René Appel

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • 4e klas vmbo | 215 woorden
  • 30 september 2012
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
3 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

René Appel is geboren op 19-09-1945.

Hij is getrouwd, en heeft 2 kinderen.

René Appel heeft verschillende opleidingen gedaan, hij was begonnen met een scheikundige opleiding maar dat vond hij niks. Vervolgens is hij Nederlands taalkunde en taalwetenschap gaan studeren, hier heeft hij zijn diploma wel voor gehaald. Nadat hij deze diploma heeft behaald heeft hij nog 2 ½ maand in het leger gediend, hierna is hij Nederlands leraar geworden van gemeentelijke schoolgemeenschap te Hilversum. Waarbij hij als hobby ging schrijven, hij had veel korte verhalen geschreven maar deze werden nooit gepubliceerd.

Hij heeft veel beroepen uigeoefend, zoals voetbalverslaggever, misdaad in de krant schrijven, Nederlands leraar, wetenschappelijk medewerker van ontwikkelingspsychologie op de universiteit van Utrecht.

Zijn 1ste roman werd gepubliceerd in 1987. in 1990 en in 2001 sleept hij de prijs voor Best Nederlandse Misdaadroman binnen. René Appel heeft ook een filmscenario geschreven, uit een kinderboek genaamd Complot. Sinds 2003 is hij volledig schrijver geworden.

Hij schrijft samen, met verschillende mensen, maar bijvoorbeeld in het boek Goede Vrienden, schrijft hij met Ton Anbeek, Morco Barrink, Lolies van Grunsven, Roderick Mees, Hans Reurings en Hennie Warris. Ook schrijft hij allen maar literaire thrillers, zoals De derde persoon, Geweten, Loverboy, Schone handen, Weerzin, Hittegolf en Van twee kanten.

Hij heeft geen pseudoniem, en hij is ook nog niet overleden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.