Jung sein hat so seine Tücken door Evelyne Kolnberger

Beoordeling 3
Foto van een scholier
Boekcover Jung sein hat so seine Tücken
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 705 woorden
  • 28 maart 2012
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 3
1 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1979
Pagina's
112
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Jung sein hat so seine Tücken
Shadow
Jung sein hat so seine Tücken door Evelyne Kolnberger
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

1: Wie zijn de hoofdpersonen van het boek?
De hoofdpersonen in dit verhaal zijn vooral Anette (14) maar ook haar zus Jessica (21). Qua bijpersonen zijn er ook nog Thomas, Victor en Ronnie.

2: Over welke tijd gaat het boek?
Het verhaal heeft niet echt een duidelijke lijn qua tijd. Het kan zich in de jaren 70/80 hebben afgespeeld maar ook nu. Maar ik denk in de jaren 70/80 want toen werd het boek voor het eerst uitgeleend en ze gebruikten geen mobieltjes.

3: Waar speelt het zich af?
Het verhaal speelt zich af in de buurt van München. Want ze het hebben het er héél soms over dat ze daar nog even gauw heen moeten. En het moet wel dicht bij een stad zijn want Jessica moet vaak weg voor haar nieuwe werk en dat is altijd in de stad.

4: Biografie Evelyne Kolnberger.
Ik kon helaas nergens iets over Evelyne Kolnberger vinden. Wel dat ze meerdere boekjes heef geschreven maar die zijn naar het Nederlands vertaald maar ik heb niks over de Duitse versie’s kunnen vinden. Maar de boekjes heten ‘De teddybeer met de blauwe ogen’ en ‘Oostenrijk’.

6: Samenvatting.
De ouders van Anette en Jessica beslissen als de kinderen nog jong zijn dat ze voor ¾ jaar naar de Indische stam Cofan in de buurt van de Amazone. Anette en Jessica blijven ondertussen met z’n tweeën thuis. Mevrouw Bongers (de huisbaas) komt regelmatig checken of alles nog in orde is. Anette ziet best wel tegen Jessica op. Want haar zus is al volwassene en heel knap. Jessica heeft al heel lang de droom om model te worden. Op gegeven moment beslissen Thomas en Jessica om samen iets te krijgen. Maar als dat Jessica en Anette samen een jurkje uit aan het zoeken zijn lopen ze langs een dierenwinkel en zien ze een heel lief zwart poedeltje. Ze lopen naar binnen en kunnen de lieve puppy niet weerstaan. Ze kiezen ervoor om de hond te nemen. Ze noemen haar Struppy. Iedere morgen als Anette in de bus zit ziet ze altijd een hele knappe jongen: Ronnie. Ze is helemaal hoteldebotel van hem, maar durft nooit wat te zeggen. Ze schaamt zich tegenover haar vriendinnen want hun hebben allemaal al een vriendje en zij niet. Op een dag komt Jessica thuis en is ze helemaal gelukkig. Jessica werkt als reporter en ontmoette een man: Victor. Hij was erg aardig voor haar, en zei dat ze het juiste gezicht had voor model te worden. Victor was zelf fotograaf. Jessica sprak steeds meer met hem af, maar op een of andere manier mocht Anette hem niet. Anette hield wel nog iedere dag contact met Thomas, maar dat vond Jessica gewoon goed. Anette heeft een hele goede band met Jessica. Anette ziet dat Jessica steeds treuriger wordt omdat er niks terecht komt van wat Victor allemaal zegt. Maar alsnog krijgen ze een relatie. Op gegeven moment moet Anette om een of andere reden ergens zijn en krijgt ze via mensen te horen dat Victor een vrouw en zoon heeft. Anette vindt het vreselijk en verteld het gelijk tegen haar zus. Maar die gelooft haar natuurlijk niet en vind haar heel gemeen. Gelukkig heeft Anette in die tijd Struppy en Thomas nog als troost. Ze snapt echt niet waarom Jessica helemaal gek is op die Victor. Maar diezelfde avond komt Jessica huilend thuis en zegt ze dat Anette gelijk heeft. Hij had dus blijkbaar een vrouw en zoon. Gelukkig was Thomas er nog die haar alsnog na alles graag wou troosten. En ze worden weer verliefd. Als Anette op een avond Struppy uitlaat rent er in een keer een precies dezelfde hondje naar Struppy. De hondjes vinden elkaar heel leuk. En dan schrikt Anette zich. Ronnie komt aangerend. En hij kent haar nog van vroeger, dat ze bij elkaar in de bus zaten. Dan komt zijn zus Sabine aanrijden en vraagt of ze gezellig met hun mee naar huis gaat voor een gezellig spel te doen. Dan gaan Anette mee en slaat hij een arm om haar heen in de auto. Ze voelt zich helemaal gelukkig. Een paar maanden later heeft zij ook verkering met Ronnie en loopt alles nog goed af.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.