Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Die Verwandlung door Franz Kafka

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Die Verwandlung
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 502 woorden
  • 14 oktober 1999
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
31 keer beoordeeld

Boekcover Die Verwandlung
Shadow

Der Reisende Gregor Samsa erwacht eines Morgens in seinem Bett als riesiges Ungeziefer... Die Spannung ist gegeben und weicht nicht bis zum letzten Augenblick.

Der Reisende Gregor Samsa erwacht eines Morgens in seinem Bett als riesiges Ungeziefer... Die Spannung ist gegeben und weicht nicht bis zum letzten Augenblick.

Der Reisende Gregor Samsa erwacht eines Morgens in seinem Bett als riesiges Ungeziefer... Die Spannung ist gegeben und weicht nicht bis zum letzten Augenblick.

Die Verwandlung door Franz Kafka
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Schrijver Franz Kafka Titel Die Verwandlung Aantal bladzijden 57 Genre Psychologische roman Inhoud -De hoofdpersoon is Gregor, een jonge man die op een dag ineens in een kever is veranderd. -De bijpersonen zijn Gregor’s vader en moeder en Gregor’s zusje van 17 jaar. -Het verhaal speelt zich af in het huis van Gregor en zijn familie. -Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 20ste eeuw. -Het boek gaat over Gregor. Hij werkt hard om ervoor te zorgen dat zijn ouders, wiens bedrijf failliet is gegaan, genoeg geld hebben om te leven. Als hij op een morgen wakker wordt, is hij in een reusachtige kever veranderd. Een vertegenwoordiger van het bedrijf waar hij werkt komt bij zijn huis informeren waar hij blijft, omdat hij veel te laat op het werk is. Eerst kan Gregor nog gewoon praten, maar dan verandert zijn stem in een dierenstem. Met veel moeite doet hij de deur open. Zijn familie schrikt zich natuurlijk dood. Hij wordt gedwongen in zijn kamer te blijven en zijn vader slaat hem met een stok. Zijn zusje geeft hem elke dag te eten, maar ze is erg bang voor hem, dus kruipt Gregor onder de kanapee als ze binnenkomt. In de loop van de tijd gaat Gregor zich steeds meer een dier voelen, hij lust het eten wat zijn zusje hem brengt niet meer en kruipt de kamer rond. Als zijn zusje daarachter komt, wil ze de meubels uit de kamer halen om hem meer ruimte te geven. Gregor wil dit niet, maar als hij onder de kanapee vandaan komt, wordt dit gezien als een vijandige daad. Zijn ouders hebben ondertussen veel financiële problemen. Iedereen moet een baantje nemen en ze verhuren kamers uit het huis aan enkele heren. Iedereen denkt dat Gregor hen niet meer begrijpt, maar hij begrijpt hen nog wel. Het zusje van Gregor speelt viool voor de heren. Als Gregor dit hoort, wil hij er naar toe en hij wil dat zijn zusje voor hem komt spelen. Als hij uit zijn kamer komt, zien de heren hem. Ze willen hun huur opzeggen.Gregor wordt door zijn vader met geweld zijn kamer weer ingedreven. De hele familie is erg boos op Gregor en ze beschouwen hem niet meer als hun familielid. Ze willen van hem af. Als Gregor dit hoort, geeft hij de moed om nog verder te leven op en hij is inmiddels al helemaal verzwakt doordat hij het eten allemaal niet meer lust. Hij sterft. De dienster vindt hem. De hele familie is erg opgelucht. Ze besluiten een nieuwe start te gaan maken. -Die Verwandlung slaat op de verandering van Gregor van een mens in een reuzenkever. Beoordeling Ik vond het boek vreselijk. Er was een hele nare sfeer en het onderwerp van het verhaal is ook niet erg opwekkend. Het is echt een van de meest deprimerende boeken die ik ooit heb gelezen. Het is trouwens wel een goed boek, het is best goed geschreven, alleen een beetje te ingewikkeld af en toe.

REACTIES

B.

B.

Fijne samenvatting Eva ;)

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Die Verwandlung door Franz Kafka"