Der mann meiner Träume door Doris Dorrie

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Der mann meiner Träume
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 2478 woorden
  • 14 januari 2013
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
18 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1991
Pagina's
101
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Der mann meiner Träume
Shadow
Der mann meiner Träume door Doris Dorrie
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Beschrijving van het verhaal

Lijst van personen

Antonia: Onzeker model. Mist de buitenwereld en “normale” mensen (geen visagisten en fotografen). Ze overnacht alleen nog maar in hotels. Ze is bang voor haar toekomst. Als ze op een kaart een mooie man ziet staan en buiten een zwerver die op hem lijkt, is ze vastbesloten hem op te zoeken. Als ze hem dan weer ziet, neemt ze hem op de foto en wordt verliefd op hem. Maar hoe langer ze bij deze Johnny is, des te meer ze gaat twijfelen.

Johnny: Als hij Antonia ontmoet, vraagt hij of hij mee naar haar hotelkamer mag. Hij noemt Antonia een moskito, omdat hij haar geld neemt en zij wil zijn ziel. Soms gaat hij mee naar fotoshoots van Antonia, maar hij blijft ook nog bedelen. Als ze later op reis gaan, vindt Johnny dit geweldig. Hij kijkt wel naar andere meisjes en lijkt op een gegeven moment niet meer zoveel om Antonia te geven.

Edda: Antonia’s agente. ZE houdt meer van haar teckel dan van haar modellen.

Opbouw verhaal

Het verhaal is in chronologische volgorde verteld. Het begint met een beschrijving van Antonia, daarna wordt er verteld over de ansichtkaart met de man erop, en dan komt Johnny in beeld Het wordt verteld vanuit het hij/zij-perspectief. Je ziet het verhaal door de ogen van Antonia en je weet ook wat ze denkt. Het is een open eind, omdat Antonia hoopt dat Johnny haar komt zoeken, maar meer is er niet.

Samenvatting

Blz. 5 Antonia heeft hoofdpijn en haar voeten doen zeer van haar hakken. De kapster trekt aan haar haren en de visagist heeft haar werk ook niet goed gedaan. Zeven uur lang heeft ze zich in de armen van naar haargel ruikende mannen geworpen op bevel van de fotograaf. In het begin was ze teruggetrokken.

Blz. 6 Nu, 6 jaar verder, kan ze dingen minder hebben (bv. koude visagistenhanden). Ook kotst ze veel. Ze leeft volgens een andere kalender, ze draagt bikini’s voor shoots als het buiten sneeuwt. Ze wil net zo zijn als haar leeftijdsgenoten (hippiebeweging).

Blz. 7 Haar kamergenote is prostituee. Antonia vindt het dan wel weer leuk als ze zichzelf in modebladen terugziet.

Blz. 8 Vanaf de eerste keer dat ze op de voorkant van een tijdschrift stond, overnachtte ze alleen nog maar in hotels. Ze verloor het contact met “normale” mensen. Ze weet ook dat het niet om haar eigen persoon ging, maar of ze in het plaatje paste. ’s Nachts droomt ze hoe ze voor de camera zal poseren. Ze droomt er vaak van om in een koophuis te wonen.

Blz. 9 Er zit een dakloze buiten die precies op een man lijkt van een kaart die Antonia bijzich heeft.

Blz. 10 In mei moet ze naar Milaan vooravondkleding, daar heeft ze het perfect decolleté voor. Hiervalt ze ook voor de fotograaf Jean-Pierre, wat het domste is wat je kan doen alsmodel. Zehebbenwel 2x met elkaar geslapen.

blz. 11 Zonder een afscheidswoordverdwijnt hij. De volgende dag gaat ze met de trein naarFlorance. Dit is de 1e keer dat ze zich alleen / vrij over de wereld beweegt. Ze is 1.83m.Eigenlijk vindt ze de reis heel eng.

Blz. 12 Midden in een landschap komt de trein totstilstand. In de 4e wagon zit alleen een oude,slapende vrouw waar Antonia tegenover gaat zitten. Twintig minuten later gaat de trein verder en wordt de vrouw wakker. Ze geeft Antonia een pakje sap waar ze heel blij mee is. Het regent in Florance. Ze brengt ergens de hele middag door en kijkt nar voorbijkomende mensen.

Blz. 13 De koppels interesseren haar het meest, ook al lijken ze niet erg gelukkig. Ze voelt zich alleen. Dan huurt ze een goedkoop pension en verlangt naar Jean-Pierre. Dit vindt ze heel stom, omdat ze hem amper kent.

Blz. 14 Als de Amerikanen in de kamer naast haar stil zijn, gaat zij zich bewegen. Ze is bang voor de onzekere toekomst. Ze wil in contact komen met de Amerikanen, totdat één ‘Europe stinks!’ roept.

Blz. 15 Ze ziet een Italiaanse eetgelegenheid, maar weet niet waarom ze niet naar binnen durft te gaan. Een uur lang loopt ze eromheen en gaat dan naar binnen omdat ze honger heeft. Het eten is heerlijk. Plots staat een man op en begint te zingen, dat is het dapperste wat Antonia ooit gezien heeft.

Blz. 16 Op haar postkaart ziet ze een man die al 500 jaar dood is. ZE kan zich dit niet voorstellen. Misschien zou hij wel de man van haar dromen geweest kunnen zijn.

Blz. 17 Als ze weer bij het pension aan komt, hangt de nachtportier een bordje bij de Amerikanen op of ze stil willen zijn. Dan lacht hij naar Antonia, ze krijgt de neiging om zich in zijn armen te laten vallen. Dan loopt ze naar boven en voelt zijn ogen in haar rug. Ze kotst expres haar avondeten eruit. Ze is zo’n 56 kilo. Ook staat ze naakt voor de spiegel en geeft haar lichaamsdelen cijfers.

Blz. 18 Ze weet niet wat voor cijfer ze haar borsten moet geven. Iedereen vindt ze ooi, maar dat zegt haar niks. Ze gaat op bed liggen en stelt zich voor dat de man van haar kaart naast haar ligt.

Blz. 19 Ze vertelt de ‘man’ alles wat ze nog nooit aan iemand anders vertelt heeft. Ook zegt ze dat ze haar orgasmen altijd faket, dat ze zich schaamt voor haar borsten en dat ze bang is dat haar moeder het pornotijdschrift in haar handen krijgt waar zij op de cover staat.

Blz. 20 ZE gaat slapen met de kaart in haar handen. Ze droomde over de zwerver die op de man van haar kaart leek. Antonia gaat terug naar Milaan, schuilt in een kerk, steekt een kaarsje aan en wenst de man van haar kaart ooit tegen te komen.

Blz. 21 Een half jaar later ziet ze de zwerver weer bij het warenhuis. Ze durft hem niet aan te spreken, dus gaat ze het warenhuis in. Ze koopt een rode muts, een medaillon van chocolade (zoals de man op de kaart heeft) en een fotocamera.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Blz. 22 De zwerver is er niet meer, maar Antonia moet en zal hem vinden. Antonia’s agente Edda Bruck houdt meer van haar teckel dan van haar fotomodellen. Daarom verzint Antonia de smoes dat ze op de hond van haar in scheiding liggende zus moet passen, zodat ze op zoek kan gaan naar de zwerver.

Blz. 23 Antonia verricht haar werk als in trance. Edda looft Antonia voor haar professionele houding. Ze trakteert haar op een diner, en zegt dat een maker van zonnebrand haar als model wil hebben vanwege haar klassieke bikinifiguur. Antonia weet wel dat het ze alleen om haar borsten gaat.

Blz. 24 Ze ziet een paar meisjes aan de bar naar haar jaloers kijken. Dan gaat ze naar de wc en kotst weer al haar eten eruit. Als ze terugkomt, zit een meisje van de bar op haar plek. Edda schrijft haar telefoonnummer op. Dan kust Antonia Edda gedag, loopt weg, en voelt dat de meisjes haar nakijken.

Blz. 25 Buiten ziet ze een bedelaar die en paar muntjes van een man krijt. Dan komt hij op Antonia af. Zonder iets te zeggen zet ze hem de rode muts op, duwt het chocolademedaillon in zijn hand en maakt een foto.

Blz. 26 Ze houdt de foto en de kaart naast elkaar en vindt het erg vergelijkbaar. Ze raken aan de praat. Hij vraagt of hij bij Antonia mag douchen, iets bestellen met de roomservice op haar kosten en mag slapen in haar bed.

Blz. 27 Zodra de man slaapt, gaat Antonia naast hem liggen. Als ze als man ter wereld gekomen zou zijn, zou ze er net als hem uitzien. Hij heet Johnny. Hij noemt haar “Moskito”, omdat hij haar geld neemt, en zij zijn ziel wilt.

Blz. 28 Als ze wakker worden, springt Antonia op en biedt hem kleren en ontbijt aan. Hij vraagt haar te komen en trekt haar tegen zich aan en slaat zijn arm om haar heen. Eerst voelt ze zich onzeker, dan blij. Hij is de man van haar dromen.

Blz. 29 Ook gaat ze met hem naar bed en heeft d’r eerste echte orgasme. Ze voelt zich gelukkig, tot een maand later. Dan ligt ze in Lima naast hem en alles voelt volkomen vreemd. Plotseling, er is niks gebeurd. Johnny studeerde vroeger wel, maar erfde 100.000 Mark en maakte zich geen zorgen over z’n toekomst.

Blz. 30 Johnny ging ook mee naar shoots van Antonia, maar hij blijft nog altijd bedelen. Ze gaat hem steeds viezer vinden.

Blz. 31 Daarom heeft ze ook een keer zijn haar afgeknipt toen hij sliep. Toen liep hij boos weg. De volgende dag kwam hij “thuis” en Antonia bood huilend haar excuses aan.

Blz. 32 Als Antonia voorstelt om te gaan reizen, gaat hij zich wassen enz. Antonia haat Lima. Ze gaan naar het centrum.

Blz. 33 Antonia is moe, heeft dorst, verlangt naar een douche, maar Johnny heeft ze tijd van zijn leven. Ze drinken wat met ananassmaak, Antonia wil er nog één halen maar Johnny vindt dit geen slim idee.

Blz. 34 Ze wordt hier dan ook ziek van. Dan hoort ze ’s nachts schoten van demonstranten. Duizenden mensen hebben zich op een plein verzamelt. Politie en militairen komen erbij, de menigte begint te duwen, dan rennen ze alle kanten op en is het plein weer leeg. Johnny had zich het liefst bij de menigte gevoegd, weet Antonia. Ze denkt ook dat hij liever alleen wil zijn.

Blz. 35 Dan besluit Antonia te gaan eten en trekt Johnny zwijgend zijn schoenen aan. ZE zijn de enigen in de eetzaal. Antonia zegt dat ze zich weer wat beter voelt en pakt Johnny’s hand, die aanvoelt als de hand van een vreemde.

Blz. 36 Johnny zegt dat haar rugzak te zwaar is, maar Antonia kan niet zonder make-up en crèmepjes. Ook heeft ze 4 flessen lenzenvloeistof en kleren bij zich. Dan komt de ober en geeft hen hun voedsel.

Blz. 37 Antonia ergert zich eraan dat Johnny met volle mond praat. Dan betreed een ouder echtpaar ook de eetzaal. ZE observeert hen, en vraagt zich af of zij het nog wel 50 jaar met Johnny aan tafel vol kan houden.

Blz. 38 Antonia verlangt naar de rekening. De ober geeft Johnny de rekening en Antonia geeft hem het geld onder de tafel door. Het liefst had ze geen fooi gegeven. Als ze terug naar hun kamer gaan, gooi Johnny zichzelf op bed en rookt een paar sigaretten, en valt in slaap. Antonia vindt dat hij er mooi bijligt, als in een Hollywoodfilm. Ze gaat op de bedrand zitten. Het ergste aan liefde vindt ze dat het ook over kan gaan.

Blz. 39 Antonia had verwacht dat ze zonder haar douche elke morgen minder zelfvertrouwen zou hebben, maar ergens accepteert ze het wel. ZE mist haar badkamer en douche wel, maar houdt zich in om Johnny niet tot last te zijn.

Blz. 40 Ze komen op een dag in het kleine dorp Coca aan, als de zon ondergaat. Ze waren er met een vrachtwagen gekomen. Het leek er uitgestorven. Ze lopen de dorpsstraat in, honden komen op ze af, Antonia pakt Johnny’s hand, ze eten al hun eten op en gaan dezelfde weg weer terug.

Blz. 41 Dan zien ze een oeroude, in deken gewikkelde vrouw. Antonia schrikt en rent weg. De honden springen tegen haar op. Johnny komt even later naar haar toe, pakt haar hand en samen lopen ze terug naar de vrachtwagen. Daar kruipen ze in hun slaapzak en gaan slapen. Ineens gaan de lichten in het dorpje aan en zoeken ze een pension.

Blz. 42 Antonia zag verachting in Johnny’s blik toen ze haar gezicht met schoon water waste en nachtcrème opdeed, maar ze kan niet zonder haar ritueel. Johnny kan van de reis genieten, overal slapen en alles eten zonder ziek te worden.

Blz. 43 Pas na een douche kan Antonia hem weer net zo leuk vinden als eerst. Antonia kan het niet hebben dat sommige reizigers om haar heen mooier zijn dan zij. Ze passen beter bij Johnny, ze zijn ook vies en vrolijk.

Blz. 43 Pas na een douche kan Antonia hem weer net zo leuk vinden als eerst. Antonia kan het niet hebben dat sommige reizigers om haar heen mooier zijn dan zij. Ze passen beter bij Johnny, ze zijn ook vies en vrolijk.

Blz. 44 Johnny rookt joints en flirt met ze, terwijl Antonia toekijkt. ZE maken een wandeling met de groep, maar Antonia is telkens moe. Ze haat Johnny met de seconde meer, maar hoopt ook wel weer dat hij zich omdraait en haar meeneemt naar een vijfsterrenhotel. Op dat moment loopt hij ook echt terug naar haar en zegt dat ze een beetje door moet lopen. Hij biedt aan om haar rugzak te dragen, maar dan begint Antonia te huilen.

Blz. 45 Johnny pakt haar rugzak en gooit haar pumps eruit, dan e rest. Als hij klaar is, pakt hij de pumps weer in en doet de rugzak op Antonia’s rug. Ze wil het niet toegeven, maar de rugzak is wel veel lichter. Johnny pakt haar hand en samen lopen ze verder.

Blz. 46 Maar als ze een berg opklimmen, wordt ze afstand tussen hun weer groter kijkt Johnny niet meer naar haar om. Bij elke stap denkt Antonia: ik haat je, ik haat je.

Blz. 47 Als ze bij de Machu Picchu aangekomen zijn, wast Antonia haar gezicht, hals, oksels en haren.

Blz. 49 Antonia vindt ze ruïnes wel mooi, maar is er niet zo van onder de indruk als Johnny. ’s Avonds gaat iedereen met de trein terug naar Cuzco, maar Johnny wil hier het liefst blijven. Ze mogen tot zonsondergang blijven, Johnny is dolgelukkig.

Blz. 50 Daarna lopen ze terug en merkt Antonia dat hij haar anders voorgesteld had. Ze zegt dat ze zichzelf haat, maar dat komt door hem.

Blz. 51 Antonia vraagt hoe ze moet zijn zodat Johnny haar wel leuk vindt. Johnny vindt dat ze niet zo moet zeuren. Antonia wil terug naar het begin van hun ‘relatie’. Ook zegt hij dat hij af en toe eens wat rust wil, en met andere meisjes flirten.

Blz. 52 Dan vraagt ze of hij haar borsten mooi vindt, hij antwoordt met ‘ja’. Terwijl ze denkt ‘Nu ga ik je niks meer vragen’, vraagt ze of hij van haar houdt. Dat weet Johnny niet. Hij hield haar wel in zijn armen.

Blz. 53 Daarna lopen ze terug naar de ruïnen en Johnny legt zijn slaapzak neer –wat niet mocht-. Antonia gaat bij Johnny staan kijken naar de ruïnen. Dan loopt ze iets bij hem vandaan. Toen hij zich niet omdraaide, liep ze verder. Ze gaat zo ver tot ze hem niet meer kan zien. Dan laat ze zich tegen een vervallen huisje vallen en wacht tot Johnny haar komt zoeken. Terwijl ze dit doet, noemt ze alle lippenstiftkleuren op die ze kent. Laatste zin: Jij idioot, waarom kom je niet. Alsjeblieft, kom en haal me terug.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Der mann meiner Träume door Doris Dorrie"