Lilja 4 ever

Beoordeling 2.9
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • 4e klas havo | 266 woorden
  • 5 januari 2004
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 2.9
24 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Lukas Moodysson werd 17 januari 1969 geboren in Lund in Zweden. Hij is verhuist naar Malmo met zijn vrouw Coco en zijn 2 kinderen. Op zeventienjarige leeftijd begon hij met schrijven van gedichtenbundels. Sindsdien heeft hij 5 romans geschreven. Hij ging een regie opleiding volgen aan het Dramatiska Insitutet in Stockholm waar hij 5 korte filmpjes heeft gemaakt. Lukas zijn debuutfilm was Fucking Åmål(1998) In Rotterdam werd hij pas in 2000 voor de eerste keer gedraaid. Deze film was een kassucces. Hij trok in Zweden meer bezoekers dan de Titanic. Ook buiten Zweden werd het een groot succes. Het haalde een hoge notering bij de publieksenquete van het Rotterdamse filmfestival
Zijn 2e film volgde al gauw daarna 'together' In deze film speet zijn oudste zoon ook een kleine rol in. Die film gaat over homoseksuele en andere onderwerpen die in de wereld taboe zijn. Deze film werd niet zo een kassucces als de vorige film. Zijn droom was om naar Amerika te gaan verhuizen en daar te werk gaan als regisseur, helaas is die droom nog niet uitgekomen maar zijn films draaien wel in Amerika. Hij vond het een goed idee om een film te maken over de realiteit onder de jongeren. Lilja 4-ever werd dat. Tegenwoordig vindt je overal gedwongen prostituees die geen andere keus hebben. Meestal worden die mensen vanuit Oost-Europa naar verdere delen van Europa of zelfs over de oceaan heen gestuurd om daar te gaan werken,en als je eenmaal in die kring zit kom je er moeilijk uit. Hij bedacht dat door deze film misschien wel mensen gingen denken over dat dit soort dingen echt gebeuren.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.