Hamburg, hin und zurück door Felix & Theo

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
Boekcover Hamburg, hin und zurück
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 691 woorden
  • 30 juni 2005
  • 133 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
133 keer beoordeeld

Boekcover Hamburg, hin und zurück
Shadow
Hamburg, hin und zurück door  Felix & Theo
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel; Hamburg hin und zurück Auteur; Felix und Theo
Aantal pagina’s; 40 De hoofdpersonen van dit boek zijn; Helmut Müller; privé-detective. Leert in Hamburg Chinees koken. Bea Braun; Müllers secretaresse. Is gek op het Hamburger nachtleven. Klaus Klinke; chef van de firma Klinke-Immobilien, heeft grote bouwplannen. Sabine Groß; winkeljuffrouw, moet veel reizen en eet graag Chinees. Peter Feddersen; huisbaas van het pand naast de Chinees. Uwe Seelig; leraar Duits, een oude vriend van Müller en getrouwd met Mai Lin. Mai Lin; heeft een klein Chinees restaurant in Hamburg, getrouwd met Uwe Seelig. Samenvatting; Als privé-detective Helmut Müller samen met zijn assistente Bea Braun in restaurant ‘Bella Italia’ zit hebben ze het erover dat ze al weken geen nieuwe opdracht hebben gekregen. Terwijl Helmut en Bea in ‘Bella Italia’ zitten is probeert Sabine Groß Mai Lin’s nieuwe restaurant uit. Opeens slaat met een harde klap de deur open, er verschijnen drie mannen met bivakmutsen. Zonder ook maar een woord te zeggen vernielen ze de hele boel. Ze gooien de tafels om, maken lampen en beelden kapot en een van de mannen gooit een stoel naar de plank waarop alle drank staat. Na een tel zijn de mannen weer verdwenen

Uwe Seelig, de man van Mai Lin, huurt privé-detective Helmut Müller in om de zaak op te lossen. Helmut en Uwe zijn oude vrienden. Nog diezelfde dag reizen Helmut en Bea af naar Hamburg om de zaak eens grondig te bekijken. In het restaurant spreken ze met Uwe en Mai Lin over wat er is gebeurd. De afspraak is dat Helmut en Bea de volgende dag een wandeling door de stad maken en onopvallend aan wat meer informatie over de ‘overval’ te komen
Als Helmut en Bea in de stad aan het wandelen zij, stappen ze een boutique binnen. Daar ondervragen ze een jonge vrouw, Sabine Groß, die tijdens de ‘overval’ ook in Mai Lin’s restaurant aanwezig was. Ze vertelt ook tegen Bea dat ze denkt dat de mannen niet van een Chinese bende zijn. Ook Helmut heeft iemand ondervraagd, een boekhandelaar. Ook hij zegt dat hij vermoed dat het geen Chinese bende is. Hij vertelt ook dat hij zijn huurverdrag moet verkopen aan een paar mannen. Dat vind Helmut een vreemde zaak, dus hij vraagt aan Uwe of hij ooit problemen heeft gehad met het huren van het pand waar Mai Lin’s restaurant in is gevestigd. Uwe zegt dat er wel wat problemen bij zijn komen, en geeft de naam van de huisbaas, Peter Feddersen, aan Helmut. Helmut en Bea ondernemen actie en gaan bij Peter Feddersen langs en ondervragen hem over de problemen die zich voordoen. Peter wil het pand waar Mai Lin’s restaurant in is gevestigd, verkopen aan het bedrijf ‘Klinke-Immobilien’. Helmut heeft van de boekhandelaar de namen gehad van de mannen aan wie hij zijn pand moet proberen te verkopen, en mannen werken bij ‘Klinke-Immobilien’. Helmut en Bea gaan bij het bedrijf Klinke Immobilien langs. Bea gaat alleen naar binnen en inspecteert alles. Ze vangt ook op dat ze al klaar zijn met de bouwplannen, ze willen op de plaats waar Mai Lin’s restaurant zit een luxe appartementencomplex bouwen waar ze volgende maand al mee willen beginnen. Helmut en Bea vertellen aan Uwe en Mai Lin wat ze ontdekt hebben van de bouwplannen. Mai Lin en Uwe hebben twee keuzes; of ze gaan de strijd aan met ‘Klinke-Immobilien’ of ze verkopen hun huurverdrag. Terwijl ze dit gesprek voeren, komen er weer drie mannen binnen die zeggen dat ze het restaurant moeten sluiten. Daarna zijn ze weer verdwenen. Maar Bea herkende de mannen, toen ze bij ‘Klinke-Immobilien’ was heeft ze ze ook gezien! Helmut heeft het kentekennummer onthouden en geeft dit door aan de politie. Enige tijd later komen Peter Feddersen en Brehme binnen met de mededeling dat ze zich niet laten afpersen en hun huurverdrag niet verkopen. Klaus Klinke en medewerkers van zijn bedrijf ‘Klinke-Immobilien’ worden ’s middags opgepakt door de politie. ’s Avonds dineren ze met zijn allen in Mai Lin’s restaurant, die gewoon open mag blijven, en praten na over de gebeurtenissen.

REACTIES

M.

M.

dit is echt superr handig man! Je bent de BOM hoe kan je dit nou maken, het is toch super moeilijk wil je a.u.b reactie geven en zeggen hoe je zoiets maakt?

groetjes,
Mila

13 jaar geleden

:.

:.

Bedankt, dit is echt super! Dat Duitse boekje was echt 40 pagina's te veel voor mij... :D

11 jaar geleden

H.

H.

haha bedankt he :D
#goed gedaan

11 jaar geleden

D.

D.

ziet er goed uit!!!

9 jaar geleden

Y.

Y.

Serieus... wat handig

9 jaar geleden

V.

V.

Dit is handig als je geen zin hebt om te leren

9 jaar geleden

D.

D.

o thx man moest het boekje nog diezelfde dag uit hebben maar was nog geen eens begonnen

8 jaar geleden

I.

I.

bedankt he

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hamburg, hin und zurück door Felix & Theo"