ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Lezen is leuk.

Lezen is leuk, lezen moet. Dat zijn meestal de kernzinnen als je leerlingen moet aanmoedigen om boeken te lezen.

Bij ons in de klas hebben wij een project gehad over Wim Daniëls. Het was een soort voorbereiding op de lezing van Wim Daniëls in de bibliotheek van Huizen.

Onze leerkracht Nederlands heeft in de klas verschillende verhalen uit boeken van Wim Daniëls voorgelezen. Daarna moesten de leerlingen een korte samenvatting van 2 á 3 zinnen schrijven over het voorgelezen stuk.De voorbereiding.

Uit de boeken van Wim Daniëls.

7/10 verhaal: Bonus uit: Toffe knokkels en wind wakken over: Bonus die een overmatig zweet probleem heeft. Ook heeft hij een soort lucht probleem. Hij stinkt! Dus gaat hij naar therapie.9/10 verhaal: Esther uit: Toffe knokkels en wind wakken over: Okke en Esther spreken met elkaar af bij de Hilsberg.21/10 verhaal: Esther uit: Toffe knokkels en wind wakken over: Okko, Esther en Dukke die met z’n drieën een relatie hebben, maar dat op een gegeven moment uit gaat.30/10 verhaal: Max uit: Toffe knokkels en wind wakken over: Max Pruimbeck wil zijn achternaam veranderen. Hij wordt ernstig gepest met zijn naam.04/11 verhaal: Max uit: Toffe knokkels en wind wakken over: Max heeft z’n achternaam laten veranderen in Lembeek. De grote pestkop uit z’n klas is blijven zitten. Max is weggelopen en is al 5 jaar nier meer gezien.06/11 verhaal: Bas uit: Toffe knokkels en wind wakken over: een interview met Sylvia superbabe Miles. Hij krijgt een lekke band en word door een voorbijganger geholpen.13/11 verhaal: Bas uit: Toffe knokkels en wind wakken over: Hij interviewt Sylvia superbabe Miles, en fotografeert haar ook. Hij mag zelfs aan haar borsten zitten om ze goed te leggen voor de foto sessie. Helaas mislukken de foto’s.13/11 verhaal: Dingen van Daan over: Een 17-jarige jongen Daan. Hij wordt verliefd op Jolanda. Hij zit in een soort leerlingen commissie voor school. Hij organiseert een mode show voor leraren.

20/11 verhaal: Dingen van Daan over: Daan heeft Jolanda verteld dat hij verliefd op haar is. Ze hebben ook gezoend. Daan moet de hele zomervak.leren vanwege een heel slecht rapport. Hij heeft een “zoen cursus”gevolgd, en is met Jolanda naar bed geweest.Dit zijn een aantal stukjes die onze leraar ons heeft voorgelezen uit het werk van Wim Daniëls.Lezing Wim Daniëls in Huizer bibliotheek.

Met de 3T en 3G klassen zijn we klas voor klas naar een lezing van Wim Daniëls gegaan. Het werd gehouden in de bibliotheek in Huizen.

Hij vertelde over zijn opleidingen, (Mavo > Havo > PABO) en hoe hij voor en na zijn carrière als leraar aan zijn boeken begon te schrijven. Ook dat hij nu in Eindhoven woont en nog veel meer.

Over zijn boeken vertelde hij dat hij bijvoorbeeld dat hij een boek over smsen (ja, hij’s best wel modern!) En over de theorie van het vraagteken en de komma.

Hij vertelde ook dat hij verhalen van bijv. kinderen en jongeren verwerkt in zijn boeken. Dat het boek Ruben over een gebeurtenis uit zijn eigen leven gaat. (alleen speelt hier een jongen de hoofdpersoon in plaats van een meisje.)Lezen zal altijd leuk blijven.

Ik zelf vond het een leuk project, en zeker ook de lezing van wim Daniëls. Het lijkt me zeker leuk om nog een keer zoiets te doen. Ik vond het zeker de moeite waard.

Ik denk dat nu ook meer leerlingen gaan lezen want lezen is en blijft leuk!


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.