Ik en mijn broer door Katarina von Bredow

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas aso | 320 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 16 keer beoordeeld
  • Cijfer 3.6
  • 16 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1994
Pagina's
214
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Ik en mijn broer
Shadow
Ik en mijn broer door Katarina von Bredow
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Leeservaring bij ‘Ik en mijn broer’ – Katarina von Bredow

Ik heb dit boek niet direct in de bibliotheek gevonden, dus heb ik eerst, na enig zoekwerk op het internet, een samenvatting gelezen die een leeftijdsgenoot heeft geschreven. Daarna vond en las ik het boek.

Mijn eerste indruk was niet zo positief. Het leek me een voorspelbaar verhaal en een onderwerp waar vele schrijvers hun tijd al hadden ingestoken. Al wil dit niet zeggen dat het een onbelangrijk of saai onderwerp is. Zulke sociale problemen doen je wel even nadenken hoe je zelf zou reageren als je verliefd zou zijn op je broer of zus.

Katarina von Bredow heeft haar personages heel goed beschreven, je kon de dialogen perfect volgen. Het is heel duidelijk hoe Amanda en Ludvig worstelen met hun gevoelens. Ze weten dat het eigenlijk niet hoort, dat het pervers is. Maar ze houden echt wel van elkaar en ze willen voor altijd bij elkaar blijven.

Amanda blikt als volwassen vrouw 30 jaar na datum terug op haar relatie met haar inmiddels overleden broer Ludvig. Daarom zijn er hier en daar flashbacks en kleine stukjes uit de dagboeken van Amanda. Hier is het soms wat onduidelijk, want het verspringt af en toe van het ene jaar naar het andere.

Waar ik me ook mateloos aan stoorde, was dat het verschrikkelijk lang duurde eer er effectief iets gebeurde. Ik heb het nageteld: pas na 60 pagina’s was er fysiek contact. Alles daarvoor was gedoe zoals: ‘Ben ik normaal?’, ‘Voelt Ludvig dit ook?’, ‘Mag dit?’, … etc. Dit was niet echt boeiend.

Het kwam dus in mijn ogen enorm traag op gang. Het hoeft natuurlijk niet dat het er van de eerste bladzijde al hevig aan toe gaat, maar toch…

Al bij al viel dit boek wel mee, al was het “nog maar eens een probleemverhaal” en “nog maar eens een incestverhaal”. Het gebeurt al genoeg, waarom er dan nog meer over schrijven?

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ik en mijn broer door Katarina von Bredow"