Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Als aus Janusz Jan wurde door Herbert Somplatzki

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Als aus Janusz Jan wurde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 221 woorden
  • 10 augustus 2000
  • 193 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
193 keer beoordeeld

Boekcover Als aus Janusz Jan wurde
Shadow
Als aus Janusz Jan wurde door Herbert Somplatzki
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
?Vak: Duits
boekje: Als aus Janusz Jan wurde
Janusz is een jongen die uit Polen komt. Hij en zijn familie zijn naar Duitsland gevlucht. Zijn vader is werkloos. Bij hem op school wordt hij gepest omdat hij uit Polen komt. Hij krijgt als
scheldnaam: Polak. Soms na school wachten een paar kinderen hem op die hem in elkaar willen slaan. Op een dag ziet de sportleraar Janusz daarom hard rennen. De volgende dag spreekt hij hem daarop aan en Janusz vertelt hem alles. De sportleraar vindt dat Janusz bij het sportteam moet omdat hij zo snel is. Janusz zegt dat het goed is en dan gaat Janusz oefenen. Terwijl het hele hardloopteam oefent ziet de sportleraar dat Janusz een van de snelste is. Op een dag is er een wedstrijd tussen een paar scholen waar Janusz
niet aan mee mag doen. Maar omdat een jongen zijn enkel verstuikt heeft mag hij opeens wel meedoen. Het is een estafetterace. Na een paar keer een valse start en 1 keer te laat starten, loopt zijn school op een gegeven moment ver achter. Dan is Janusz aan de beurt. Hij zet alles op alles om de race nog te winnen. Uiteindelijk wint zijn school door hem.. En omdat zijn school zo blij is dat ze hebben gewonnen, noemen ze hem i.p.v. Janusz, Jan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Als aus Janusz Jan wurde door Herbert Somplatzki"