Oktoberfest door Felix & Theo

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Oktoberfest
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 608 woorden
  • 10 maart 2008
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
30 keer beoordeeld

Boekcover Oktoberfest
Shadow
Oktoberfest door  Felix & Theo
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Oktoberfest
Felix Neuman uit Spanje belt Helmut Muller omdat hij wil langskomen. Helmut Muller is er niet maar Felix kan later terug bellen. Felix belt om een kamer te boeken voor 3 nachten. Het lukt hem en daar is hij heel blij mee. Hij heeft zin in het feest en om zijn vriend weer te zien. Felix komt naar het hotel, dan gaat hij naar Theresienwiese daar is het Oktoberfeest. Uit alle landen komen toeristen naar het Oktoberfeest. Felix lacht, drinkt en feest lekker mee.

Ineens word Felix wakker gemaakt door een politieagent, hij vraagt naar zijn papieren. Felix weet niet meer waar hij is en heeft heel erg hoofdpijn. Hij komt er achter dat zijn papieren en horloge allebei gestolen zijn, hij gaat mee naar het bureau. Daar kan hij zich niks meer herinneren. Alleen: Oktoberfeest, grote tent, bier… maar dan ?


Felix belt Muller op en vertelt het hele verhaal.
Helmut zegt dat hij zo snel mogelijk komt.

Felix gaat slapen, als hij wakker word is Muller er al. Muller heeft een plan, als dit allemaal klopt dan zoekt een of andere gangster zijn slachtoffer op het Oktoberfeest. Dan berooft hij hem en brengt hem aan de Isar ( rivier ). Die avond zal Muller verkleed als toerist naar het feest gaan. Felix moet op een afstand gaan kijken wat er met Muller gebeurd.

Bij het Oktoberfeest is het heel druk, iedereen drinkt, eet, lacht en feest ( ook Muller en Felix ). Opeens heeft Muller een raar gevoel in zijn maag en voelt zich dol in z’n hoofd gaat naar de wc.

Iemand roept: ‘He collega snel wakker worden dadelijk komt de politie!!’ Muller wordt wakker met heel erg hoofdpijn, een oude man ( heet Bruno ) helpt hem. Muller draait zich om en denkt opeens: Ik zag een boom, struik en een rivier…..de Isar!! Ik ben aan de Isar net als Felix, hoe kom ik hier? En mijn tas is weg!?

Muller gaat met Bruno naar de Isar. Ze kopen appels bij de supermarkt en koffie bij de kiosk. Ze praten over wat er gebeurd was, en spreken s’middags af bij Anna’s klooster.

In het pension zit Felix te ontbijten als Muller komt. Felix zegt dat hij zich zorgen maakte. Muller gaat zitten en vertelt. En als ze even gepraat hebben zijn ze er wel achter dat Bruno erg belangrijk voor ze is.

Na de middag zitten ze met z’n drieën bij het vuur ( Bruno, Muller, Felix ). Bruno heeft wel wat merkwaardigs gezien in deze laatste dagen: Dat er om 12 uur een auto komt met minstens 2 mensen daarna hoort hij steeds stemmen.
Muller en Felix bedanken Bruno voor de informatie.

Die volgende nacht liggen Muller, Felix en Bruno in de bosjes te wachten of die twee mannen zullen komen. Dan horen ze een auto aan komen.
Even later schreeuwt één van de mannen: Idioot kan je niet uitkijken, je bent in de bosjes gereden!! Op dat moment komen er twee politie auto’s met sirene en zwaailicht, ze springen uit de auto’s en pakken de twee mannen. Op dat moment gaat alles heel snel. Muller herkent een van de mannen, hij stond bij het Oktoberfeest voor de toiletten. Dan komt Alfred ( een fotograaf ) ineens en maakt een foto. ( Die foto komt in de krant te staan met het hele verhaal ).


Het blijkt dus dat de bediening druppels in het drinken had gedaan waar je buikpijn van kreeg, dan ga je automatisch naar de wc en later raak je bewusteloos. De politie vindt toch nog de koffers met alle papieren terug alleen het geld is weg.
De drie omarmen zich, zo is alles toch nog goed gekomen!!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Oktoberfest door Felix & Theo"