Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Werkstuk Qin Shi Huangdi

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • Klas onbekend | 2215 woorden
  • 30 september 2015
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
38 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Inleiding

Mijn naam is Julian Wilmes, ik ben 13 jaar oud. Ik doe mijn werkstuk over Qin Shi Huangdi. Ik heb het onderwerp Qin Shi Huangdi gekozen omdat ik eerst iets wilde gaan doen over oud-China, dit was een te breed onderwerp en daarom heb ik uiteindelijk gekozen voor Qin Shi Huangdi. Het sprak mij erg aan omdat Qin Shi Huangdi de eerste keizer van China was en zowel het terracottaleger als de Chinese muur heeft gebouwd.

Door dit onderwerp te kiezen wil ik meer te weten komen over wie Qin Shi Huangdi nou eigenlijk echt was naast de eerste keizer van China. Mijn motivatie is dat ik na dit werkstuk veel weet over iemand die erg belangrijk was maar niet heel erg bekend onder de jeugd is naar mijn mening.

Mijn hoofdvraag is wat maakte Qin Shi Huangdi een van de grootste keizers van China?
Ik wil graag weten waarom hij zo’n belangrijke keizer is geweest en wat hij dus allemaal heeft gedaan zodat mensen hem nu nog steeds kennen.

Ik heb drie deelvragen die mij gaan helpen in het beantwoorden op mijn hoofdvraag.
Die zijn als volgt:
Deelvraag 1: Wie is keizer Qin Shi Huangdi?
Deelvraag 2: Hoe regeerde keizer Qin Shi Huangdi?
Deelvraag 3: Wat heeft Qin Shi Huangdi achter gelaten wat nu nog steeds zichtbaar is?

Alle informatie voor mijn werkstuk vind ik op zowel Engelse als Nederlandse sites.
Ook geeft mijn artikel best wel veel nuttige informatie die ik ook kan gebruiken voor mijn deelvragen.
Het boek dat ik heb gebruikt voor meer informatie heb ik van mijn docente geleend.
 

Wie is keizer Qin Shi Huangdi?
Keizer Qin Shi Huangdi was de eerst keizer van China, zijn geboorte naam is Zhen. Hij werd geboren op 18 februari 259 v.Chr en werd de koning van Qin in 247 v.Chr toen hij pas dertien jaar oud was, hierbij werd hij geholpen door twee ministers. De ministers hielpen hem met het nemen van belangrijke beslissingen binnen zijn rijk.

Zhen begon met het veroveren van de andere staten toen hij pas 14 jaar was, met zijn erg sterke leger veroverde hij dan ook vele staten. In 230 v.Chr veroverde hij de staat Han dit was de eerste verovering die hij uitvoerde. Uiteindelijk in 221 v.Chr had Zhen 7 staten en om meer macht te krijgen liet Zhen zich uitroepen tot de eerste keizer van China. Zhen noemde hem zelf vanaf nu Qin Shi Huangdi en werd zo de eerste keizer van China. Hij noemde zich zelf Qin Shi Huangdi om de positie die hij nu had kracht bij te zetten, Qin betekent letterlijk “keizer”.

Na twee mislukte aanslagen op het leven van keizer Qin, door Jing Ke en Gao Jianli, ontstond er een angst voor de dood. Daarom gaf hij de opdracht aan alle wetenschappers om een middel te maken dat hem onsterfelijke zal maken, helaas lukte dit niet. Qin Shi Huangdi stierf uiteindelijk op 10 september 210 v.Chr en werd dus 49 jaar oud. Er zijn meerdere verhalen over de dood van Qin Shi Huangdi, een van deze verhalen is dat zijn dood in het Shaqiu paleis in Oost-China was en waarschijnlijk kwam door het nemen van meerdere giftige kwikpillen. De mensen in Oost-China hadden hem namelijk vertelt dat door het slikken van deze kwikpillen je onsterfelijk zal worden.

Door de mensen van nu word Qin Shi Huangdi gezien als iemand die China weer tot één rijk heeft verenigd na een tijd van vele oorlogen, ook kennen vele mensen hem door zijn Terracotta leger en de Chinese muur.


Hoe regeerde keizer Qin Shi Huangdi?

Keizer Qin Shi Huangdi was een erg strenge keizers, hij was de keizer die China één maakte en de oorlog tussen de niet-verenigde staten beëindigde. Toch stond hij ook bekend als een wrede dictator. De regels waren streng en als je die regels overtrad stond daar een straf op net als nu, alleen was de straf in die tijd anders. Bijvoorbeeld stond er op verzet tegen de regering de dood straf. Ook werd het verschil van mening niet geaccepteerd en bestraft.

Het besturingssysteem dat de staat Qin had kwam terug in China. Alles werd het zelfde in heel China, dan kan je dus denken aan de taal die iedereen het zelfde ging spreken vanaf die tijd, één metrisch stelsel, dit is een stelsel van gewichten en maten, en het hele rijk kreeg één munt. Ook het schrift werd het zelfde dat kwam door Li Si, hij maakte het “kleine zegelschrift”. Al deze regels maakte het regeren voor Qin Shi Huangdi een stuk makkelijker. Het rijk was opgedeeld in 40 verschillende staten, een soort provincies dus. De centrale overheid had 12 ministers die allemaal direct verantwoording aan de keizer moesten afleggen. De meeste hoge legerofficieren en senior bestuurders werden door de keizer aangesteld en hij kon deze wanneer dan ook vervangen. Door het op deze manier te doen als Qin Shi Huangdi deed had de keizer erg veel macht.

De ideeën van Qin Shi Huangdi waren gebaseerd op Xun Zi, wie een derde grote geleerde van Confucius was, Confucius was een Oud-Chinees sociaal filosoof die voor de tijd van Qin Shi Huangdi leefde. Een groot deel van zijn leven was hij een privéleraar waar zijn filosofische ideeën ook al zichtbaar waren. Confucius had uiteindelijk 3000 studenten waarvan er 70 hoog begaafd waren. Het onderwijs dat Confucius gaf was vooral gericht op politieke vaardigheden omdat hij vond dat mensen met een goede opleiding hoogwaardigheidsbekleders moesten worden. In China is Confucius een belangrijk persoon geweest dat kun je zien aan alle scholieren die op 28 september vrij zijn om de verjaardag van hem te vieren. Alle leerlingen geven op deze dag zonnebloemen aan hun docenten.

Ook bouwde Qin Shi Huangdi aan een heel groot leger. Het leger werd erg versterkt en alle boeren waren potentiële soldaten. Door een groot leger op te bouwen hoopte Qin Shi Huangdi op een staat die langer dan 1000 jaar bestond. Hierdoor ontstond uiteindelijk ook het Terracottaleger dat bij zijn graf stond.

Wat heeft Qin Shi Huangdi achtergelaten wat nu nog zichtbaar is?

De biografie gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Keizer Qin Shi Huangdi heeft vele dingen achter gelaten. Bijvoorbeeld het Terracotta Leger en de Chinese muur. Hij heeft niet alleen dingen achter gelaten die je echt goed kan zien zoals de Chinese muur maar zo heeft hij ook China als één rijk achter gelaten en heeft China nu één taal en één schrift.

Het Terracotta leger

Het terracotta leger is speciaal gebouwd voor keizer Qin Shi Huangdi en zou hem beschermen in het hiernamaals ook zou hij met dit leger, net als hij op aarde had gedaan, het hiernamaals veroveren.
De naam Terracotta leger komt van het materiaal waarvan het leger gebouwd was namelijk Terracotta klei.

Het Terracotta leger is in 1974 opgegraven door een boer die het tegenkwam tijdens het graven van een put. Daarna zijn er meerdere opgravingen geweest die nu in vijf kuilen van 6 meter diep te bewonderen zijn, de kuilen staan op ongeveer twee kilometer afstand van de grafheuvel van keizer Qin Shi Huangdi. In totaal staan er 9099 soldaten verdeeld in de 5 grote kuilen die er zijn. Elke soldaat had een mooi gekleurd uniform maar helaas is dit na 22 eeuwen door schimmels er bijna helemaal afgegaan. Er zijn nog wel veel andere details in het leger die je nu nog steeds kan zien zo is er bijvoorbeeld aan gedacht dat iedereen anders is en dit zie je terug in de beelden, elk beeld is anders en uniek. De beelden hebben allemaal andere gezichten en de lengtes van de soldaten liggen tussen de 1,60m en de 1,80m, wat minder bekent is is dat er ook beelden zijn gemaakt van rond de 50 tot 70 centimeter. Niet iedereen staat in de zelfde houding zo staan de meeste van de soldaten rechtop maar sommige zitten ook geknield dit zijn dan meestal de boogschutters. Wel staan alle soldaten op volgorde van rang.

Tegenwoordig is van de plek waar het Terracotta leger lag een museum gemaakt waar mensen de beelden kunnen bekijken voor ongeveer 170 yuan. Ook worden in andere landen enkele soldaten tentoongesteld zoals in 2008 toen het Drents Museum in Assen 15 soldaten tentoonstelde in hun museum.
                                                                                                                      

De Chinese Muur

De Chinese muur is gebouwd door Qin Shi Huangdi in zijn regerings periode, de Qin-Dynastie. De hele muur van ongeveer 6000 kilometer lang is opgebouwd uit bestaande stukken muur die door keizer Qin Shi Huangdi zijn samengevoegd tot één muur. In China noemen ze de muur ook wel de 12.000 Li muur, 1 li is ongeveer 500 meter daarom word de muur geschat op ongeveer 6000 kilometer. De muur werd gebouwd omdat keizer Qin graag zijn rijk wilde beschermen tegen de nomadische volken. De Chinezen hadden vier keuzes om zichzelf te beschermen tegen de nomaden. De Chinezen konden campagnes voeren om de Nomaden uit de buurt te houden, verdedigings plaatsen bouwen, een economische band aangaan of de bouw van een grote muur om de Nomaden buiten hun rijk te houden. Uiteindelijk hebben ze alle manieren geprobeerd in verschillende dynastieën, toch is de muur wel het meest bekend. Na het besluit over het bouwen van deze enorme muur werden de eerste delen van de muur gebouwd rond 700 v.Chr, De laatste hand aan de muur werd gelegd rond 1500. De bouw van de muur was een erg wreed proces naar schatting zijn er meer dan 1 miljoen mensen omgekomen bij het verbinden en bouwen van de Chinese muur. De muur is niet altijd gebouwd door mensen die dit graag wilde bouwen. Drie verschillende groepen mensen hebben aan de bouw van de enorme muur meegewerkt. Bijvoorbeeld hebben de soldaten van de Qin-Dynastie meegewerkt aan de bouw en verdediging van de muur dit waren er ongeveer 300.000, De boeren hebben vaak onder dwang meegeholpen met de bouw ongeveer 500.000 boeren moesten verplicht meehelpen met de bouw en als laatste heb je nog de gevangenen die voor straf mee moesten werken.

De muur alleen hielp niet om de vijanden, de nomaden dus, tegen te houden daarom werd de muur door ongeveer 1 miljoen mensen bewaakt. Dit bewaken gebeurde vanuit meer dan 1000 uitkijktorens en forten die op de muur of daar in de buurt stonden. De chinezen hadden in de tijd dat de muur er was al een erg goed alarm signaal bedacht. Als de vijand kwam dan staken ze hout, stro en mest in de brand. Voor elk aantal soldaten waren er rookwolken, bijvoorbeeld kwamen er 500 mensen of vijanden aan dan zouden twee grote rookwolken gemaakt worden hierdoor werden alle bewakers gewaarschuwd en konden zij zich klaarmaken voor de strijd en wisten ze heel goed wat hun te wachten stond.

Tegenwoordig is de muur zwaar beschadigd en afgebroken op sommige plekken daarom kan je ook niet over de hele Chinese muur lopen. Er zijn natuurlijk nog wel delen van de muur waar je op kan lopen en die je kan bezoeken om te bekijken. De muur staat ook op de wereld erfgoedlijst van UNESCO en is dus een beschermd stuk erfgoed in China, net als het Terracottaleger.

Conclusie

Qin Shi Huangdi is de eerste keizer van China en geboren op 18 februari 259 v.Chr. Toen hij pas 13 jaar was werd hij de koning van Qin. Als koning van Qin veroverde hij alle 7 staten en verenigde hij China tot één rijk. Uiteindelijk overleed de keizer in het Shaqiu paleis in Oost-China. Hij overleed aan meerdere giftige kwikpillen omdat zijn raadsmannen hadden gezegd dat hij door deze pillen onsterfelijk zou worden. De keizer van China was een erg strenge en wrede keizer door sommige word hij ook wel beschreven als een wrede dictator. Het besturingssysteem dat de staat Qin had kwam terug in China, Alle munten, het schrift, etc. worden het zelfde in elk deel van het verenigde China. Ook werkte keizer Qin Shi Huangdi aan een groot leger voor een rijk van meer dan 1000 jaar. Alle ideeën die de keizer had kwamen van een filosoof genaamd Confucius. De keizer van China heeft vele culturele dingen achter gelaten zoals de taal maar ook heeft hij twee hele grote en bekende kunst werken achtergelaten dit zijn de Chinese muur en het Terracotta leger. Het Terracotta leger is een enorm leger van klei beelden gebouwd om Qin Shi Huangdi te beschermen in het hiernamaals. De Chinese muur zou zijn rijk beschermen tegen vijanden van buiten. De muur is ongeveer 6000 kilometer lang en op sommige plekken nog steeds intact.

Qin Shi Huangdi is de eerste keizer van China en geboren op 18 februari 259 v.Chr. Toen hij pas 13 jaar was werd hij de koning van Qin. Als koning van Qin veroverde hij alle 7 staten en verenigde hij China tot één rijk. Uiteindelijk overleed de keizer in het Shaqiu paleis in Oost-China. Hij overleed aan meerdere giftige kwikpillen omdat zijn raadsmannen hadden gezegd dat hij door deze pillen onsterfelijk zou worden. De keizer van China was een erg strenge en wrede keizer door sommige word hij ook wel beschreven als een wrede dictator. Het besturingssysteem dat de staat Qin had kwam terug in China, Alle munten, het schrift, etc. worden het zelfde in elk deel van het verenigde China. Ook werkte keizer Qin Shi Huangdi aan een groot leger voor een rijk van meer dan 1000 jaar. Alle ideeën die de keizer had kwamen van een filosoof genaamd Confucius. De keizer van China heeft vele culturele dingen achter gelaten zoals de taal maar ook heeft hij twee hele grote en bekende kunst werken achtergelaten dit zijn de Chinese muur en het Terracotta leger. Het Terracotta leger is een enorm leger van klei beelden gebouwd om Qin Shi Huangdi te beschermen in het hiernamaals. De Chinese muur zou zijn rijk beschermen tegen vijanden van buiten. De muur is ongeveer 6000 kilometer lang en op sommige plekken nog steeds intact.

Wat keizer Qin Shi Huangdi een van de grootste keizer van het Chinese rijk maakte is dat hij grote dingen heeft gedaan voor zijn land, hij was de man die China één maakte en tijden van oorlog kon eindigen. Ook staat hij tegenwoordig bekent om het Terracotta leger dat veel toeristen trekt even als de Chinese muur. Kortom Qin Shi Huangdi was soms een wrede dictator maar uiteindelijk heeft hij toch enorm veel voor zijn land kunnen betekenen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.