Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Wonen in de stad

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas havo | 301 woorden
  • 14 april 2009
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
6 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Wonen in de stad

inhoud:

- inleiding (waarom wonen in de stad?)
- eerste argument (werk)
- tweede argument (onderwijs)
- derde argument (woongelegenheid)
- vierde argument winkelgelegenheid & recreatie)
- vijfde argument (omgeving)
- conclusie

Wonen in de stad heeft veel voordelen, bijvoorbeeld dat alles binnen bereik is en er veel werk en recreatie te vinden is. Ook is een stad ook goed voor het opvoeden van een kind, Genoeg scholen om uit te kiezen.

Werk: In de stad zijn verschillende banen te vinden. In de dienstensector maar ook in de industrie. Het werk is dan ook makkelijk te bereiken. Je kan met de auto, bus, trein, tram, metro en met de fiets.


Onderwijs:Er zijn in de stad verschillende scholen te vinden. Soms ook een universiteit. Er zijn voldoende scholen om uit te kiezen en zijn vrijwel altijd dichtbij. Voortgezet onderwijs is er ook genoeg, openbaar, protestants, christelijk, kies maar.

Woongelegenheid: Voor iedereen is er in de stad wel een geschikt huis te vinden, voor jonge ouders met kinderen een nieuwbouwwijk, voor oudere mensen een wat oudere rustige buurt en voor starters een redelijk huis in het centrum of in een woonwijk.

Winkelgelegenheid & recreatie: In de stad zijn voldoende winkels en supermarkten te vinden. Ook zijn er voldoende gespecialiseerde winkels en zaken te vinden. In de stad is ook voldoende recreatie. Zo zijn er zwembaden, (sport)parken, bioscopen en theaters.

Omgeving:Er zijn voldoende steden om te wonen. Je kan een oude stad kiezen maar ook een nieuwere, ook hebben steden een verschillende inwonersaantal, en kan je kiezen hoe groot de stad moet zijn, bijvoorbeeld: een miljoenenstad, of een stadje ergens op het platteland.

Kortom dit zijn de redenen waarom je de stad moet kiezen als woonplaats. Veel recreatie, werk en schoolgelegenheid en ook de verschillen in woningen en locaties.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.