ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Stop vrouwenverminking.

In Nederland is vrouwenbesnijdenis al sinds 1993 verboden. Het wordt gezien als een mishandeling van de vrouwen en is dus strafbaar. Daarom nemen veel ouders hun dochters mee naar het buitenland om ze daar te laten besnijden.
Ik vind dat vrouwenbesnijdenis iets onmenselijks is, en volgens een onderzoek is het grootste deel van Nederland het daar ook mee eens. Daarom vind ik ook dat ouders die hun dochters in het buitenland laten besnijden, ook veroordeeld moeten worden.
Bij vrouwenbesnijdenis wordt de clitoris en soms ook een deel van de schaamlippen weggesneden. Vervolgens worden de schaamlippen aan elkaar genaaid. Dit kan op verschillende manieren plaatsvinden. Welke manier gebruikt wordt is afhankelijk van de traditie. Besnijdenis vindt al op jonge leeftijd plaats, meestal bij meisjes tussen de drie en de negen jaar.
Wereldwijd zijn er meer dan 135 miljoen vrouwen besneden, en jaarlijks komen er ongeveer 2 miljoen meisjes bij.

Het besnijden van de vrouw is iets wat geheel niet in onze maatschappelijke samenleving thuis hoort. Het besnijden van de vrouw is een vorm van verminking, het vrouwelijke geslachtsorgaan komt er op deze manier heel lelijk uit te zien. Bovendien is het slecht voor de gezondheid. Daarbij komt dat het een verschrikkelijke pijnlijke gebeurtenis is. Meisjes die besneden worden kiezen niet zelf voor deze erge dingen. Ze zijn te jong om zelf te kiezen, de beslissing wordt voor ze gemaakt door hun ouders.
Besnijdenis is een vorm van verminking. De vrouw houdt er ernstige littekens aan over. Dit wordt vooral veroorzaakt door de slechte hygiënische omstandigheden waaronder het ritueel wordt uitgevoerd. Het wordt vaak gedaan door vrouwen, die meestal geen enkele medische scholing hebben. Voor de besnijding worden messen, scheermesjes, glasscherven, scherpe stenen of zelfs gewoon een vingernagel gebruikt. Deze vieze instrumenten worden vaak opnieuw gebruikt zonder te steriliseren. Na de besnijdenis wordt vaak een mengsel van kruiden, koeienmest en as op de wond gedaan om het bloeden te stoppen.
Deze onhygiënische manier van opereren is schadelijk voor de gezondheid.
Omdat de ingreep zonder verdoving plaatsvindt, levert deze bij het meisje een vreselijke pijn op. Ook houdt de vrouw vaak voor de rest van haar leven pijn tijdens het zitten, lopen en geslachtsgemeenschap. Tijdens de geboorte van een kind levert de besnijdenis ernstige problemen op. De aan elkaar vastgenaaide, meestal vergroeide, schaamlippen moeten losgemaakt worden om het kind te kunnen baren.
Nederland is een vrij land waar iedereen recht heeft om zelf voor dingen te kiezen. Deze meisjes hebben geen keuze, ze worden gedwongen. Dit leidt vaak tot grote psychische gevolgen zoals bijvoorbeeld zware depressie.
In de moslimcultuur is de vrouw onderdanig aan de man. Daarom doet de moeder wat haar door haar man gevraagd wordt. Mannen houden vrouwen voor dat ze geen echte vrouw zijn wanneer ze niet besneden zijn
De overheid zal meer er op moeten letten dat Nederlandse meisjes niet naar het buitenland gaan om zich daar te laten besnijden.
Er bestaan geen goede redenen om een vrouw haar vagina te verminken, geen geloof of traditie geeft iemand het recht om iemand te verminken.
In onze samenleving is het belangrijk dat iedereen vrijheid heeft om zijn eigen keuzes te maken. Dat ieder kind recht heeft op een zorgeloze jeugd. Dat iedere vrouw recht heeft op een leven zonder enige vorm van mishandeling. Daarom moet er voor gezorgd worden dat er in Nederland geen besneden vrouwen meer leven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

vrouwenbesnijdenis heeft niks met het geloof te maken. Het bestond al voordat islam optrad in die landen. Het is gewoon een vorm van het cultuur.

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

woow echt vet goed! zupah!

11 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast