Jan Lobel aus Warschau door Luise Rinser

Beoordeling 2.5
Foto van een scholier
Boekcover Jan Lobel aus Warschau
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 307 woorden
  • 4 april 2007
  • 51 keer beoordeeld
Cijfer 2.5
51 keer beoordeeld

Boekcover Jan Lobel aus Warschau
Shadow
Jan Lobel aus Warschau door Luise Rinser
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Jan Lobel aus Warschau Auteur: Luise Rinser Samenvatting: De Burgemeester van een stad stuurt een schilder naar het werk buiten de stad. Hij moet de familie Olenski helpen, omdat M. Olenski bij de voorzijde is. Hij was een kapitein. De familie bestaat uit Mevr. Olenski; Julia de dochter; en Franz, het werkt bont de familie. Het geeft ook nog een andere zoon: Thomas, het komt meer later nog thuis, omdat zijn kostschool is kapot geschoten. Je zag geschiedenis door de ogen van de schilder. In Fruhling daar werkte ze bij een familie in-leven niet, in de winter haar. Door haar kwam haar schoonmoeder ook bij hun thuis. De moeder nam een Jood mee naar huis dat was Jan Lobel. Het is pool en hij was zwaar gewond. Het heeft in een kamp gewerkt. Het kamp is een groot geheim maar julia ging er toch naar toe. De familie is heel bang wanneer de gevechtstroepen hun dorp onderzoeken. Julia spreekt Jan nog een keer aan over het feit dat men daar met veel man in hutten leeft. Frans had van alles gehoord en hij weet dat jan en jullia iets hebben. Wanneer de oorlog bijna was afgelopen moest jan natuurlik weer vluchten maar hij wou dat met een rubberen bootje doen maar jullia die wou met hem en heeft de boot kapot gemaakt, maar jan was opeens weggegaan. Hij komt niet meer terug in de zomer. Hij heeft vriendschap gesloten met de schoonmoeder, Thomas heeft ook een vriend daardoor, hij had nog nooit vrienden gehad. Frans die mag Jan Lobel nog steeds niet maar hij heeft jan toch wle vaak geholpen. Het hele dorp weet er wel van dat deze familie een jood in de familie had. Thomas en Julia worden daarom slecht behandelt in het dorp. Jan Lobel is uiteindelijk dood gegaan omdat hij is verdronken.

REACTIES

L.

L.

gast, wat is een voorzijde?

12 jaar geleden

R.

R.

dit is letterlijk een ander verslag wat in het duits stond, in google vertaler geplak, daar lijkt hewt in iedergeval op. Dat dit nog een 2.5 heeft gekregen....

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Jan Lobel aus Warschau door Luise Rinser"