Suïcidepil

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 687 woorden
  • 6 maart 2015
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
7 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Maak de Pil van Drion legaal!

Een pilletje om een rustige en pijnloze dood te kunnen begaan, beter dan het springen voor een trein, te springen van een flat of je polsen “doorsnijden”. Het idee van Huib Drion, een rechtsgeleerde en schrijver, om een pilletje te ontwikkelen om je leven te beëindigen.

Ik vind dat de pil van Drion legaal verkocht mag worden in Nederland, maar dan wel op een bepaalde leeftijd en onder erg strenge voorwaarden. Een meisje van 19 kan bijvoorbeeld niet aan deze pil komen ook al heeft ze nog zulke goede redenen. Wel vind ik dat de redenen die een bejaarde geeft gecontroleerd moeten worden zodat er geen onnodige doden vallen.

Je zit dagen alleen in je appartement, je partner is overleden, je dochter heb je geen contact meer mee door een ruzie, heb je dan nog zin in het leven? En de motivatie om er toch nog wat goeds van te maken? Volgens de Volkskrant doet het voor een mens het meeste pijn  als je je partner verliest. Ook doet het veel pijn als je ruzie hebt met een familielid.  Het komt vaak voor dat een bejaarde man of vrouw te maken krijgt met het zware verlies van een partner. Je kan steun zoeken bij familie, vrienden of op gesprek gaan met een psycholoog. Maar als al deze manieren niet lukken om je leven beter te maken en je weer normaal kan leven, moet je dan nog blijven lijden omdat de regering het niet toestaat dat je er een einde aan maakt? Dan is de optie om voor een trein te springen er nog, maar dat brengt zoveel meer problemen met zich mee, niet voor jou zelf maar voor anderen.

Ook heeft Huib Drion nagedacht over de mensen die het pilletje innemen en morgen denken dat ze toch willen blijven leven. Als gevolg dat dit te laat is en dat je wel sterft, zoals bij euthanasie. Het idee van Drion was dat je eerst pil 1 in zou nemen. Dan heb je nog een paar dagen de tijd om na te denken of je misschien toch in leven wilt blijven. Als je dan toch de knoop hebt doorgehakt om het leven te beëindigen kon je pil 2 in nemen en zou je sterven. Met deze bedenktijd voorkom je onnodige sterfgevallen.

Als je altijd afhankelijk bent van de rest van je familie, je kan niet zelf lopen, niet zelf eten of je word misschien wel in leven gehouden door een apparaat, dan kan je er nog altijd “de stekker er uit trekken” maar is dat dan wel een menselijke dood? Als je zelf amper geld hebt om dingen te kopen, en je dus afhankelijk bent van het geld van je familie, je voor altijd geholpen moet worden door de verpleegster, je alleen zit in een bejaarde woning en je alleen maar aan de medicijnen zit. Dan krijg je er naderhand wel genoeg van.

Wel kan het legaal maken van de Pil van Drion zorgen voor problemen en onnodige sterfgevallen. Mensen kunnen voor de kleinste problemen en tegenslagen een aanvraag doen voor de Pil van Drion. Bijvoorbeeld een ruzie met een familielid kan voor een persoon al een aanleiding zijn dat het persoon er geen zin meer in heeft, maar ik vind dat voor dat geval geen Pil van Drion gegeven mag worden. Het is wel erg moeilijk om iedereen te controleren die het aanvraagt. Ik vind dat de Pil van Drion moet worden aangevraagd bij de huisarts, dus dat het ook niet zo in de apotheek te vinden is. Omdat de huisarts beschikt over vele gegevens zoals, sterfgevallen, medische problemen en psychische problemen vind ik dat de arts een goed beeld krijgt over hoe het zit met dit persoon.

Dus vind dat de Pil van Drion legaal mag worden verkocht in Nederland, maar wel voor mensen die een bepaalde leeftijd hebben en onder strenge voorwaarden. Dus als je het niet meer ziet zitten neem dan een pil, want springen van een flat is ook geen pret!

Bron: http://www.volkskrant.nl/leven/hardnekkige-mythe-ouderen-zijn-eenzaam-en-ongelukkig~a494701/

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.