Fette Ferien door Jochen Till

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover Fette Ferien
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 1544 woorden
  • 26 januari 2011
  • 1470 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
1470 keer beoordeeld

Boekcover Fette Ferien
Shadow
Fette Ferien door Jochen Till
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie


Fette Ferien – Jochen Till



Hoofdpersonen:



• Tobias Frohwein

• Matthias, vriend vanTobias

• Christian, vriend van Tobias

• Charlotte (Caro), vriendin van Tobias

• Kevin, pestkop

• Stephan, vriend van Kevin

• Baumann, vriend van Kevin

• Wismuth, kampleider



Hoofdstuk 1



Het verhaal begint op het moment dat Tobias door zijn vader zeer tegen zijn zin naar een zomerkamp wordt gestuurd omdat hij een matig rapport heeft en hij een keer heeft gespijbeld. Zijn vader heeft bovendien een nieuwe vriendin van nog maar 21 jaar die hij via de chat heeft leren kennen, en op wie hij smoorverliefd is. Maja, de oudere zus van Tobias, heeft nog geprobeerd hem mee te nemen op vakantie, maar daarmee ging vader niet akkoord. De reis naar het zomerkamp gaat met de bus, en op het moment dat Tobias in wil stappen zegt zijn vader nog dat hij de groeten moet doen aan meneer Wismuth, de kampleider.



In de bus leert Tobias een jongen kennen, Matthias, die naast hem komt zitten. Matthias staat onder behandeling van een therapeut, van wie hij allerlei adviezen mee heeft gekregen. Tobias stoort zich verschrikkelijk aan het gepraat van Matthias, en hij wil het liefst dat hij zijn mond houdt. Tobias wil het liefst in slaap vallen in de bus, en pas na 2 weken weer wakker worden als de vakantie voorbij is. Zijn vakantie kan niet erger beginnen.



Hoofstuk 2



In het zomerkamp gelden allerlei strenge regels, en meneer Wismuth ziet toe dat iedereen zich hier aan houdt. Het klikt meteen al niet wanneer Tobias praat onder het eten, en Wismuth hem herkent als de jonge Frohwein. Het blijkt dat zijn vader ook niet bepaald een lieverdje is geweest tijdens zijn zomerkamp. Tobias vindt dit best wel cool, want dat had hij van zijn vader niet verwacht. Wanneer Tobias de groeten van zijn vader overbrengt aan Wismuth moet hij voor straf afwassen. Kevin laat tijdens het eten nog een wind, en geeft Tobias hiervan de schuld. Tobias moet hierdoor de rest van de week afwassen, maar in de keuken blijkt het mee te vallen. Hij krijgt een lekker stuk appeltaart van de kokkin, Agnes Meierhoff.



Hoofdstuk 3



In de slaapzaal staan stapelbedden, en Tobias slaap boven. Op het bed naast hem komt Matthias te liggen, hier baalt Tobias van. Matthias blijft namelijk maar kletsen. Nadat het licht uitgaat blijkt dat op de bedden tegenover Tobias twee oudere jongens liggen, Kevin en Stephan. Zij blijken twee pestkoppen te zijn die met hun mobiel een foto maken van een andere jongen, Baumann, die met zichzelf ligt te spelen in zijn bed. Zij versturen deze foto met naar de zus van Kevin. Tobias vermoedt dat hij twee lange weken tegemoet gaat.



Hoofdstuk 4



Tobias ligt te dromen over Beyoncè, wanneer hij ´s nachts wakker wordt. Het blijkt dat Kevin en Stephan met een nietmachine de andere jongens stiekem met hun nachtkleding aan hun bed vastnieten. Ze willen Tobias hiervan de schuld geven door de nietmachine onder zijn kussen te leggen, maar als ze bij hem zijn blijkt dat Tobias wakker is. Hij wordt bedreigd, maar wordt dan plotseling geholpen door een jongen die in het bed onder hem ligt. Deze jongen, Christian, zit op kick-boxen, en hij geeft Kevin een harde stoot in zijn kruis. Tobias sluit vriendschap met Christian.



Hoofdstuk 5



In het zomerkamp wordt gevoetbald, en Tobias is hier erg goed in. Matthias blijkt een heel goede keeper te zijn. Na de wedstrijd gaan Tobias, Christian en Matthias douchen, hoewel Matthias dit eerst niet wil. Tobias heeft tijdens de wedstrijd Kevin driemaal gepasseerd door hem tussen de benen door te schieten, en in de doucheruimte ontstaat hierover een ruzie tussen de twee jongens. Op het moment dat Kevin Tobias wil slaan schiet Christian weer te hulp door Kevin met een handdoek tegen zijn achterwerk te slaan. Dit is behoorlijk pijnlijk voor Kevin.

’s Avonds is er in het kamp een kampvuur, waar ook meisjes bij zullen zijn. Christiaan weet dit te vertellen omdat hij al vaker in het kamp is geweest. Hij weet hierdoor ook dat er een nachtwandeling zal komen.

Tobias begint zijn vakantie al minder erg te vinden omdat hij twee vrienden heeft gemaakt, en er wordt voetbal gespeeld.



Hoofdstuk 6



Tobias wordt ’s nachts wakker als Kevin, Stephan en Baumann stiekem de slaapzaal uit sluipen. Hij besluit ze in het donker te volgen, en hij ziet dat ze in de richting van het gebouw voor meisjes sluipen. Hij wordt onderweg echter betrapt door de jongens. Kevin wil hem eerst in elkaar slaan, omdat Christian er nu niet bij is, maar Tobias weet zich er uit te praten. Hij belooft dat hij buiten de wacht zal houden wanneer de jongens binnen zijn, en dat hij ze zal waarschuwen als de begeleider van de meisjes wakker wordt. De jongens hebben condooms meegenomen, en ze hebben met meisjes afgesproken in de doucheruimte.

Tijdens het wachten komt er opeens een meisje bij Tobias, Caro. Ze heeft hem zien voetballen, en is onder de indruk. Ze vraagt of hij weleens een meisje heeft gekust, maar dit heeft Tobias alleen een keer gedaan toen hij nog maar vier jaar was, en het meisje zes.

Op het moment dat ze beginnen te kussen, waarbij Caro het initiatief neemt, horen ze plotseling een stem die roept dat ze onmiddellijk op moeten houden. Deze opmerking blijkt niet voor Tobias en Caro te zijn, maar voor de drie andere jongens. Tobias ziet dan pas dat de begeleider wakker is geworden, en dat er overal licht in het meisjesgebouw brandt. De drie jongens zijn betrapt. Caro gaat snel weg, en Tobias gaat snel terug en gaat in bed liggen. Caro had nog wel beloofd dat Tobias een kus zou krijgen als hij in de finale van het voetballen twee doelpunten zou scoren.

De jongens krijgen straf, ze mogen niet meer deelnemen aan activiteiten, en dit nemen zeTobias behoorlijk kwalijk. Hij heeft zich niet aan zijn afspraak gehouden hen te waarschuwen, en ze beloven hem wraak te zullen nemen. Tobias is hier niet bang voor omdat hij Christian aan zijn kant heeft staan.



Hoofstuk 7



Tobias moet een nachtwandeling maken in het bos, hij ziet hierbij geen hand voor ogen. Hij wordt kort na de start in het donker vastgegrepen door Kevin, Stephan en Baumann, en ze brengen hem onder controle. Hij wil om hulp schreeuwen, maar ze plakken een stuk tape over zijn mond. Tobias wordt hierna in elkaar geslagen door de jongens. Hij struikelt op een gegeven moment, en valt hierbij in een afgrond. De jongens gaan er snel vandoor terwijl Tobias naar beneden valt. Hij komt op de bodem terecht, slaat met zijn hoofd tegen een rots, en verliest het bewustzijn.



Hoofdstuk 8



Tobias wordt gevonden door Matthias, men was naar hem op zoek. Matthias ziet het tape over de mond van Tobias, en die vertelt hem wat er is gebeurd. Matthias moet beloven dat hij voorlopig niemand vertelt wat er is gebeurd, hoewel hij het hier niet mee eens is. Op die manier staan de andere jongens bij Tobias in het krijt. Anderen, waaronder kampleider Wismuth, komen dan ook te hulp, en hij zorgt er voor dat Tobias met een brancard naar de kampdokter wordt gebracht. Tobias zelf is dan al weer bewusteloos.



Hoofdstuk 9



Tobias wordt wakker in de ziekenzaal van het kamp. De dokter vertelt hem dat hij een lichte hersenschudding, twee gekneusde ribben en een armwond heeft opgelopen. Verder zit hij onder de blauwe plekken en kneuzingen. De groep jongens van het voetbalteam, waaronder Kevin, Stephan en Baumann, komen op ziekenbezoek. Wismuth is hier ook bij, en hij vraagt Tobias wat er is gebeurd. Tobias vertelt dat hij is geschrokken van een wild zwijn, en dat hij toen is gestruikeld. Hij verraadt zijn aanvallers niet. Christian en Matthias zijn het hier niet mee eens, maar ze zeggen verder niets. Het team belooft hem dat ze de finale zullen gaan winnen.

Tobias moet voorlopig rust houden, en mist hierdoor de finale van het voetballen, en de kus van Caro. Hij baalt dan ook verschrikkelijk.



Hoofdstuk 10



Het gaat inmiddels een beetje beter met Tobias, maar hij moet in bed blijven. Hij wilde de wedstrijd nog volgen vanuit zijn bed, maar daarmee ging de dokter niet akkoord. Hij hoopt via het raam gejuich te kunnen horen als er wordt gescoord.

Kevin, Stephan en Baumann komen op bezoek, en Tobias krijgt een boekje van ze. Ze bedanken hem dat hij ze niet heeft verraden, maar wat Tobias tegenvalt is dat ze hun excuses niet aanbieden wanneer ze weggaan. Kevin komt echter terug, en hij zegt dat ze nog een kleinigheidje voor Tobias hebben. Caro komt binnen, en ze komt bij Tobias op bed zitten. Ze vertelt dat ze is geschrokken, en dat ze blij is dat het goed met hem gaat. Ze kussen elkaar op het bed, en op het moment dat ze elkaar een tweede kus willen geven komen Christian en Matthias in hun voetbalkleding binnen. Caro vertrekt, maar ze belooft de volgende dag terug te komen. De jongens vertellen dat ze de voetbalwedstrijd met 2 – 0 hebben verloren, maar dat Matthias goed heeft gekeept.

De jongens spreken af dat ze het volgende jaar weer terug zullen komen op zomerkamp, en dat ze dan de finale zullen gaan winnen.

Zo eindigt de vakantie voor Tobias toch nog op een positieve manier. Hij heeft twee vrienden gekregen en een vriendin.


Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden


Fette Ferien – Jochen Till



Hoofdpersonen:



• Tobias Frohwein

• Matthias, vriend vanTobias

• Christian, vriend van Tobias

• Charlotte (Caro), vriendin van Tobias

• Kevin, pestkop

• Stephan, vriend van Kevin

• Baumann, vriend van Kevin

• Wismuth, kampleider



Hoofdstuk 1



Het verhaal begint op het moment dat Tobias door zijn vader zeer tegen zijn zin naar een zomerkamp wordt gestuurd omdat hij een matig rapport heeft en hij een keer heeft gespijbeld. Zijn vader heeft bovendien een nieuwe vriendin van nog maar 21 jaar die hij via de chat heeft leren kennen, en op wie hij smoorverliefd is. Maja, de oudere zus van Tobias, heeft nog geprobeerd hem mee te nemen op vakantie, maar daarmee ging vader niet akkoord. De reis naar het zomerkamp gaat met de bus, en op het moment dat Tobias in wil stappen zegt zijn vader nog dat hij de groeten moet doen aan meneer Wismuth, de kampleider.



In de bus leert Tobias een jongen kennen, Matthias, die naast hem komt zitten. Matthias staat onder behandeling van een therapeut, van wie hij allerlei adviezen mee heeft gekregen. Tobias stoort zich verschrikkelijk aan het gepraat van Matthias, en hij wil het liefst dat hij zijn mond houdt. Tobias wil het liefst in slaap vallen in de bus, en pas na 2 weken weer wakker worden als de vakantie voorbij is. Zijn vakantie kan niet erger beginnen.



Hoofstuk 2



In het zomerkamp gelden allerlei strenge regels, en meneer Wismuth ziet toe dat iedereen zich hier aan houdt. Het klikt meteen al niet wanneer Tobias praat onder het eten, en Wismuth hem herkent als de jonge Frohwein. Het blijkt dat zijn vader ook niet bepaald een lieverdje is geweest tijdens zijn zomerkamp. Tobias vindt dit best wel cool, want dat had hij van zijn vader niet verwacht. Wanneer Tobias de groeten van zijn vader overbrengt aan Wismuth moet hij voor straf afwassen. Kevin laat tijdens het eten nog een wind, en geeft Tobias hiervan de schuld. Tobias moet hierdoor de rest van de week afwassen, maar in de keuken blijkt het mee te vallen. Hij krijgt een lekker stuk appeltaart van de kokkin, Agnes Meierhoff.



Hoofdstuk 3



In de slaapzaal staan stapelbedden, en Tobias slaap boven. Op het bed naast hem komt Matthias te liggen, hier baalt Tobias van. Matthias blijft namelijk maar kletsen. Nadat het licht uitgaat blijkt dat op de bedden tegenover Tobias twee oudere jongens liggen, Kevin en Stephan. Zij blijken twee pestkoppen te zijn die met hun mobiel een foto maken van een andere jongen, Baumann, die met zichzelf ligt te spelen in zijn bed. Zij versturen deze foto met naar de zus van Kevin. Tobias vermoedt dat hij twee lange weken tegemoet gaat.



Hoofdstuk 4



Tobias ligt te dromen over Beyoncè, wanneer hij ´s nachts wakker wordt. Het blijkt dat Kevin en Stephan met een nietmachine de andere jongens stiekem met hun nachtkleding aan hun bed vastnieten. Ze willen Tobias hiervan de schuld geven door de nietmachine onder zijn kussen te leggen, maar als ze bij hem zijn blijkt dat Tobias wakker is. Hij wordt bedreigd, maar wordt dan plotseling geholpen door een jongen die in het bed onder hem ligt. Deze jongen, Christian, zit op kick-boxen, en hij geeft Kevin een harde stoot in zijn kruis. Tobias sluit vriendschap met Christian.



Hoofdstuk 5



In het zomerkamp wordt gevoetbald, en Tobias is hier erg goed in. Matthias blijkt een heel goede keeper te zijn. Na de wedstrijd gaan Tobias, Christian en Matthias douchen, hoewel Matthias dit eerst niet wil. Tobias heeft tijdens de wedstrijd Kevin driemaal gepasseerd door hem tussen de benen door te schieten, en in de doucheruimte ontstaat hierover een ruzie tussen de twee jongens. Op het moment dat Kevin Tobias wil slaan schiet Christian weer te hulp door Kevin met een handdoek tegen zijn achterwerk te slaan. Dit is behoorlijk pijnlijk voor Kevin.

’s Avonds is er in het kamp een kampvuur, waar ook meisjes bij zullen zijn. Christiaan weet dit te vertellen omdat hij al vaker in het kamp is geweest. Hij weet hierdoor ook dat er een nachtwandeling zal komen.

Tobias begint zijn vakantie al minder erg te vinden omdat hij twee vrienden heeft gemaakt, en er wordt voetbal gespeeld.



Hoofdstuk 6



Tobias wordt ’s nachts wakker als Kevin, Stephan en Baumann stiekem de slaapzaal uit sluipen. Hij besluit ze in het donker te volgen, en hij ziet dat ze in de richting van het gebouw voor meisjes sluipen. Hij wordt onderweg echter betrapt door de jongens. Kevin wil hem eerst in elkaar slaan, omdat Christian er nu niet bij is, maar Tobias weet zich er uit te praten. Hij belooft dat hij buiten de wacht zal houden wanneer de jongens binnen zijn, en dat hij ze zal waarschuwen als de begeleider van de meisjes wakker wordt. De jongens hebben condooms meegenomen, en ze hebben met meisjes afgesproken in de doucheruimte.

Tijdens het wachten komt er opeens een meisje bij Tobias, Caro. Ze heeft hem zien voetballen, en is onder de indruk. Ze vraagt of hij weleens een meisje heeft gekust, maar dit heeft Tobias alleen een keer gedaan toen hij nog maar vier jaar was, en het meisje zes.

Op het moment dat ze beginnen te kussen, waarbij Caro het initiatief neemt, horen ze plotseling een stem die roept dat ze onmiddellijk op moeten houden. Deze opmerking blijkt niet voor Tobias en Caro te zijn, maar voor de drie andere jongens. Tobias ziet dan pas dat de begeleider wakker is geworden, en dat er overal licht in het meisjesgebouw brandt. De drie jongens zijn betrapt. Caro gaat snel weg, en Tobias gaat snel terug en gaat in bed liggen. Caro had nog wel beloofd dat Tobias een kus zou krijgen als hij in de finale van het voetballen twee doelpunten zou scoren.

De jongens krijgen straf, ze mogen niet meer deelnemen aan activiteiten, en dit nemen zeTobias behoorlijk kwalijk. Hij heeft zich niet aan zijn afspraak gehouden hen te waarschuwen, en ze beloven hem wraak te zullen nemen. Tobias is hier niet bang voor omdat hij Christian aan zijn kant heeft staan.



Hoofstuk 7



Tobias moet een nachtwandeling maken in het bos, hij ziet hierbij geen hand voor ogen. Hij wordt kort na de start in het donker vastgegrepen door Kevin, Stephan en Baumann, en ze brengen hem onder controle. Hij wil om hulp schreeuwen, maar ze plakken een stuk tape over zijn mond. Tobias wordt hierna in elkaar geslagen door de jongens. Hij struikelt op een gegeven moment, en valt hierbij in een afgrond. De jongens gaan er snel vandoor terwijl Tobias naar beneden valt. Hij komt op de bodem terecht, slaat met zijn hoofd tegen een rots, en verliest het bewustzijn.



Hoofdstuk 8



Tobias wordt gevonden door Matthias, men was naar hem op zoek. Matthias ziet het tape over de mond van Tobias, en die vertelt hem wat er is gebeurd. Matthias moet beloven dat hij voorlopig niemand vertelt wat er is gebeurd, hoewel hij het hier niet mee eens is. Op die manier staan de andere jongens bij Tobias in het krijt. Anderen, waaronder kampleider Wismuth, komen dan ook te hulp, en hij zorgt er voor dat Tobias met een brancard naar de kampdokter wordt gebracht. Tobias zelf is dan al weer bewusteloos.



Hoofdstuk 9



Tobias wordt wakker in de ziekenzaal van het kamp. De dokter vertelt hem dat hij een lichte hersenschudding, twee gekneusde ribben en een armwond heeft opgelopen. Verder zit hij onder de blauwe plekken en kneuzingen. De groep jongens van het voetbalteam, waaronder Kevin, Stephan en Baumann, komen op ziekenbezoek. Wismuth is hier ook bij, en hij vraagt Tobias wat er is gebeurd. Tobias vertelt dat hij is geschrokken van een wild zwijn, en dat hij toen is gestruikeld. Hij verraadt zijn aanvallers niet. Christian en Matthias zijn het hier niet mee eens, maar ze zeggen verder niets. Het team belooft hem dat ze de finale zullen gaan winnen.

Tobias moet voorlopig rust houden, en mist hierdoor de finale van het voetballen, en de kus van Caro. Hij baalt dan ook verschrikkelijk.



Hoofdstuk 10



Het gaat inmiddels een beetje beter met Tobias, maar hij moet in bed blijven. Hij wilde de wedstrijd nog volgen vanuit zijn bed, maar daarmee ging de dokter niet akkoord. Hij hoopt via het raam gejuich te kunnen horen als er wordt gescoord.

Kevin, Stephan en Baumann komen op bezoek, en Tobias krijgt een boekje van ze. Ze bedanken hem dat hij ze niet heeft verraden, maar wat Tobias tegenvalt is dat ze hun excuses niet aanbieden wanneer ze weggaan. Kevin komt echter terug, en hij zegt dat ze nog een kleinigheidje voor Tobias hebben. Caro komt binnen, en ze komt bij Tobias op bed zitten. Ze vertelt dat ze is geschrokken, en dat ze blij is dat het goed met hem gaat. Ze kussen elkaar op het bed, en op het moment dat ze elkaar een tweede kus willen geven komen Christian en Matthias in hun voetbalkleding binnen. Caro vertrekt, maar ze belooft de volgende dag terug te komen. De jongens vertellen dat ze de voetbalwedstrijd met 2 – 0 hebben verloren, maar dat Matthias goed heeft gekeept.

De jongens spreken af dat ze het volgende jaar weer terug zullen komen op zomerkamp, en dat ze dan de finale zullen gaan winnen.

Zo eindigt de vakantie voor Tobias toch nog op een positieve manier. Hij heeft twee vrienden gekregen en een vriendin.













REACTIES

A.

A.

helemaal topppie!d

13 jaar geleden

L.

L.

Helemaal fijn! Ik heb het boekje niet gelezen dus dit is helemaal geweldig! Dankje <'33

12 jaar geleden

T.

T.

erg bedankt hier heb ik erg veel aan gehad heb een 8 en boekje nog nie eens gelezen bedankt ;)

12 jaar geleden

1.

1.

Caro zit toch ook op voetbal? En moest Tobias niet toch 3 goals maken?:$

12 jaar geleden

D.

D.

moeten over 2 dagen het boekje uit hebben maar heb het niet gelezen dus lees ik dit maar een keer door :P

12 jaar geleden

-.

-.

jij bent echt een held

12 jaar geleden

A.

A.

super goed heb maandag een boektoets maar zonder boek of samenvatting maar had het boekje niet gelzenen en nu weet ik toch waar ie over gaat super. :)

12 jaar geleden

J.

J.

dankje man, hier heb je erg veel aan.

12 jaar geleden

H.

H.

t is een goed verslag en het word niet opgemerkt door de docent dat het gekopieerd is

12 jaar geleden

T.

T.

heel erg bedankt voor je samenvatting! x

12 jaar geleden

J.

J.

DANKJE DANKJE DANKJE!

12 jaar geleden

M.

M.

Geweldig,ik begon met het boek maar ik snapte er niks van. Hopen dat ze hier in trapt

12 jaar geleden

D.

D.

Haleeluujaaa!!
een redder in nood!!!
thx xx

12 jaar geleden

E.

E.

MIJN HELD!!!!!!!!!!!

12 jaar geleden

J.

J.

ik dank jou met mijn hele leven :) zonder jou had ik zo hard gefaald voor dit verslag :)

12 jaar geleden

L.

L.

thxx ik heb vrijdag een boektoets hierover zonder iets te lezen!

nu kan ik hem wel lekker maken

12 jaar geleden

A.

A.

thankkssss!

12 jaar geleden

F.

F.

Bedankt!

12 jaar geleden

J.

J.

thanks!! u just made my bookreport:)

12 jaar geleden

X.

X.

Bedankt! Nu gaat mijn mondeling helemaal goedkomen (:

12 jaar geleden

L.

L.

Thanks! Heel handig!

12 jaar geleden

V.

V.

Thnx voor je fijne samenvatting
nu snap ik het boekje veel beter

11 jaar geleden

A.

A.

chil hoef ik zelf geen samenvatting te maken

11 jaar geleden

M.

M.

Nice!

11 jaar geleden

B.

B.

Thnx man, vet geholpen! :-)
GOOO AJAX KAMPJ0EM BAM!1
echt bro dit word een 10!!

11 jaar geleden

N.

N.

geweldige samenvatting:D

11 jaar geleden

F.

F.

superhandig jou verslag nu kan ik het eindelijk volgen dankje

11 jaar geleden

A.

A.

goeie boekverslag

11 jaar geleden

A.

A.

OMG, dit is bedoelt voor de 5e, terwijl dit boekje met de hele klas al in de 3e moeten lezen! Geen wonder dat ik maar de helft van het boek begrijp!

11 jaar geleden

F.

F.

Nice samenvatting nu hoef ik het niet meer te lezen zonder het te begrijpen

11 jaar geleden

L.

L.

thannkss ! echt, zonder jou was het niet gelukt ! (l)

11 jaar geleden

M.

M.

Thanks maat. Anders had ik het nooit gesnapt. Tsja wel een beetje raar ik zit in de derde en jij in de vijfde wajoo.

11 jaar geleden

A.

A.

heel erg bedankt heb dr nu toch nog een beetje hoop in dat dit een voldoende gaat worden, topper!

11 jaar geleden

J.

J.

Dit boek is echt f*cked up, het is als American Pie maar dan niet leuk of zoiets

11 jaar geleden

K.

K.

echt een hele goede samenvatting van het boek. ik heb een 8.2 op mijn toest gehaald. :) :)

10 jaar geleden

J.

J.

geweldig! nu hoef ik het boekje niet te lezen :)

10 jaar geleden

B.

B.

thankss bro nice samenvatting!!!
i

10 jaar geleden

F.

F.

formidabel jij kanjer.
x

10 jaar geleden

T.

T.

Thnx man ik snapte er geen f*ck van maar geen wonder als 5e jaars dit moeten lezen terwijl ik 3e ben

10 jaar geleden

S.

S.

Nice, had een 8 voor mijn so erover

9 jaar geleden

M.

M.

Dankjee!!! Redder in nood!

9 jaar geleden

T.

T.

echt super chill dit thanks man!

9 jaar geleden

S.

S.

Je redt me leven met deze samenvattingen !!!

9 jaar geleden

T.

T.

Thanxx scheelt 148 paginas lezen

8 jaar geleden

A.

A.

nice

8 jaar geleden

J.

J.

Bedankt! Ik hoef alleen maar de hoofdpersonen te weten en de belangrijkste dingen voor mijn mondeling, maar toch handig om dit even te lezen!

8 jaar geleden

J.

J.

Erg bedankt!!!!!!!!!1 Supaaaaaa dupaaaaa

8 jaar geleden

B.

B.

DANKEE!!! MEIN FREUND ;33

7 jaar geleden

K.

K.

Geil boek boyzz ;)

7 jaar geleden

K.

K.

Spel fout:zeTobias zonder spatie??

7 jaar geleden

A.

A.

Bedankt hoor, ik heb dinsdag een SO over dit boek en ik ben pas op de helft. Dank je nu kan ik het wel gewoon maken

6 jaar geleden

D.

D.

Held love naar jochem

6 jaar geleden

A.

A.

hallo mijn naam is artur hovsepian ik dank u want nu haal ik een goed sijfer bedankt

6 jaar geleden

N.

N.

mooi

6 jaar geleden

T.

T.

Mooie samenvatting! Ik hou van paarden! En duitsers!
Ik vond dit boek een heel mooi boek. Het bracht tranen tot in m'n ogen

6 jaar geleden

D.

D.

Prachtige samenvatting en lol.

6 jaar geleden

J.

J.

SUPER BEDANKT MAN!!
Zit in de 2e en snapte dr niets van
Nu lukt t hopelijk beter?

5 jaar geleden

H.

H.

Je bent een legend

5 jaar geleden

J.

J.

noob

4 jaar geleden

Y.

Y.

noice

4 jaar geleden

E.

E.

Wat n held ben je. moest dit mondeling doen. Zij dacht dat ik t hele boek van binnen en van buiten kende en heb daarom een 10!!

3 jaar geleden

E.

E.

K heb t boek niet eens aangeraakt en ik heb n 10

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fette Ferien door Jochen Till"