Jan Lobel aus Warschau door Luise Rinser

Beoordeling 2.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 307 woorden
  • 4 april 2007
  • 50 keer beoordeeld
  • Cijfer 2.4
  • 50 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1948
Pagina's
92
Geschikt voor
bovenbouw havo/vwo
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Jan Lobel aus Warschau
Shadow
Jan Lobel aus Warschau door Luise Rinser
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Jan Lobel aus Warschau
Auteur: Luise Rinser

Samenvatting:
De Burgemeester van een stad stuurt een schilder naar het werk buiten de stad. Hij moet de familie Olenski helpen, omdat M. Olenski bij de voorzijde is. Hij was een kapitein. De familie bestaat uit Mevr. Olenski; Julia de dochter; en Franz, het werkt bont de familie. Het geeft ook nog een andere zoon: Thomas, het komt meer later nog thuis, omdat zijn kostschool is kapot geschoten. Je zag geschiedenis door de ogen van de schilder.
In Fruhling daar werkte ze bij een familie in-leven niet, in de winter haar. Door haar kwam haar schoonmoeder ook bij hun thuis. De moeder nam een Jood mee naar huis dat was Jan Lobel. Het is pool en hij was zwaar gewond. Het heeft in een kamp gewerkt. Het kamp is een groot geheim maar julia ging er toch naar toe. De familie is heel bang wanneer de gevechtstroepen hun dorp onderzoeken. Julia spreekt Jan nog een keer aan over het feit dat men daar met veel man in hutten leeft. Frans had van alles gehoord en hij weet dat jan en jullia iets hebben. Wanneer de oorlog bijna was afgelopen moest jan natuurlik weer vluchten maar hij wou dat met een rubberen bootje doen maar jullia die wou met hem en heeft de boot kapot gemaakt, maar jan was opeens weggegaan. Hij komt niet meer terug in de zomer. Hij heeft vriendschap gesloten met de schoonmoeder, Thomas heeft ook een vriend daardoor, hij had nog nooit vrienden gehad. Frans die mag Jan Lobel nog steeds niet maar hij heeft jan toch wle vaak geholpen. Het hele dorp weet er wel van dat deze familie een jood in de familie had. Thomas en Julia worden daarom slecht behandelt in het dorp. Jan Lobel is uiteindelijk dood gegaan omdat hij is verdronken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

gast, wat is een voorzijde?

10 jaar geleden

R.

R.

dit is letterlijk een ander verslag wat in het duits stond, in google vertaler geplak, daar lijkt hewt in iedergeval op. Dat dit nog een 2.5 heeft gekregen....

9 jaar geleden

Andere verslagen van "Jan Lobel aus Warschau door Luise Rinser"