Raspoetin

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • 4e klas vwo | 321 woorden
  • 24 mei 2001
  • 139 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
139 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

RASPOETIN

Gregory Efimovich Raspoetin werd op 10 januari 1869 geboren in Prokovskoe, een klein dorpje in Siberië aan de oevers van de Tura. Raspoetin leidde een wild leventje, hij stal, dronk en was gek op seks en vrouwen. In 1903 ging hij naar Sint-Pietersburg waar hij, door zijn bekendheid als genezer en ziener werd voorgesteld aan het hof van tsaar Nicolaas II en tsarina Alexandra Fjordorovna, hij kreeg grote bekendheid en invloed omdat hij met behulp van zijn genezende krachten, de kroonprins Aleksej wist te genezen van zijn ziekte hemorragie. Aan het hof deed Raspoetin zich voor als een rustig man, maar hij veroorzaakte schandaal na schandaal door onder andere zijn orgiën. Mensen noemden hem de “Evil Monk”of ook wel de “Heilige Duivel” omdat hij zich aan het hof zo keurig gedroeg terwijl hij in het echte leven erg “wild” was. Een van Raspoetin’s belangrijkste ideeën was dat iemand eerst gezondigd moest hebben voor hij of zij verlost kon worden. Door zijn orgiën vond iedereen hem maar een schandaal en was de tsarina de enige die nog aandacht aan hem schonk.

Toen Nicolaas in de Eerste Wereldoorlog zijn leger moest aanvoeren greep Raspoetin de kans om zijn invloed op de tsarin te vergroten en dus zo ook op de binnenlandse politiek, hij besliste bijvoorbeeld over het benoemen en ontslaan van ministers. Raspoetin was niet erg gewild door het volk, en vooral niet bij de Romanov familie, deze organiseerden een feest op 16 december 1916 en Prins Felix Youssoupov duwde samen met Graaf Dimitri Pavlovich, de gehate Raspoetin van de trap af, hij stierf niet na de val en dus begroeven ze hem in het ijs van de Neva, waar zijn lichaam op 19 december 1916, dus 3 dagen later, werd gevonden. Felix en Dimitri werden als helden beschouwd door het volk maar werden gestraft door tsaar Nicolaas, toevallig was deze straf juist hun redding om niet in de handen van de bolsjewieken te vallen.

REACTIES

O.

O.

raspoetin nam iedere dag een kleine hoeveelheid gif in, zo bouwde hij weerstand tegen o.a.cyandine, slaapmiddel... hij voelde zich na de dodelijke hoeveelheid gif enkel misselijk. Joesoepov en enkele andere van adel schoten op hem. De doodsoorzaak was echter een enkele kogel die in de hersenen zat. de andere kogels deden hem zelfs niets.

5 jaar geleden

T.

T.

dat klopt O

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.