Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Verzamelen

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 2e klas havo | 293 woorden
  • 18 februari 2013
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

 Als verzamelobject kan eigenlijk ieder soort object dienen waar verschillende soorten van bestaan. Meestal heeft de verzamelaar een sterke gevoelswaarde bij de objecten. Een verzameling wordt ook een collectie genoemd. Bij kunstverzamelaars spreekt men ook van collectioneurs en wordt het verzamelen ook collectioneren genoemd. Er bestaan privé- en openbare verzamelingen. Privé verzamelen wordt het meest als tijdverdrijf of om speculatieve redenen gedaan, terwijl openbare verzamelingen (bibliotheken en musea) cultuurbehoud en onderzoek ten doel hebben.

Naar mijn mening is verzamelen een leuke bezigheid, voor jong en oud. Ik verzamel zelf ook modeltreinen maar om nou nutteloze snoep papiertjes of oude schoenveters te gaan verzamelen vind ik toch wat te ver gaan. Zoek dan een echte manier van verzamelen zoals het verzamelen van iets waar je later ook nog iets aan hebt. Want wat moet je nou met zo’n snoep papiertjes. Ik zou zeggen weggooien maar een ander zou zeggen dat ik dat juist moet bewaren, want dat is dan bijv. een van zijn mooiste papiertjes uit zijn verzameling.

Verzamelen kan leuk zijn als je echt iets naar jouw interesse of verbeelding opmerkt. Ga dit dan ook gerust verzamelen want het kan je nog veel plezier aan beleven.

Verzamelen is niet leuk als je iets nutteloos gaat verzamelen waar je niets aan hebt of doelloos is ga daar dan ook geen tijd aan besteden want dan is het ook echt totale tijdverspilling. Als jij bijv. nutteloze schoenveters verzameld, is dat toch volkomen nutteloos wat ga je daar nou noch mee doen. Waarom zou je dat ook gaan verzamelen.

Mijn conclusie is dat verzamelen leuk en nuttig kan zijn als je het juiste verzameld, maar doe je dat niet en verzamel je iets volkomen nutteloos is dat pure tijdeverspiling.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.