Bild ohne Rahmen door Felix & Theo

Beoordeling 8.1
Foto van een scholier
Boekcover Bild ohne Rahmen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 436 woorden
  • 19 april 2010
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 8.1
65 keer beoordeeld

Boekcover Bild ohne Rahmen
Shadow
Bild ohne Rahmen door  Felix & Theo
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting
Helmut Müller is een vriend van Walter Angermeier. Na een voetbalwedstrijd nodigt Walter hem uit om wat te komen drinken in zijn atelier. Walter vertelt dat niemand zijn schilderijen wil kopen. Helmut ziet een paar schilderijen die hem wel aanstaan. Hij besluit ze te kopen, maar Walter weigert. Hij zegt dat de schilderijen nog niet af zijn.

De volgende dag ziet Helmut een van Walter’s schilderijen opeens voorbij komen op televisie. Daar vertellen ze dat ‘het schilderij van Paul Klee’ (Walter’s schilderij) geveild zal worden voor 120.000 DM in veilinghuis König. Helmut wil de zaak controleren en gaat op weg naar het veilinghuis. Daar kijkt hij rond en vraagt om het taxatierapport van het schilderij. Alles is in orde, maar het schilderij blijkt geen handtekening te hebben.

Een paar dagen later ziet Helmut een stukje in de krant over een feest. Verassend genoeg is het feest bij de taxateur van het schilderij: Professor Dr. Thilo Weiβplug. Helmut besluit een bezoekje te brengen aan het feest. Als hij daar aankomt, merkt hij dat de professor eigenlijk best wel rijk is.

Daar wil hij meer van weten. Helmut gaat daarom op bezoek bij Ernst Besucher, een goede vriend die veel weet. Ernst weet Helmut te vertellen dat de professor daar nog niet zo lang woont. Simpelweg omdat hij nog niet zo lang beroemd is en daarvoor niet veel verdiende.

Na dit te hebben gehoord, komt Helmut bij de theorie waarbij alles wat hij heeft gehoord klopt. De professor, Walter en het veilinghuis spelen onder een hoedje. Walter maakte het schilderij, de professor zei dat het van Paul Klee was en het veilinghuis verkocht het. Zo creëerden ze een win-win situatie. Walter en de professor kregen ieder 60.000 DM, en het veilinghuis alle eer.

Vervolgens wil Helmut met Walter spreken, maar die is niet thuis. Daarom laat Helmut een briefje voor hem achter en gaat het op weg naar de galerij. Daar spreekt hij de baas van de galerij (Sophie Schönfeld). Die verteld hem dat het een vervalsing is (er staat geen handtekening op) en dat het illegaal is wat het veilinghuis doet.

Even later is Walter weer thuis. Helmut komt op bezoek. Hij verteld Helmut dat zijn theorie klopt. Hij deed het vooral omdat hij te weinig geld had om verder te werken. Naast dat, moest hij ook nog eens zijn atelier uit, omdat hij niet genoeg geld had om de huur te betalen. Hij belooft Helmut dat hij nooit meer een vervalsing zal maken. Ten slotte gaan ze samen uit eten in een restaurant, wat opmerkelijk is, want Helmut wil (wou) afvallen.

REACTIES

L.

L.

dankesjeun

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bild ohne Rahmen door Felix & Theo"