Verbod tegen burka's (tegen)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 680 woorden
  • 9 november 2006
  • 72 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.6
  • 72 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Er moet een verbod komen op burka’s in openbare ruimtes in Nederland

Op 20 december 2005 heeft de Tweede Kamer een motie van Geert Wilders aangenomen, deze motie hield een landelijk verbod in op het dragen van de burka in openbare ruimten in Nederland. De partijen: CDA, VVD, LPF en de Groep Nawijn hebben vóór deze motie gestemd.
In Utrecht is het al een tijdje verboden om de burka te dragen als hierdoor het vinden van werk onmogelijk wordt gemaakt. Dit geldt dan vooral voor vrouwen die in de bijstand lopen, omdat dit in strijd is met de Wet werk en bijstand. Deze wet houdt in dat iemand die in de bijstand loopt geen dingen mag doen die het vinden van werk bemoeilijkt of onmogelijk maakt. Ik vind dat het dragen van een burka het vinden van werk niet bemoeilijk of onmogelijk zou mogen maken, en ben het ook niet eens met de stelling ‘er moet een verbod komen op burka’s in openbare ruimten in Nederland’.
Het door een burka te dragen werkeloos zijn vind ik een slechte zaak. Wanneer iemand op zoek naar werk is, goede kwaliteiten heeft en eigenlijk geschikt zou zijn voor de baan maar de werkgever toch liever voor een ander gaat omdat deze persoon een burka draagt kan gewoon niet. Het is gewoon een vorm van discriminatie. Het gaat er op je werk toch om hoe je presteert en of jij je werk gaat doet. Wanneer dit zo is moet een burka geen probleem zijn.

En mensen verbieden zich te kleden zoals hen geloof het voorschrijft vind ik gewoon absurd. Deze mensen hebben een sterke geloofsovertuiging, dat een redelijk groot deel van de Nederlanders zich niet meer zo met hun geloof bezig houdt, wil niet zeggen dat wij anderen die dat wel doen niet moet respecteren. Als hun geloof nou in de weg stond van de wetten van Nederland, maar volgens mij doen ze toch niks fout, en overtreden ze geen wetten. En misschien zijn er mensen wel mensen die een burka hebben en de wet overtreden, maar dat doen mensen zonder burka ook wel eens.
En stel, de burka word verboden in openbare ruimtes, komt er dan ook een sticker op de deur, naast verboden voor honden, verboden te roken, verbod voor mensen met burka’s?
En mogen wij ons dan ook niet meer verkleden met carnaval? Of misschien ook geen rood meer dragen? Want dan kan wijze op ‘linkse’ gedachten…
Ik snap best dat in specifieke situaties een verbod op burka’s gehandhaafd moet worden. Zoals: een verbod op het dragen van een burka in de zorg, het onderwijs, in bepaalde gebieden of op bepaalde momenten om veiligheidsredenen. Maar dit is logisch, je moet wel kunnen presteren op je werk. Je burka zou niet in de weg mogen staan van het krijgen van je werk, zolang jij geschikt bent voor die baan. Maar met een burka aan kan je niet in de zorg je werk fatsoenlijk uit voeren. En als het gaat om veiligheids redenen willen we dat iedereen veilig is, ook de mensen met burka’s dus dan is het voor hun eigen bestwil. Maar dit is nog geen rede om de burka in alle openbare ruimten te verbieden.
En hoe zit dat dan met mensen die met grote zonnebrillen lopen? Petjes op? Sjaals tot over de neus? Zij doen het gewoon voor hun plezier en niet eens door hun geloofsovertuiging en die dingen zijn toch ook niet verboden?
Ik vind dus dat burka’s niet verboden mogen worden in openbare ruimten is Nederland omdat voor deze mensen gewoon andere normen en waarde gelden, zij hebben een hele sterke geloofsovertuiging en hier moeten we respect voor hebben zolang ze niks doen wat strafbaar is. En het is toch ook niet verboden je te vermommen met carnaval en om grote zonnebrillen en sjaals tot over de neus en met een petje op te lopen? Met andere woorden mensen zouden mogen aantrekken wat ze willen! Het zou toch absurd zijn als de overheid je gaat voorschrijven wat je wel of niet aan mag!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.