Leesautobiografie van een beginner

Beoordeling 5.4
Foto van Benjamin
  • Biografie door Benjamin
  • 2e klas havo/vwo | 578 woorden
  • 6 september 2016
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
7 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Leesautobiografie
Lezen was en is nog steeds eén  van mijn favoriete hobby’s; Ik heb bijna al de boeken in mijn huis gelezen en geloof me, er zijn er veel. Daar mijn familie vaak Engels spreekt, hebben wij veel Engelse boeken in huis. Eerst vond ik ze best moeilijk om te lezen, maar nu vind ik het een makkie.
Kleutertijd
Eerlijk gezegd kan ik me bijna niks herinneren van mijn kleutertijd, maar ik vermoed dat ik boeken las zoals Rupsje Nooitgenoeg.
Basisschool
Ik las eigenlijk in die tijd niet zo veel, en als ik las, was het Nederlands. Ik las wat de meesten rond die leeftijd zou lezen, zoals Jip en Janneke en Geronimo Stilton, de laatste waarvan ik maar 2 boeken ervan had gelezen. Rond groep 6/7 las ik meer volwassen boeken, maar ze waren best saai, en ik kan er helemaal geen herinneren. Ik las graag in bed of onder een boom in de schaduw, en nu ik erover nadenk, doe ik dat nog steeds. Mijn moeder zegt dat ik op mijn vader lijk, sinds hij ook graag onder een boom las. Ik vond de karakter Geronimo Stilton best leuk, misschien omdat hij zo slim leek of zo. Of misschien is het gewoon omdat ik muizen leuk vind.

Middelbare school
Rond het eerste jaar op deze school begon ik met het lezen van al die Engelse boeken in mijn huis. Leven Thumps (fantasy-serie) was een van de eerste. Het is interessant hoe de schrijver van dromen zo’n wereld kan maken. Verder was er Doctor Who (zie Top 3 allerbest boeken(series) aller tijden), en, natuurlijk, Harry Potter. Ik begon ook een paar boeken van Discworld (Terry Pratchett) te lezen, maar ik stopte er gauw mee. Ik vond het wel een beetje saai. Een andere boekenserie die ik heb gelezen is de Eragon-serie. De wereld erin is GIGANTISCH. Ook al staat het niet in mijn top 3 (spoiler), staat het zeker op nummer 4 voor die gigantische wereld. De laatste boekenserie die ik tot nu toe heb gelezen, is de Artemis Fowl-serie. De schrijver heeft de wereld van nu erin gezet, maar dan met elven en feeën erin. Ik moet hem/haar voor die creativiteit respecteren. Ik vond de serie erg goed! Ik begon langzaam aan meer Engels te spreken in huis, en mijn Engels verbeterde daardoor snel.

Top 3 allerbeste boeken(series) aller tijden (volgens mij)
1. Harry Potter (serie, Engels)
2. Artemis Fowl (serie, Engels)
3. Doctor Who (boekenserie gebaseerd op de beroemde tv-show, door meerdere auteurs geschreven)

Harry Potter zou bijna zeker op elke top 3 boeken staan. Het is zo interessant hoe Rowling (schrijver) een zo grote wereld kan maken in maar eén boek. Ik had de meest recente boek voor mijn verjaardag gekregen, en het was spannend! Artemis Fowl is wat minder bekend, maar ik vond het toch nog leuk om de serie te lezen, de schrijver verzint er telkens wat nieuws en spannends bij. Deze internationale bestseller sloeg echt een gat in de fantasy-catagorie. Doctor Who heeft wel erg veel boeken in de serie (sinds er meerdere auteurs zijn). Deze serie is waarschijnlijk de grootste en de beste sci-fiserie die er is. Soms zijn er klassieke personages erin, en soms gooit de auteur er een of andere karakter in, wat de serie erg veel variatie geeft. Er zal wel zeker een boek voor jou erin zitten!

Benjamin den Dulk/4A

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.