Barbara door Felix & Theo

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 275 woorden
  • 2 juli 2007
  • 53 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.8
  • 53 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1995
Pagina's
40
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Barbara
Shadow
Barbara door  Felix & Theo
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
ALGEMENE INFORMATIE
Titel: Barbara
Auteur: Felix&Theo
Uitgever: Langenscheidt

HOOFDPERSONEN
Helmut Müller: privé-detective.
Bea Braun: secretaresse van Helmut Müller.
Barbara Böhm: een vrouw die door ene auto-ongeluk in een rolstoel moet

VERSLAG
Na haar werk gaat Barbara meteen naar haar moeder toe, omdat het niet zo goed met haar gaat. Onderweg krijgt ze een ongeluk met een vrachtwagen en moet ze in een rolstoel.

Ze wil haar probleem delen met mensen en besluit om een reportage te maken. Ze gaat naar Helmut Müller om te vragen of hij haar kan helpen. Het lijkt Müller en zijn secretaresse (Bea Braun) wel interessant en besluiten om mee te werken aan de reportage. Allereerst gaan ze op straat kijken wat er allemaal onhandig is. Ze proberen een taxi te nemen, de eerste en de tweede taxi willen niet stoppen. Als de derde dat wel doet weet de chauffeur niet hoe hij iemand in een rolstoel mee moet nemen, Barbara legt hem dat uit. Ze stoppen bij het warenhuis maar daar is het zo druk dat ze er niet door heen komen. Als ze er een verkoopster bij roepen wil die hun niet helpen. Als ze even later bij de supermarkt zijn heeft ze een aparte kassa nodig. Later gaan ze naar een discotheek. Bij de eerste mag Barbara niet naar binnen. Ze gaan naar een andere waar ze wel naar binnen mag. Als ze gaat dansen hebben de mensen veel respect voor haar, net Müller die haar in het begin een beetje gek vond.

Uiteindelijk maken ze de reportage af en krijgen de mensen meer respect voor mensen in een rolstoel.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

goede samenvatting

9 jaar geleden

Andere verslagen van "Barbara door Felix & Theo"