Geisterschiff door Dietlof Reiche

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 379 woorden
  • 31 juli 2007
  • 16 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 16 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Het spookschip
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
320
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Geisterschiff
Shadow
Geisterschiff door Dietlof Reiche
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting
Het spookschip gaat over een meisje, Lena en een jongen, Felix. In het restaurant van Lena’s vader hangt Wervelwind, een hoofd van een boegbeeld van de Wervelwind, een schip uit de 18e eeuw. Lena vond het altijd een bijzonder beeld en Felix ook. Zo kwamen ze elkaar tegen, Felix zat met zijn ouders in de Schelpenzaal (Zo heet het restaurant van Lena’s vader omdat de wanden helemaal vol geplakt zijn met schelpen.) en Lena bediende hen. Felix had een verrekijker waarmee hij zag, net als Lena, dat Wervelwind glazen ogen heeft en dat het hoofd dus hol moest zijn.
Dan, op een dag wordt het eb en komt de zee niet meer terug, de baai is helemaal leeg! Lena denkt dat het beslist iets te maken heeft met Wervelwind, het hoofd was van de muur gehaald op te renoveren.

Dan, precies zeven dagen later, als het weer eb is, is de baai niet meer leeg, er ligt een reusachtig spookschip in! Lena en Felix komen aan boord en als ze aan boord zijn, zien ze allemaal mannen vechten en elkaar doodsteken. Op het laatst zien ze de stuurman een pakketje overboord gooien en als ze het gaan halen en ze komen weer op het schip zijn alle lijken en mannen verdwenen!
Dan weten ze zeker dat er iets raars aan de hand is en als ze de volgende nacht weer aan boord gaan, zien ze precies hetzelfde en ook nu verdwijnt alles weer na het gevecht.
Als ze drie dagen later voor de derde keer aan boord gaan gebeurt er weer precies hetzelfde en komen ze erachter dat de kapitein geld heeft gestolen en onder de bemanning wou verdelen. De bemanning moest allemaal een eed afleggen en iedereen deed dat ook braaf, behalve de scheepsmaat, die zei dat hij ze zou aangeven en dus hingen ze hem op omdat ze bang waren dat hij het zo doorvertellen.
Zo werden ze vervloekt. Ze zouden hun laatste gevecht eeuwlang elke middernacht opnieuw moeten uitvechten, precies zoals het toen was gegaan. Lena verloste hen door het gevecht dat al eeuwenlang werd uitgevochten te onderbreken en een van de bemanningsleden in veiligheid te brengen.
Hij vertelde haar ook dat achter elke schelp in de Schelpenzaal een goeden dubloen zat verstopt.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.