Das Zeichen im Fels door Iris Faigle

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 946 woorden
  • 22 augustus 2006
  • 10 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.7
  • 10 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Das Zeichen im Fels
Shadow
Das Zeichen im Fels door Iris Faigle
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting:
Je gaat met een groep vrienden wandelen in de bergen. Plotseling ontstaat er dichte mist. Je verliest het oogcontact met de anderen. Je schreeuwt en ze geven antwoord. Maar het antwoord wordt steeds zwakker; dan word het stil. Je word angstig en je realiseert dat de situatie riskant is. Je zet je ruszak maar tegen de want van de berg en wacht totdat je vrienden je opkomen halen. Het wordt langzaam donker, en het is koud. Je ziet wat… het is een schaduw. Hij vraagt of je alleen ben en je geeft antwoord. Je hoeft niet bang te zijn zegt de schaduw. Want als de mist is opgelost komen ze je zoeken. Hoe weet je dat..? vraag je nog, maar de schaduw is alweer verdwenen. Je pakt je zaklamp uit je tas en schijnt op de muur. Je ziet dat er in de rotswanden is geschreven. Je kijkt wat rond en het is warm. Je gaat terug in de gang en maakt van je jas en tas op de bodem een kussen. Je wilt gaan slapen maar het is licht, je denkt dat het je zaklamp is maar er is licht in de berg. Je staat op een je gaat ernaar toe. Je hoort zingende stemmen. Je wordt erg bang. Verderop bevindt zich een spleet die op de bodem begint. Ze gaan twee kanten op naar links en naar rechts. Je gaat door de galerij. Er zijn vlammen die genoeg licht geven om de gedenkstenen te lezen. Ze zijn zeer oud en verbrokkeld. Je werpt snel een blik op de andere stenen en je ziet dat er namen en jaartallen opstaan tussen de één en de ander zit meer als 100 jaar. En de laatste jaartallen zijn van de laatste jaren. Het is echt geheimzinnig! De galerie lijkt eindeloos te duren en terwijl je verder de trap op loopt begint je hoofd te draaien. Maar dan zie een deur. Je opende de deur en je bevindt je in een kamer. Aan de wand hangen allemaal wapens. Je kijkt je ogen uit. Je ziet een oude ridder met een vriendelijk gezicht en vrolijke ogen. Je vertelt je verhaal en stelt veel vragen. Hij zegt ik weet niet of ik alles kan beantwoorden hoor. Hij doet een gordijn open en je ziet een bibliotheek. Als je deze opgaven goed maakt vind je de meeste antwoorden op je vragen. Dan krijgt de hoofdrolspeler een drankje. Hij drinkt het op en bevindt zich dan weer op de weg. Ze zeggen: zo jij sliep vast. We dachten al dat het spannend was, heb je veel gedroomd? En was de droom werkelijk?

Titelverklaring:
Das zeichen im fels.

Het betekent letterlijk: zoeken in de berg.

Maar dit komt doordat de hoofdpersoon zijn vrienden kwijt raakt. En rond gaat dwalen in de bergen (grotten).


MIJN KEUZE A OF B:
Op blz 5 kies ik voor A. Want als je verder in de grot gaat zoeken vind je je vrienden nooit meer terug. En als je op de zelfde plek blijft heb je kans dat ze je opkomen zoeken.

Op blz. 9 kies ik voor B. Want misschien zie je nu je vrienden buiten wachten.

Op blz. 15 kies ik voor A. want je ben nu toch rond aan het dwalen.

Op blz. 25 kies ik voor B. Het is misschien wel heel eng in de grot, maar ik ben wel nieuwsgierig geworden wat er achter de deur is.

Op blz. 45 kies ik voor B. De opgaven lijkt me te moeilijk en ik geef op.

En op blz. 61 is mijn einde.

BESCHRIJVING HOOFDPERSOON:
De hoofdrolspeler is een jonge jongen. Ik vind het een dapper persoon omdat hij helemaal alleen in de bergen ronddwaalt. Hij is wel eens bang, maar dat is logisch. Hij houdt van avonturen en bergtochten met vrienden maken.


DE OPDRACHTEN:
Opdracht 1:
Je moet je keuzen op de juiste volgorde aankruisen.

1: De machst mit deinen Freunden einen Ausflug ins Gebirge.
2: Plötzlich kommt ein dichter Nebel auf und du verliest den Blickkontakt zu den anderen.
3: Du gelangst in eine hohle voller Stalagmiten und Stalaktiten.
4: De steigst eine Wendeltreppe hinauf und kommst an eine Tür mit einer Inschrift.
5: Ein alter Ritter fordert dich auf, alter Schriften zu entziffern.

Opdracht 2: zie mijn samenvatting op de vorige blz.

Opdracht 3:
Deze beslissingen heb ik op de vorige bladzijde staan.

Opdracht 4:

Daar komt uit:
Das aelteste Buch dor wolt wurde vor 1600 jahren geschrieben das buch ist ein religioeses, delument und wurde in koptisch geschrieben einer sprache aus alt Augyten.


Opdracht 5, beschrijving van de gevoelens:

Freunde: Alle vrienden (+ de hoofdpersoon) maken een bergtocht. Er wordt niet veel over ze verteld dus ik weet het niet!! Ik weet alleen dat ze aan het einde vragen of hij veel heeft gedroomd.

Angst: Als hij zijn vrienden kwijt raakt dan twijfelt hij! Hij denkt.. zal ik wachten tot ze weer terug komen of een warm plekje in de berg zoeken. Hij kiest voor het laatste. Maar dan gaat hij ronddwalen en komt hij op plekken die waar hij het ook heel eng vindt. (Bijv op blz. 25 ).

Sorge: Hij is verdwaald en kan de weg niet meer terug vinden. En mijn vrienden gaan verder zonder mij. Ik was in een gebergte en in de mist ben ik hierheen gekomen. Hij vraagt zich af wie hij is en waar hij is.

Ärger: De ridder probeert de hoofdpersoon te helpen. Hij heeft een hele bibliotheek vol boeken. En daarin staan allemaal moeilijke puzzels die hij eerst moet oplossen. Als hij dit heeft gedaan krijgt hij een soort van toverdrankje en dan verdwijnt hij uit de grot en ploft hij op de grond naast zijn vrienden neer. Voor zijn vrienden lijkt het net of hij heel diep heeft geslapen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.