Johann Sebastian Bach

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • 4e klas havo | 387 woorden
  • 7 juni 2001
  • 169 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
169 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

JOHANN SEBASTIAN BACH'S LEVEN

Op 21 maart 1685 werd Johann Sebastian Bach geboren, zijn geboorteplaats was Eisenach (Thuringia).

Hij was de zoon van Johann Ambrosius Bach (1645-1695). Zijn moeder heette Elisabeth Lammerhirt. Johann Sebastian was hun achtste kind. Zijn twee peetooms hebben hun namen aan hem gegeven zij heette Sebastian Nagel en Johann Georg Koch. Johann Sebastian is gedoopt in de Georgenkirche (St. George kerk) op 23 maart 1685. Het huis waarin Bach heeft geleefd is nu een museum geworden.

De Bach familie was een erg muzikale familie. Met in elke generatie wel muzikanten, zoals de broers van Johann Sebastian Johann Christoph en Johann Michael.

Johann Sebastian had eigenlijk niet echt een gelukkige jeugd. Zijn moeder stierf toen hij 9 jaar was en zijn vader een jaar later toen Johann Sebastian 10 was, hij ging toen bij zijn oudste broer wonen, Johann Christoph.

De plaats waar zijn broer woonde heette Ohrdruf, hier was zijn broer een orgelspeler. Maar hij had het niet gemaakt in de muziekwereld. Van hem kreeg Johann Sebastian zijn eerste muziekles. Hij had talent.

Johann ging naar het lyceum in Ohrdruf, hij leerde Latijn en zong in het schoolkoor. Toen zijn broer de school niet meer kon betalen ging hij voor een tijdje met zijn vriend Georg Erdmann naar Luneburg, dit was op 15 maart 1700.

Zij gingen hier werken in een koor om zo wat geld bij elkaar te krijgen. De kerk waarin ze dat deden was de St Michel kerk.

Bach was nu niet meer zo ver weg van een carriere in de musicalwereld. De school waar Bach nu op zat was namelijk goed uitgerust met een schoolbibliotheek en had een indrukwekkende musical traditie. Er waren vaak concerten en uitvoeringen.

Hier kwamen ook vaak Franse orkesten. Dit kun je ook zien aan de stijl van Bach tijdens deze periode. Aan het einde van deze periode is Bach een echte professional geworden.

Johann Sebastian kreeg muzieklessen van Georg Bohm, die ook uit Thuringian kwam. Bohm was orgelspeler in de Johannskirche. Toen Johann 17 jaar was ging hij in een kerk spelen dit was het begin van een carriere als musicus. In vergelijking met andere muzikanten is Bach geografisch eigenlijk nooit verder geweest dan Hamburg en Lubeck. Hij heeft nooit concerten gegeven buiten Duitsland.

Door de Tweede Wereldoorlog zijn veel gebouwen waar Bach heeft geleefd verwoest.

Johaan Sebastian Bach stierf in 1750 in Leipzig.

REACTIES

N.

N.

hoii,

mooi werkstuk!!

12 jaar geleden

A.

A.

Hier heb ik echt keiveel aan zeg. Bedankt!

10 jaar geleden

N.

N.

super site ga zoo door

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.