Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hinter der Fassade door Anatol Feid

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Hinter der Fassade
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 579 woorden
  • 12 januari 2011
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
20 keer beoordeeld

Boekcover Hinter der Fassade
Shadow
Hinter der Fassade door Anatol Feid
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting

Op een dag staan 2 mannen van de politie bij mevrouw Segschneider voor de deur. Ze wilden naar binnen. Mevrouw Segschneider wist niet wat de 2 agenten wilde. Ze had nog nooit met de politie in aanraking geweest. De agenten gingen naar de woonkamer en begonnen haar vragen te stelen over haar zoon Klaus. Ze wilden de kamer van Klaus doorzoeken. OP zoek naar drugs. Maar ze vonden niks. De agenten vertellen haar dat haar zoon verdacht wordt van drugsdealen. Ze gingen weer weg. Klaus ging elke ochtend naar zijn werk en kwam ´s avonds pas weer thuis. Enige tijd later kwam weer de politie en nu was Meneer Segschneider ook thuis, ze hadden weer vragen over Klaus en over de drugs. Die avond kwam KLaus thuis en een boze meneer Segschneider wilde met Klaus praten. Maar Meneer Segschneider drinkt nog al veel. Hij maakt zich ook druk over de toestanden van zijn zoon want hij werkt zelf op het gemeentehuis en daar mochten ze niets weten over zijn drankprobleem. Na enige tijd doorvragen kwamen zijn ouders er toch achter dat hij drugs gebruikte en dealt. Ze durven hem niet aan te geven bij de politie. Ze waren bang dat er type´s achter hun zoon aan kwamen. Meneer Segschneider begint steeds meer te drinken. Op een zeker moment barst de bom bij de andere zoon zijn naam is Wilfried. Die heeft altijd al geweten dat zijn broer drugs gebruikt. Maar hij was toen nog te jong om het te zeggen. Of om zijn broer te helpen. En ze halen al hun geld van hun rekening om Klaus maar te helpen maar dat gaat allemaal op aan te drugs. Ook Klaus zelf haalde geld van zijn ouders rekening af en zo kwamen zij diep in de schulden. Uiteindelijk komen ze er niet meer uit en zoeken hulp. Want als Klaus niet geholpen wordt kan hij dood gaan. Ze krijgen hulp van een instantie die familie´s helpt van een drugverslaafde. Want Klaus moet toch zelf afkicken dat kan niemand voor hem doen. Meneer Segschneider begon minder te drinken en Mevrouw Segschneider slikte geen kalmeringstabletten meer. Ze weten nu nog steeds niet of KLaus helemaal van de drugs af is. Hij was al een keer uit de kliniek weggelopen. Maar zijn ouders leren nu om voor hun zelf te vechten en niet meer in de spelletjes van Klaus mee te gaan.

 


Hoofdpersonen:

Klaus Segschneider: Oudste zoon in de familie Segschneider hij vormt eigenlijk het probleem in het verhaal omdat hij een drugsverslaafde is en de familie daar onder lijdt


Wilfried Segschneider: de vijftienjarige intelligente, zelfstandige zoon uit de familie Segschneider

Herr Segschneider:De vader des huizes is een man die hard werkt en ‘s morgens vroeg weggaat en ‘s avonds laat thuiskomt en daardoor snel geïrriteerd raakt en zij beide zonen nog maar weinig ziet

Frau Segschneider: De moeder in de familie Segschneider die snel bezorgt raakt over haar zoons en snel overstuur raakt. Ze slikt daarom roze slaappillen (die overigens meerdere keren in het verhaal voorkomen.

Roland: een vriend van Klaus die hij later in het verhaal ontmoet hij is een drugsdealer die zelf verslaafd is aan drugs.



Duits Nederlands

1. Eigenbedarf                           Eigen gebruik

2.Drogenabhängigkeit            Droogrek

3.Völlig                                        volledig

4.einzige                                     alleen

5. Anhaltspunkte                       Bewijs

6. Schlafanzug                          Pyjama

7.Stehenzublieben                  Staan blijven

8.Fernbedienung                     afstandsbediening

9.Wahrheit                                waarheid

10. sonderrezept                     Speciale recept

11. Verzweiflung                       Wanhoop

12. erforderte                           Vereist

13. Tischdecke                       Tafelkleed

14. Geöffneten                        Open

15. Nachricht                           Bericht

16. Beruhigungspillen          Kalmeringspillen

17. Beziehung                        Relatie

18. Herausfordernd              Uitdagend

19. Gespräch                        gesprek

20.gelegentlich                    Af en toe

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hinter der Fassade door Anatol Feid"