Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

Ik hou mijn betoog over vrouwen emancipatie en als stelling heb ik dat mannen en vrouwen gelijk moeten behandeld worden.

Ik ben het daar zeker mee eens, omdat ik zelf ook een vrouw ben en elk vrouw wilt gelijk behandeld worden zonder dat een mannelijke geslacht voor wordt betrokken. Dat is oneerlijk en zeker als een vrouw en een man dezelfde taken uitvoert! We zijn allemaal toch gewoon 1.Inleiding: Ik heb deze stelling gekozen omdat ik zelf ook een meisje ben en het komt nog steeds voor dat vrouwen niet gelijk behandeld worden vergeleken met mannen. En het trok me wel aan om erin te gaan verdieppen. Ik heb zelf nog nooit in zo’n positie gezeten dat ik onterecht werd behandeld en dat dan die jongen wel terecht werd behandelt tot zo ver ik me kan herinneren of het is me wel overkomen maar dan was ik er niet bewust bij dat het vrouwen emancipatie is en ik heb het ook gekozen omdat het een maatschappelijke probleem moest zijn.Emancipatie betekent dat groepen mensen dezelfde rechten krijgen als andere groepen mensen. Emancipatie van vrouwen betekent dat de vrouwen dezelfde rechten als mannen krijgen.Ik vind het wel begrijpelijk als een man werkt en meer taken uitvoert vergeleken een vrouw en dat hij dan meer verdient, maar dan moet het andersom ook zo zijn dus als een vrouw meer taken uitvoert dan een man dan moet zij ook meer verdiennen.Bijvoorbeeld: Vrouwen verdien zo 7% minder dan mannelijke werknemers met het zelfde soort werk en ervaringen. Dat vind ik niet kunnen, want waarom moet nou mannen meer verdienen ik zie daar geen reden voor in en omdat ze mannen zijn betekent niet dat ze beter zijn. We zijn allemaal mensen en we werken allemaal even hard om iets te kunnen bereiken.

En als er een verschil is in het achtergrond, opleiding of werkervaring dan verdiennen vrouwen 23% minder dan mannen.Vroeger hoefde je als vrouw geen verantwoording af te leggen als je ervoor koos nadat je getrouwd was om thuis te blijven en je helemaal op je gezin te gaan storten en op het huishouden. Dit is tegenwoordig helemaal niet meer zo.Tegenwoordig moeten vrouwen zich gaan verdedigen als ze hun carrière willen ruillen voor de rol van huisvrouw. Ik vind het wel logisch klinken dat vrouwen tegenwoordig werken, het is normaal om nu te zien dat vrouwen werken.Ik vind dat vrouwen nog geen goede postie hebben tot anen. En als een vrouw goed is in een bepaalde baan dan heeft ze ook nog kinderen en dan is de kans dat ze geweigerd wordt is veel groter, want stel je voor der kinderen worden ziek en dan heeft ze geen oppas en tegenwoordig zijn creches en na schoolse opvang veel te prijzig geworden veel mensen hebben daar geen geld voor en nu moeten die moeders wel korter gaan werken om voor hun kinderen te gaan opletten en dat is begrijpelijk, maar ik vind dat de mannen dat ook moeten doen wij vrouwen wordt van van ons veel ge-eist . dan zal een dag moeten vrij nemen dat kost de baas heel veel tijd en afzeggingen van vergaderingen verplaatsen naar andere datum.Heeft ze geen kinderen en ze is nog jong heeft ze grote kans dat ze geen top functie krijgt waar ze goed in is en uiteindelijk kiest ze dan voor een man en dan gaat ze trouwen en dan kiest ze voor kinderen zulke idiëen hebben bazen ze denken moeders moeten kinderen zorgen daarnaast krijgt ze zwangerschap verlof en ouderverlof en bij de man vevalt het zwangerschap verlof. De kans dat ze wel een topfunctie krijgt is ook wel groot want tegenwoordig willen mensen juist jonge mensen en ze zijn ook goedkoop.

In vind dat in Nederland in het algemeen het vrouw wel goed voor elkaar heeft gekregen vergeleken met de vrouwen in andere landen zoals Irak, Iran, Afghanistan of Pakistan. Dat komt doordat er in de Nederlandse wet staat dat mannen en vrouwen gelijke rechten hebben ze hebben recht om de zelfde te verdienen voor het zelfde soort werk zoiets noem je ook wel gelijke behandeling.Het komt nog steeds voor dat vrouwen in vele landen geen abortus mogen plegen of de anticonceptie middel mogen gebruiken en dat vrouwen niet mogen stemmen en in andere landen moet ze hun seksuele geaardheid onder druk zetten zoals homo’s mogen geen relaties met elkaar hebben. Ik vind dat niet kunnen want elk vrouw moet zelf weten wat zei wilt en niet de overheid komt even jouw leuk vertellen wat voor jouw de beste isWij leven in een gemengde economie, vrouwen hebben nu evenveel te zeggen als een man. Wij vrouwen kunnen gewoon letterlijk het zelfde doen als mannnen we mogen stemmen we hebben recht op een vrije meningsuiting. En jaren geleden was het niet zo we mochten niet stemmen, omdat wij vrouwen zijn en ze vonden dat wij alleen maar bezig moesten houden met huishouden en met de kinderen.Je hebt nog steeds politieke partijen waar alleen maar mannen voorkomen misschien met een uitzondering zit er maar misschein 2 of 3 vrouwen tussen. En de meeste mensen zullen zelf zeggen dat er alleen maar mannen in het politiek zijn maarjah we hebben wel een koningen .

Ik vind het nog steeds wel een beetje vreemd dat zulke dingen gebeuren we leven in 2005 een man en een vrouw zijn gewoon hetzelfde als het om werk gaat. Ik bedoel maar vrouwen kunnen letterlijk hetzelfde studeren als mannen ze kunnen het zelfde bereikken. Vrouwen zijn tegenwoordig ook nog zelfstandiger geworden en onze stem is nu ook wat krachtiger als we het gebruiken We leven niet meer in de 18e eeuw.

Toen die tijd gingen mannen alleen jagen naar eten en de vrouw moest op de kinderen letten en bezig zijn met huishouden en ze mochten niks zeggen altijd maar luisteren naar de man. En nu jaagt de vrouw naar eten en ze let op de kinderen en ook nog doet ze de huishouden + ze heeft een baan vrouwen hebben tegenwoordig veelste druk ze hebben geen tijd om aandacht aan hun zelf te besteden . En wat doen die mannen enegiste wat ze doen is werken thuis komen zitten eten slapen.

Veel mensen halen God erbij. God heeft de vrouw geschapen om mensen te kunnen verzorgen, het huishouden te doen, ze moeten de kinderen naar bed bregen boekje voorlezen en dan nog in bed stoppen en ze opvoeden en hebben vaak een parttime baan en mannen zijn er om de kost te verdienen en als de mannen 's avonds thuis komen van hun werk moet het huis schoon zijn, het eten klaar staan en moeten de vrouwen de mannen verwennen. Ik vind dat mannen nog heel weinig doet in het huishouden een man heeft misschien wel langer gewerkt maar, wanneer de man zeg maar thuiskomst doet hij nauwelijks iets het is nog steeds bekend dat mannen nauwelijks wat doen. Veel mensen denken dat het zo nog steeds moet gaan. Ook hebben mannen vaak meer kans op een hogere functie op hun werk dan vrouwen. Vrouwen worden nog steeds op veel dingen achtergesteld, terwijl dat onzin is, ik vind dat vrouwen net zoveel rechten en kansen als mannen en dat is ook zo, daar hebben ze recht op. Er is dus ook nog steeds een vaststaand beeld van de rol van de man en de rol van de vrouw in de wereld en die moet verdwijnen, want vrouwen worden daardoor achtergesteld.

De vrouwen zijn rechtstreeks bij het conflict betrokken. De vrouwen worden achtergesteld, dus zij worden rechtstreeks bij het conflict betrokken. Mannen denken vaak ouderwets, zodat de vrouwen worden achtergesteld.

Daarom zijn er verschillende pressiegroepen in Nederland die alle vrouwen in het algemeen willen helpen met de rechten. Ze staan ook achter de vrouwen en steunen ze. Pressiegroepen zijn dus organisaties die opkomen voor een bepaald belang of ideaal door invloed op de machthebbers uit te oefenen, dus door middel van bijvoorbeeld acties, demonstraties proberen de pressiegroepen te bereiken dat de machthebbers over het probleem 'vrouwenemancipatie' gaan nadenken en er iets aan gaan doenIk vind ook dat veel vrouwen nog steeds kiezen voor een parttimers baan het zou voor emancipatie beter zijn als mannen vaker een deeltijd baan kiezen zodat de vrouwen met een carriere kunnen beginnen. En ook doordat de opvang voor kinderen heel duur is zijn we weer terug af bij het begin dat vrouwaen nu ontslagen nemen om hun gezin te kunnen onderhouden.Ten slotte zeggen mensen wel de vrouwen emancipatie is verbetered maar uiteindelijk zijn maar kleine dingen verandert maar het is zekre nog niet helemaal verbeterd er zijn nog zoveel dingen over ongelijkheid tussen de mannen en vrouwen en vooral op het werk en in het gezinsleven


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

N.

N.

Er staan veel taal- en spelfouten in het betoog

10 jaar geleden

A.

A.

mm veel spelfouten en veel herhalingen, wat wil je hiermee zeggen?

9 jaar geleden

A.

A.

je zegt dat vrouwen meer rechten moeten hebben, maar klaagt ook over het feit dat vrouwen het tegenwoordig te druk hebben omdaty ze kinderen verzorgen, het huishouden doen en ook nog eens een baan hebben. Maar meer rechten voor de vrouw betekent onder andere dat vrouwen een goede of betere baan krijgen. Dus dat wat jij nu zegt komt niet echt met elkaar overeen denk ik... Verder op zich wel een goed betoog.

9 jaar geleden

A.

A.

wat ze daarmee bedoeld is dat vrouwen niet het huishouden in hun eentje moeten doen. mannen kunnen toch ook voor de kinderen zorgen en het huishouden doen!? dus jij denkt echt dat wanneer een vrouw een goede baan heeft ze ook nog de rest gaat doen en mannen alsnog op hun luie kont mogen zitten en alleen hun goede baan hebben!?!?

2 jaar geleden