Helmut en Walter zijn vrienden. Helmut is een detective, is dik en wilt afvallen. Walter is een kunstschilder en wilt daar rijk en beroemd mee worden, maar weinig mensen willen zijn schilderijen kopen.

Helmut vindt een paar schilderijen mooi en wilt ze kopen, maar Walter zegt dat ze nog niet af zijn. Helmut vraagt, of Walter ze voor hem wilt reserveren.

De volgende dag ziet Helmut een schilderij van Walter op tv. Er wordt verteld dat de schilderijen van de bekende kunstschilder ‘Paul Klee’ zijn teruggevonden en dat het wordt geveild. Helmut wil naar het veilingshuis om te kijken of het schilderij wel echt van Walter is, dat blijk te kloppen. Hij ziet dat het schilderij niet gesigneerd is.

Alle mensen denken dat het schilderij van Paul Klee is, daarom wil iedereen het kopen, maar eigenlijk is het dus van Walter.

Uiteindelijk wordt Walter wel beroemd met zijn schilderijen en legt Walter Helmut uit, waarom hij het schilderij vervalst heeft. Omdat hij bang was dat hij anders te weinig geld had (om het atelier te betalen). Helmut vergeeft het hem en ze gaan samen uit eten.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.