Fette Ferien door Jochen Till

Beoordeling 6.9
Foto van Sanne
Boekcover Fette Ferien
Shadow
  • Boekverslag door Sanne
  • 4e klas vmbo | 1008 woorden
  • 18 september 2015
  • 56 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
56 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
141
Oorspronkelijke taal
Duits
Literaire thema's

Boekcover Fette Ferien
Shadow
Fette Ferien door Jochen Till
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Titel boek: Fette Ferien
Schrijver: Jochen Till
Aantal bladzijdes: 141 bladzijdes.           


Samenvatting:
Tobias heeft een 5 voor wiskunde gehaald en een keer gespijbeld. Daarom moet hij van zijn vader naar zomerkamp. Hij heeft daar geen zin in, dus probeert zijn zus hem nog mee te nemen naar haar vakantie. Maar dat vindt zijn vader niet goed. Dus hij zal wel moeten. Als hij eenmaal in de bus zit ontmoet hij Matthias. Hij gaat naast Tobias zitten. Hij blijft maar doorpraten, terwijl Tobias alleen maar wilt slapen. Als hij op het kamp aankomt, ontmoet hij meneer Wismuth, de kampleider. Er zijn strenge regels in het zomerkamp. Tobias verbreekt een van de regels. Hij zegt tegen meneer Wismuth dat hij de groeten moest doen van zijn vader, toen hij dat zei moest hij die avond afwassen. Later liet Kevin een scheet en beschuldigde Tobias ervan toen moest hij de hele week afwassen. Als hij gaat slapen merkt hij dat Matthias naast hem ligt. De twee pestkoppen zijn een foto aan het maken van iemand die aan het spelen is met zijn lichaam. Als hij wakker wordt ziet hij de twee pestkoppen andere mensen met hun pyjama’s aan hun bedden nieten. Ze willen Tobias de schuld geven maar zien dat hij nog wakker is en ze gaan hem bedreigen. Maar Christian wordt inmiddels ook wakker en geeft een harde stoot in Kevin zijn kruis. Tobias begint het kamp al steeds meer leuk te vinden, want hij heeft al twee vrienden en ontdekt nu ook nog dat ze er voetbal spelen. Na de eerste wedstrijd gaan ze douchen. Kevin komt na een tijdje binnen en zoekt ruzie met Tobias, omdat Tobias hem een paar keer tussen de benen door heeft gespeeld. Maar Tobias is niet meer bang, want hij heeft Christian. Op een andere nacht wordt Tobias weer wakker van Kevin en zijn maatjes, die naar de meisjes aan het sluipen zijn, met condooms. Hij volgt ze, maar hij wordt betrapt. Hij zegt dat hij op wacht zal staan. Maar Tobias wordt afgeleid omdat hij Caro ontmoet. Als ze elkaar aan het zoenen zijn , horen ze geschreeuw en zijn de jongens betrapt. Als ze op een avond een nachtwandeling gaan maken, pakken de pestkoppen Tobias terug, en ontvoeren hem. Hij schreeuwt om hulp en er wordt tape op zijn mond geplakt. Maar na een tijdje struikelt hij in een afgrond en raakt bewusteloos. De jongens vluchten snel. Hij werd gevonden door Matthias. Ze brengen hem meteen naar de dokter. Als hij wakker wordt in de dokterskamer vertelt de dokter wat hij allemaal heeft, en vraagt wie het gedaan heeft Tobias zegt dat hij gestruikeld is. Daarmee verraad hij Kevin niet. Kevin komt hem daarvoor bedanken. Als Kevin en zijn groepje hem komt bedanken begint de voetbalwedstrijd waar hij niet aan mee mag doen. Hij baalt daar van, want nu krijgt hij geen kus van Caro. Maar Caro komt binnen en geeft hem alsnog een kus. De jongens hebben de wedstrijd met 2-0 verloren. Ze spreken af dat ze volgend jaar weer op zomerkamp gaan en dat ze de finale gaan winnen.

EXTRA INFORMATIE / wat wil de examinator van je weten
Dit formulier hoeft niet in het leesdossier maar is alleen voor jou om te oefenen.

Schrijver:
De schrijver van het boek is Jochen Till. Jochen is geboren op: 27 mei 1966 in Frankfurt.

In zijn jeugd schreef hij al vele verhalen en songteksten en hij is in 2005 beroepschrijver geworden. Hij schrijft vooral kinder en jeugdliteratuur. Ook vertaald hij boeken. In 2008 is het boek Bauchlandung in theater gebracht en in juni 2009 was zijn boek Sturmfrei in het theater te zien.

Genre: jeugdboek.
Thema: vriendschap, pesten, liefde, schoolkamp.

Plaats waar het verhaal zich afspeelt:
Bij Tobias thuis.
In de bus onderweg naar het kamp.
Het kamp.

Ruimte/tijd: het verhaal speelt zich ergens in Duitsland plaats en het verhaal speelt zich af in het heden.

Personen (hoofd- en bij personen):

Tobias Frohwein: is een jongen die van zijn vader naar een zomer kamp moet omdat hij een paar slechte cijfers had en een keer had gespijbeld. Hij mocht mee met zijn zus maar dit mocht niet van zijn vader. Hij had geen zin in het kamp. Uit eindelijk werd hij gepest. Hij houd van voetbal. Maar uiteindelijk heeft hij aan het kamp meerdere vrienden en een vriendin over gehouden. Hij houd van voetbal. En hij wilt het jaar daarop weer naar het kamp.

Matthias: vriend van Tobias. Praat erg veel maar is wel aardig. Hij heeft het continu over zijn therapeut. Over dingen die beter voor hem zijn en over dingen die hij moet doen. Tobias wordt in de bus ook helemaal gek van hem en gaat met zijn rug naar hem toe zitten. Matthias heeft Tobias gevonden toen hij naar beneden was gevallen en achter gelaten was door de pestkoppen.

Christian: vriend van Tobias. Zit op kickboksen en verdedigd Tobias ook regelmatig voor de pestkoppen.

Caro: later in het verhaal de vriendin van Tobias. Zij slaapt in het meisjes gebouw en kwam naar tobias toe toen hij gedwongen werd de wacht te houden voor kevin, stephan en baumann. Ze hebben even gepraat en daar na gekust. Caro beloofde tobias dat als hij op het eindtournooi 2 punten zou scoren ze hem nog een keer zou kussen.
 

Kevin, Stephan en Baumann: Pestkoppen die gedurende het verhaal Tobias bedreigen en hem later ook in elkaar slaan. En zij hebben Tobias ook achter gelaten in het gat in de grond.

Ze waren Tobias erg dankbaar dat hij hun niet had verraden en daarom gaven ze hem een boekje en daarna kwam Caro. Deze drie jongens haalde altijd kattenkwaad uit bijv.: met een niet machine andere aan hun lakens vastnieten en s ’avonds stiekem naar de meisjes toegaan waar ze vervolgens betrapt werden door de kampleiders.  

Wismuth: kampleider. Streng en onvriendelijk persoon. Hij is heel erg ouderwets. En van de regels al iemand zich daar niet aan houd dan word hij of zij ook flink gestraft.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Wismuth: kampleider. Streng en onvriendelijk persoon. Hij is heel erg ouderwets. En van de regels al iemand zich daar niet aan houd dan word hij of zij ook flink gestraft.

REACTIES

B.

B.

Boem!!

5 jaar geleden

L.

L.

super goede samenvatting er zaten alleen wel wat spellingsfoutjes in maar dat maakt niet uit.

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fette Ferien door Jochen Till"

Ook geschreven door Sanne