Bild ohne Rahmen door Felix & Theo

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover Bild ohne Rahmen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 520 woorden
  • 2 juni 2009
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
16 keer beoordeeld

Boekcover Bild ohne Rahmen
Shadow
Bild ohne Rahmen door  Felix & Theo
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Bild ohne rahmen door Felix & Theo

beuren nodigt Walter uit om samen met hem een borreltje te drinken in zijn atelier. Walter laat Helmut een aantal schilderijen zien en verteld dat niemand ze wil kopen. Na een tijdje komen ze bij een 2 schilderijen aan die Helmut wel aanstaan en zegt dat hij die wel zou willen kopen. Walter reageert een beetje raar en zegt dat ze nog niet af zijn waarop Helmut vraagt of Walter ze voor hem wil reserveren.
De volgende dag zit Helmut in zijn kantoor een beetje televisie te kijken, er is niet veel te doen voor zijn detective buro omdat iedereen op vakantie is, hij zapt wat en opeens ziet hij een schilderij langs komen hij kijkt wat beter ja het si het schilderij van zijn vriend Walter. Er wordt verteld: “dit schilderij van bekende kust schilder Paul Klee is terug gevonden en wordt voor 100.000 euro geveild in veilings huis koning”. Helmut wil een kijkje nemen in veilingshuis koning om te kijken of het echt wel het schilderij is van zijn vriend Walter. Eerst mag hij niet naar binnen maar als hij zegt dat hij van de pers is mag hij toch naar binnen. Hij kijkt een beetje rond en vraagt waar de werken van Paul Klee hangen. Hij wordt erheen gebracht en vraagt een kopie van het taxatie raport. Het is opgesteld door Professor Dr. Thilo Weißplug. Het schijnt allemaal in orde te zijn maar het schilderij is niet gesingeert. Walter heeft het schilderij vervalst en is een crimineel.

Een aantal dagen later leest walter in de krant dat Professor Dr. Thilo Weißplug een feest houdt in zijn villa met film’s en kunst. Hij rijdt op zijn fiets naar de villa van Professor Dr. Thilo Weißplug en wordt bijna omvergereden door een snelle jaguar(een auto merk). Hij vloekt wat binnensmonds. Eenmaal aangekomen bij de villa wordt zijn weg versperd door een groot hek en hij ziet op de oprit de jaguar staan die hem bijna had aangereden. Op de veranda van de villa zit Professor Dr. Thilo Weißplug met twee jonge vrouwen. Hij belt een oude vriend op en krijgt allemaal informatie over de Professor. De professor houdt van feesten, vrouwen, snelle outo’s en grote villa’s dat is iets te veel voor een normale kunst professor. Hij wil graag met Walter praten om te weten te komen waarom hij de schilderijen heeft vervalst. Hij is niet thuis en schrijft op een brief dat hij dringend met Walter wil spreken.
Helmut gaat naar een gallerij om daar met de kopie van het taxatie raport te kijken of het een vervalsing is of dat hij zich gewoon heeft vergist en het 1 groot misverstand is. Als ze gaan praten vertelt de vrouw die de baas is van de gallerij dat het een vervalsing is omdat er geen handtekening op staat en dat het illegaal is wat er bij het veilingshuis gebeurt. Als Walter thuis is gekomen gaat hij naar Helmut en legt uit waarom hij het heeft vervalst en Helmut vergeeft het hem en gaan samen eten in een restaurant.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bild ohne Rahmen door Felix & Theo"