Theo Hoogstraaten

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • Klas onbekend | 332 woorden
  • 29 juli 2004
  • 82 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
82 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Theo Hoogstraaten

Theo Hoogstraaten werd op 9 juli 1948 in Mijdrecht geboren. Na de middelbare school volgde hij een onderwijzersopleiding. Toen hij op een basisschool werkte, studeerde hij ook nog voor leraar Nederlands en Geschiedenis. In die vakken is hij nu leraar op een middelbare school in Alkmaar. Bij zijn werk op de middelbare school merkte hij dat er maar weinig boeiende en spannende boeken voor tieners waren. “Jongeren houden van boeiende boeken met veel actie, dramatische gebeurtenissen en een flinke dosis spanning,” zei hij.
Hij besloot zelf zulke boeken te gaan schrijven. Het gaat hem er vooral om dat scholieren plezier krijgen en houden in lezen. Dan geef je kinderen iets waar ze de rest van hun leven wat aan hebben, zei Theo Hoogstraaten.


Theo Hoogstraaten heeft veel soorten jeugdboeken geschreven:
-toekomstverhalen
-historische jeugdromans
-detectives
-een oorlogsboek
-en een griezelverhaal
In de loop van zijn schrijverschap heeft hij zich steeds meer ontwikkeld tot een schrijver van detectiveverhalen. Daar ligt duidelijk zijn kracht. Bij veel van zijn verhalen is een werkelijke gebeurtenis het uitgangspunt. Een krantenbericht, een maatschappelijke ontwikkeling of een bepaalde historische ontdekking vormen de motor die zijn fantasie op gang brengt.

Theo Hoogstraaten heeft best veel boeken geschreven hier zie je er een paar:
-De ramp (1988) uitgever Sjaloom
-In verzet (1989) uitgever Sjaloom
-Het Nerthusmysterie (1990) uitgever Sjaloom
-IJzige poppen (1991) uitgever Sjaloom
-De sprong van de jaguar (1992) uitgever Sjaloom
-De verdwenen grenadier (1993) uitgever Sjaloom
-Het verraad loert (1994) uitgever Sjaloom
-Tussen twee vuren (1995) uitgever Sjaloom
-Blind date (1996) uitgever Sjaloom

-De spiegelvrouw (1996) uitgever Sjaloom
-De liftster (1997) uitgever Sjaloom
-Verraderlijke vrienden (1998) uitgever Sjaloom

De boeken van Theo Hoogstraaten lezen als een trein, vooral zijn detectives. De verhalen zijn heel toegankelijk verteld. Er gebeurt veel in Hoogstraatens boeken, de hoofdpersonen zijn jongelui met herkenbare gedachten en gevoelens, hun belevenissen zijn levensecht, dramatisch en boeiend. Over zijn stijl zijn de boekbesprekers niet altijd te spreken. Bijzondere zinnen of beelden kom je in zijn boeken zelden tegen. Het gaat Hoogstraaten om het spannende verhaal, niet om bijzondere taal. Hij wil de lezers boeien met de inhoud van zijn boeken, niet met een eigen stijl of manier van vertellen.

REACTIES

S.

S.

bedankt!!!!
het heeft echt geholpen!!
tnx bro!!
maar je bent wel noob

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.