Terrorisme

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 939 woorden
  • 17 maart 2010
  • 100 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
100 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Stelling: Elke vorm van terrorisme moet hard worden aangepakt.
- Argument 1: Enorm veel onschuldige slachtoffers
- Argument 2:Hoge kosten voor bescherming binnenlands
- Argument 3:Hoge kosten voor oorlogen tegen terrorisme
- Argument 4:(tegen) Trekt heel veel aandacht voor jou idealen
- Argument 5:Er zijn vele andere manieren om aandacht te krijgen voor jou idealen

Iedereen kan het zich vast nog wel herinneren, de aanslagen van 11 september 2001 op de Twin Towers en het Amerikaanse Pentagon. Er vielen hier ongeveer zo’n 3000 onschuldige slachtoffers. Niemand wil hier een herhaling van en daarom vind ik dat elke vorm van terrorisme hard moet worden aangepakt zodat het word uitgeroeid.

Er zijn enorm veel onschuldige doden gevallen door het terrorisme, niet alleen in Amerika maar ook op vele andere plaatsen in de wereld. Als mensen het word terrorisme horen denken ze gelijk aan radicale moslim terroristen die een aanslag plegen maar dit is vaak niet zo. Er zijn er wel een hoop die aanslagen plegen en sommige worden er ook voor getraind maar er zijn veel meer soorten terroristen. Neem bijvoorbeeld de IRA in Ierland dat is een ook vorm van terrorisme. Of neem de ETA in Spanje dat is ook een gewelddadige vorm van terrorisme. Door al deze bewegingen zijn er wereldwijd zo’n 20,500 doden gevallen waarvan 20.000 onschuldige mensen die er niets mee te maken hadden. En juist daarom vind ik dat terrorisme hard moet worden aangepakt. Zoveel onschuldige mensen die dood gaan dat gaat gewoon te ver ik vind dat niet normaal.


En als we nou kijken naar landen zoals Amerika Nederland en nog meer van dat soort landen. Die geven jaarlijks zo enorm veel geld uit om de kans op een terroristen aanslagen te verkleinen. Dat vind ik gewoon schandalig. Natuurlijk ben ik er wel blij mee want je kunt een stuk veiliger over straat lopen maar ik heb liever dat ze het terrorisme in 1x uitschakelen en dat ze dat geld dan bijvoorbeeld voor het onderwijs kunnen gebruiken of andere belangrijke dingen. Want mensen worden dagelijks getraind er worden overal camera’s opgehangen overal lopen extra beveiligers rond. Dit kost allemaal zo enorm veel geld dagelijks ik vind dat gewoon zonde van het geld. En dan zie je er wordt nog zo enorm veel geld in gestoken en dan loopt er iemand op Schiphol nog gewoon met een bom het vliegtuig binnen beetje raar vindt je niet? Dus ik vind dat we moeten stoppen met geld hierin te steken. En wat denk je dat bijvoorbeeld het opruimen van het puin van het World Trade Center heeft gekost? En de wederopbouw van Ground Zero? De terroristen betalen dit niet hoor?

Ook wordt er enorm veel geld uitgegeven aan de oorlogen tegen het terrorisme in het buitenland. Enkele voorbeelden hiervan zijn Irak en Afghanistan. Dit kost zo enorm veel geld dat is gewoon ongelofelijk. En uiteindelijk betalen de belastingbetalers hiervan een groot gedeelte. Ik heb liever dat mijn geld aan wat belangrijkere dingen wordt besteedt dan zo’n oorlog die toch geen nut heeft. We steunen deze oorlog omdat Amerika dat zo graag wilt. Ik vind dat we gewoon gebruikt worden door Amerika omdat ze het anders niet kunnen betalen en niet genoeg soldaten heeft. En uiteindelijk weet iedereen dat dit niet de oplossing tegen het terrorisme is. Want sinds Amerika en de andere landen in deze terroristische landen zijn worden er nog steeds terroristische aanslagen gepleegd. Ook pak je hiermee niet de terroristen maar de burgers die er niets mee te maken hebben, natuurlijk pak je wel een paar terroristen maar je schakelt het er niet mee uit. En als al deze landen dit geld van de oorlogen en bescherming van eigen landen niet opgemaakt hadden maar in de economie hadden gestopt hadden we nooit last gehad van een economische crisis.

En aan de ene kant kan ik wel een gedeelte begrijpen van de terroristen die het doen, ik bedoel ze krijgen er enorm veel aandacht mee en dat is uiteindelijk wat ze willen. Want als ze zo’n enorme aanslag plegen kunnen ze deze aanslag opeisen waardoor iedereen weet welke groep het heeft gedaan en wat deze groep wilt. Want vaak als we weten welke groep de aanslag heeft gepleegd weten we automatisch ook wat ze willen want dit staat al vast. Dat het enorm veel aandacht trekt betekent niet dat ik het goedkeur. Want ik vind het nog steeds goed dat ze onschuldige mensen vermoorden die er niets mee te maken hebben.

Verder vind ik niet dat het de juiste manier is om voor jou idealen te vechten. Er zijn zoveel andere manieren om het te kunnen doen maar vaak zijn het terroristen laag opgeleide mensen denken ze hier niet over na. Kijk als je nou een terrorist bent of iemand die voor zijn idealen strijdt en je komt in een land zoals Nederland of Amerika. Richt een politieke partij op en zorg dat je genoeg aanhangers krijgt en kom in het parlement. Daar kan je veel meer bereiken dan met een aanslag. En je doet het niet op de juiste manier. En als je niet wilt dat er oorlogen in jou land komen. Ga dan in je eigen land de politiek in en zorg ervoor dat je goed kunt onderhandelen met een land zoals Amerika. Dan heb je geen oorlog in je eigen land, je kunt voor je idealen op een rechtvaardige manier vechten en is iedereen blij.

Dus al bij al vind ik dat elke vorm van terrorisme direct en hard moet worden aangepakt want er komen een hoop onschuldige slachtoffers en het kost enorm veel geld en we kunnen het geld in deze economische tijden veel beter gebruiken voor andere dingen

REACTIES

S.

S.

Houd het altijd op drie argumenten, en geld is nooit een argument ! Bovendien: 'dat soort landen' en andere onzorgvuldige beschrijvingen voldoen niet. Ook is het bieden van een alternatief geen argument. Dit is een plan.

9 jaar geleden

T.

T.

wie is de schrijver?

8 jaar geleden

T.

T.

dit is echt belachelijk slecht

7 jaar geleden

P.

P.

erg slecht beargumenteerd

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.