Karambolage door Jürgen Banscherus

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 814 woorden
  • 11 oktober 2006
  • 79 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.9
  • 79 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1996
Pagina's
400
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Karambolage
Shadow
Karambolage door Jürgen Banscherus
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Karambolage
Auteur: Jürgen Banscherus

Samenvatting per hoofdstuk:
Hoofdstuk 1
Martin, Susanne, Chris en Loredo gaan samen naar de stad. In de stad zien ze een poster van een jeugdcentrum. En omdat ze toch niets te doen hebben gaan ze er maar heen. Alleen vinden ze het er niet veel aan. Later spreken ze met elkaar af om video’s te kijken bij Chris.

Hoofdstuk 2
Een week verging, ze zagen elkaar nu bijna elke dag, mede omdat ze allemaal dicht bij elkaar wonen. Susanne en Loredo gaan nog naar school, Martin werkt in een supermarkt, en Chris zocht een opleiding als automonteur. Vaak gaan ze bij Chris video’s kijken. Op een dag lopen Chris en Loredo weer door de stad omdat de video’s bij Chris niet leuk waren.Toen ze weer een keer gingen kijken bij het jeugdcentrum stond er een hele mooie biljard tafel, in plaats van het kleine tafeltennis tafel.

Hoofdstuk 3

Martin, Susanne en Loredo zijn weer bij Chris thuis naar een video te kijken een horror film. Later spreken ze af om die avond te gaan biljarten. Als ze ‘s avonds aan het biljarten zijn. Is Suzanne een van de beste. Ze wint alle wedstrijden die ze speelt. Manfred (de eigenaar) leert hun het spel ‘’twee tegen twee’’ zodat ze niet hele tijd hoeft te wachten. Als Martin en Suzanne aan het spelen zijn kijkt hij haar een tijdje verliefd aan.

Hoofdstuk 4
Omdat ze zo vaak naar het centrum gingen noemde Manfred de jongens en meisje(s) stamgasten. Van dag tot dag namen de bezoekers in het centrum toe je kon er van alles doen tafeltennis, knutselen, schieten en zoveel meer. Suzanne doet het de laatste tijd erg goed. Martin bleef de slechtste. Martin heeft vandaag eindelijk de kans om Chris met biljarten te verslaan. Helaas mist hij een makkelijke bal en verloor het spel. Daarna droop hij af naar huis.

Hoofdstuk 5
Martin moet van zijn baas in de supermarkt iets afleveren (kaas worst en broodbeleg). In de binnenstad ziet hij op de terugweg een biljartsalon. Over een half uur begon de middagpauze en moest hij dus terug zijn. Hij slaat snel het slot om de fiets en gaat naar binnen. Voordat hij naar binnen wil staat er een bordje van jongeren onder de 18 niet naar binnen. Hij loopt gewoon naar binnen. Hij komt binnen en vraagt of er een tafel is. Een uur lang speelde hij tegen zichzelf. Een man vraagt of hij mee mag doen, de man stelt zich voor als Alabama en blijkt een van de beste te zijn. Na een paar uur spelen moet Martin heel snel terug naar de supermarkt omdat hij te laat is. Hij komt er met een smoesje vanaf. Op een dag dacht hij dat hij een keer van Chris moest winnen.

Hoofdstuk 6

Als Martin na een week weer in de biljartsalon aan het trainen is. Komt Alabama op hem af en vraagt waarom hij zoveel traint. Als Martin zegt dat zijn zaken zijn. Besluit Alabama hem te trainen en gaan ze tegen elkaar spelen twee uur lang. Hij vraagt of hij ’s middags tijd heeft en knikt nee. ‘s Avonds gaat hij naar het jeugdcentrum. Als Martin die avond Suzanne uitvraagt naar de bioscoop; zegt ze dat ze het in het jeugdcentrum ook gezellig vind. Martin wordt boos en maakt met het hele groepje ruzie.

Hoofdstuk 7
In de volgende weken bestond zijn leven alleen nog maar uit werken, trainen en slapen. Alabama geeft Martin goede training, en zo kan Martin na een tijdje redelijk biljarten. Alabama heeft hem verschillende stoten en technieken geleerd. Maar als Alabama hem vraagt waarom hij zo hard traint, vertelt Martin dat het vanwege een meisje is. Alabama wil hem nu niet meer trainen, omdat Martin het niet voor het spel deed. Ze nemen afscheid en Alabama wenst hem geluk.

Hoofdstuk 8
Martin komt voor het eerst in tijden weer naar het jongerencentrum. Zijn vrienden verwelkomen Martin weer als vroeger en ze spelen, met Manfred erbij een wedstrijd. Martin liegt en zegt dat hij erg uit vorm is en verliest een aantal potjes met opzet. Om deze wedstrijd ging het Martin eigenlijk om, Martin tegen Chris. Met een aantal mooie stoten wint Martin de eerste wedstrijd. Chris wilde een revanche en wint het tweede potje. Gelijkspel. De beslissende wedstrijd. Martin wint. Maar het is niet zoals Martin had verwacht Suzanne is boos op hem sinds hij er weer is, is de sfeer verziekt.

Hoofdstuk 9
De twee weken daarop ging hij een paar keer naar het jongerentrefpunt, maar geen van zijn vrienden waren daar. Wanneer hij weer eens de Biljart-Salon binnenloopt, ziet hij Alabama en Susanne samen spelen. Nadat Martin zijn excuses heeft aangeboden aan Susanne, doet ze gelukkig weer aardig tegen hem en vraagt of hij een potje meespeelt. Alabama vindt dat Martin er slecht uitziet en in bed hoort te liggen. Maar Martin wil liever biljarten!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Handig uittreksel, zo per hoofdstuk!
Is het eigenlijk Susanne? Want iedereen maakt er Suzanne van...
Groetjesss,
Jonii

11 jaar geleden

Andere verslagen van "Karambolage door Jürgen Banscherus"