

P.

P.

Het verhaal speelt zich af in de zomer of in de lente omdat ze 2 keer een ijsje halen.~ in de winter en in de herfst kun je ook een ijsje halen dus eigenlijk staat dat nergens op hahaha

8 jaar geleden

A.

A.

Dit is slecht

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.