Der Dieb door Jan Needle

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 1051 woorden
  • 19 augustus 2006
  • 27 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.3
  • 27 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1994
Pagina's
120
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Der Dieb
Shadow
Der Dieb door Jan Needle
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Der dieb
Auteur: Jan Needle

Samenvatting:

Kevin gaat onder de geschiedenis les na de WC. En komt niet terug. Hij gaat niet terug omdat hij de geschiedenis lessen saai vind. Het interesseert hem niet. Hij luistert of er geen leraren zijn die hem kunnen horen en loopt dan heel zachtjes, stiekem weg. Ondertussen word er 5 pond en een pinpas gestolen van een natuurkundelerares. Als kevin wegloopt, loopt hij na de bibliotheek. Dat werkt mevrouw Waring, en die zegt tegen hem dat de bibliotheek dicht is. Dan vraagt ze aan hem of hij geen les heeft. Waarop Kevin antwoord dat hij geen les heeft. Hij liegt dat dus eigenlijk. Ze gelooft hem eigenlijk niet. Dan vertelt Kevin dat hij de lessen van geschiedenis niet zo interessant vind en dat hij meer van grotten houd. Mevrouw Waring geeft hem dan een boek waar veel in staat over grotten. Ook een oude kaart. Ondertussen komt mevrouw Smith, de natuurkundelerares er achter dat ze bestolen is. Kevin interesseert zich erg in grotten. Want zijn vader nam hem altijd mee na de grotten. Kevin vertelt aan Jenny en Buzz dat hij in de bibliotheek een nieuw boek had gevonden over grotten. En dat hij die nog nooit eerder had gelezen. Kevin wordt verdacht van stelen, omdat hij had gespijbeld met de geschiedenisles. Hij is dus heel verdacht. Kevin vraagt aan Jenny en Buzz of ze mee gaan na de grotten en op zoek gaan na de schat. Jenny en Buzz geloven niet in de schat en gaan dus niet mee. Ze vinden het maar onzin. Jenny snapt wel een klein beetje dat Kevin na de grotten gaat. Zijn vader zit in de gevangenis wegens diefstal. Mevrouw Smith gaat even langs bij Tracey, dat is de zus van Kevin. Kevin had in het verleden vaker gestolen en was hij dus erg verdacht. Mevrouw Smith verteld Tracey van dat ze bestolen was en dat de school Kevin verdenkt. Ze spreken wat met elkaar af, maar die afspraak komt weinig van. Als mevrouw Smith weg gaat. Blijft Tracey achter met veel vragen, moedeloos dus. Als kevin thuis komt gaat hij na boven heen. Tracey komt hem achterna en vertelt hem wat mevrouw Smith haar had verteld. Kevin gaat na de radio luisteren want hij, Tracey en zijn moeder hadden een verzoekplaatje aangevraagd voor zijn vader. Die nu ook in de cel aan het luisteren was. Zijn moeder wou zijn vader niet terug. Want hij had kevin aangespoord tot stelen. Mevrouw Smith spreekt Tracey en vraagt hoe kevin op het gesprek had gereageerd. Ondertussen zit Kevin in de grotten. Daar vindt hij een buit. Allemaal autoradio’s. Het zijn waarschijnlijk gestolen autoradio’s. Mevrouw Smith gaat in de pauze na Buzz en vraagt aan hem of hij kevin heeft gezien. Hij weet het niet want hij had kevin ook nog niet gezien. Buzz verteld haar bijna over de grotten, maar weet net op tijd zijn mond te houden. Tim atkison vraagt aan mevrouw Smith of ze de dader al had gevonden. Ondertussen komt Kevin met 1 autoradio boven.
Kevin wil de radio verkopen voor geld. Bij de eerste winkel vertrouwd de man het niet helemaal en wil de radio niet hebben omdat hij bang is dat hij gestolen is. Bij de tweede winkel krijgt Kevin er zo 5 pond voor. Kevin is de hele dag niet op school geweest. En de leraren, Jenny en Buzz weten allemaal niet waar hij is. Als Jenny en Buzz uit school na huis gaan komen ze Kevin tegen in een zijstraat. Mevrouw Smith komt er net aan rijden. En Kevin zet hem op het rennen. Jenny en Buzz volgen hem. Ze komen ergens in het bos uit. Daar verteld kevin van de grot. En laat hun een luik zien, waarmee je de grot in kunt gaan. Kevin gaat erin. Mevrouw Smith gaat weer na Tracey heen. Zij vraagt of ze iets weet van de grotten. Zij vertelt ook niks. Kevin, Buzz en Jenny komen de grot ui met 2 autoradio’s. Ze stellen zich allemaal voor wat ze er voor zouden kunnen halen. Kevin wil parfum halen voor zijn moeder want die is de week er op jarig. Jenny haakt af, en geeft alles wat ze heeft aan Kevin. Kevin haalt parfum en verstopt het. Tracey blijf hem weer van diefstal. Kevin verdedigt zichzelf en zegt dat hij het niet heeft gedaan. Kevin en Buzz gaan weer na de grotten. Op eens komt Jenny er aan lopen, ze had een geweldig plannentje. Ze lopen meteen met z’n 3en na de gevonden spullen. Jenny had het idee: Als we alles aan de politie geven krijgen we misschien wel een beloning. Verkopen van gestolen spullen is immers strafbaar. Kevin is het er niet mee eens en Buzz ook niet. Opeens komt er een vrachtwagen in het bos aan rijden. Dieven waarschijnlijk. Tracey ging stofzuigen en vond het parfum. Kevin, Buzz en Jenny hoorde de dieven. De dieven hoorde hun ook en gingen weg. Maar ze kwamen met een hond terug. Ondetussen probeerden ze weg te komen door in het touw te klimmen. Maar het touw breekt. Ze zaten vast in de grot samen met de hond en de dieven. Toen de hond er aan kwam rennen, renden ze de grot in. Ze moesten over een gat springen en haalden het net. Ze renden heel hard na een grote gang met een stalen deur. Daar renden ze heen en de dieven deden de deur dicht. Ze zaten nu dus opgesloten. De zaklamp deed het niet meer. Ze vonden een luchtgat maar die was dicht door blokken. Tracey wist niet waar kevin was. En ging na mevrouw Smith. Ze vertelde haar van de grotten en de parfum. Ondertussen schreeuwen ze om hulp door het luchtgat. Tracey ging na de grotten en hoorde Kevin schreeuwen. De politie kwam er ook aan rijden. Ze werden even later bevrijd en gingen na het politiebureau. Ze mochten na huis heen. Maar Kevin had aan Tracey gevraagd of ze niks tegen mama wou vertellen. De volgende dag stond er politie voor de deur. Ze vroegen wat er gebeurd was en lieten autoradio’s zien. Tracey vroeg aan Kevin waar hij het geld vandaan had getoverd waar hij parfum mee had gehaald. Kevin vertelde alles, en eindelijk geloofden Tracey hem dat hij niks had gedaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Goede samenvatting maar ik mis de omschrijving van de personen, dat is jammer..:(

11 jaar geleden

I.

I.

jammer, geen omschrijving van de karakters van de personen enzo.
verder goed!

dankjewel ;d

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Der Dieb door Jan Needle"